Taze Kavrum Çekirdek Bekleme Süresi

ptahba

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Ocak 2020
Merhaba, kafama takılan bir durum var, sorun mu? bana sorun o yüzden fikir almak istiyorum, forum dahilinde kahvelerin tazeliği hakkında bir fikir birliği olduğunu farkındayım, kavrumdan (demleme yöntemine göre) 5-7 gün arası bekletip kullanma öneriliyor benim sıkıntımda burda başlıyor.

Aldığım çekirdekleri (1 kilo alıyorum 4*250 gr. şeklinde) 7 gün bekleyip içtiğimde tadı çok güzel çok canlı ama sanıyorum yağı daha çok olduğundan (birçok kahvede çekirdek yağlı değil çoğu orta kavrum) midemi çok rahatsız ediyor, son pakete geldiğimde ilk paket kadar canlı değil ama midemi rahatsız etmiyor, içimi daha yumuşak ve daha da ilginci ilk pakette almadığım tadları alabiliyor olmam.

Örnek veriyim genelde coffee tropic artisan espresso çekirdeklerini kullanıyorum memnunum, 1 ay kadar önce Eminönünde bir işim vardı kahveci Nuri Toplar önünden geçerken denemek için Kenya AA (koyu kavrum) ve Ethiopia Sidamo (orta az kavrum) çekirdek aldım. Kenya AA acıydı ama biraz kalın öğüterek ama çokda sevmeden tükettim, Sidamo ise benim için içilemeyecek kadar ekşiydi midemi de gün boyu rahatsız etti. Bir köşeye attım ve paketide arada sıkıp gazını boşaltmadım öyle bıraktım. Dün kahvem bitti yenisi bugün gelecek sanıyorum ve mecburen Sidamoyu açtım, o çok ekşi koku da burnuma çarptı yine de denedim.

Ekşimiydi evet ama çok daha az ekşiydi bu sefer içebildim, midemi rahatsız etmedi, çok canlı değildi ama kahve hafif soğuyunca ağzımda bıraktığı tadlar! ve bitimde ağzımda kalan meyve tadı son derece güzeldi.

Ne dersiniz acaba yaşım gereği (46) dil reseptörlerim 20'li yaşlardaki gibi olmadığından ve midem eskisine göre daha hassas olduğundan (taş yesem öğütürdüm arkadaş şimdi yemek beni öğütüyor) kahvedeki uçucu yağların bir kısmı (aromayı içerenin de bu yağlar olduğunu düşünürsek) kaybolunca kahve daha tahamül edilir mi oldu yoksa kahveyi 5-7 gün kadar bekletip içmek lazım sonra bayatlar argümanı çok da doğru değil mi? Fikirlerinizi merak ediyorum
 
Üst