Moka Pot Patlarsa

freenautilus

Tecrübeli Demleyici
Katılım
2 Eyl 2018
Konum
Ankara
Patlamayı belli edecek görsel bir kusur olmadığı için, basıncın çelik üst bölüm genleşene kadar yükseldiğini ve dişlilerin birbirini tutamayacak kadar birbirinden uzaklaştığı anda da patlamanın olduğunu düşünüyorum. Bu arada, çok da kaliteli bir moka pota benzemiyor. Olması gereken sürede kahve çıkışı görülmüyorsa derhal ocak kapatılmalı
 

Ziyaretçi_1

Tecrübeli Demleyici
Katılım
16 Nis 2019
Konum
ankara
her moka potun kahve demleme süresi aşağı yukarı bellidir. atıyorum normalde maksimum 3 dakikada kahve demleyen potunuzdan 4 dakikada kahve çıkışı hala başlamamışsa ısrarda fayda yok. önce can güvenliği, ocağı kapatın moka potu soğumaya bırakın. kaliteli bir moka pot kullanıp kullanma talimatlarına uymayı unutmamak lazım.
 

orneken

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Haz 2017
Anlamadığım böyle bir olaydan sonra niye video çekerler. Abinin sesinde titreme var ama aklına video çekmek gelmiş. Su seviyesini de abartmış olabilir. Önce benim aletten mi acaba dedim, değilmiş. Düdüklü tencere gibi başında beklemek gerek. Annemler bir keresinde tencerede dövme buğday pişirirken hamurlaşan malzeme valfleri kapatmıştı. Patlamadı ama her yere sıcak lapa püskürdü, bir de bilekte yanıklar oluşmuştu.
 
Üst