Şarap Şişesinde Kahve Saklamak

medplus

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Şub 2017
Valflerin kalitesiz oluşu,kahvelerin satın alındığında içinde geldiği paketlerin yolda bile rezil oluşu,kavanoz tarzı sistemlerin paketin içinde hava bırakıyor oluşu ve bu havanın kahve azalıp kavanozun boş hacmi arttıkça daha da artması gibi sebeplerden dolayı kahve saklama konusunda biraz sıkıntı yaşıyordum.

Amazon.de'den bir siparişim sırasında aklımda kahve saklama fikri olmadan birden fazla şarabı açıp tüketirken saklama ömürlerini uzatmak için bu vakumlayıcı ve tıpaları aldım.Markası Vacu Vin. 4 tıpayla birlikte fiyatı 7 Euro idi diye hatırlıyorum.Sanırım Türkiye'de de satılıyor ürün.

Başka bir amaç için de kullanacağım için ve şişeler de zaten tükettiğim ürünlerin şişeleri olduğu için benim açımdan sıfır maliyetli ve bugüne kadar bulabildiğim en mantıklı yöntem oldu.

Aynı zamanda tıpalara ne kadar güven olur bilmesem de şarap şişesinin ağız yapısı içeri olabildiğince hava girişini kısıtlamak amacıyla yapıldığı için her açıdan güvenilir olduğunu düşünüyorum.

Kullanımı ise şöyle, tıpayı şişenin ağzına yerleştiriyoruz, vakumlayıcıyı da üzerine koyuyoruz ve bildiğimiz pompa gibi çekip havasını alıyoruz. Ta ki klik sesi gelene kadar. Şişeyi açmak için de tıpanın üstünde minik bir parça var yana çekince içeri hava doluyor ve açılabilir hale geliyor.Fazlasıyla basit bir mekanizma.








 

adolate

Aktif Demleyici
Katılım
22 Şub 2016
Cevap: Şarap Şişesinde Kahve Saklamak

Hocam benzer bir ürün bende de var. Şarap ile hava teması çok önemli bir mevzu. Esasen şişe açıldıktan sonra beklememesi lazım, ama bu ürün daha içilebilir hale getiriyor ve işinide iyi yapıyor. Fakat kahvenin havayla temasını kesmek ne kadar doğru, şarap ile ilgili gıda mühendisleri ve kimyagerlerden destek alabiliyoruz ama kahvenin degase oluşu ve bir can eğrisi şeklinde kavrulduktan sonra tat evrimi geçirmesi hava ile temasını kesmek konusunda beni endişeye sevk ediyor. Bu konuda çalışacak bilim insanlarına ihtiyaç var ülkede, fen bilimleri üzerine çalışan kahve severlere buradan da bir mesajımız olsun :D
 

Petscheneg

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Eyl 2016
Cevap: Şarap Şişesinde Kahve Saklamak

Bu sayede kahvelerde "şarabımsı asiditeyi" daha iyi hissedebilir miyiz?
 

medplus

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Şub 2017
Cevap: Şarap Şişesinde Kahve Saklamak

Bu sayede kahvelerde "şarabımsı asiditeyi" daha iyi hissedebilir miyiz?

Şarap en az kahve kadar kompleks bir asit yapısı içeriyor. O yüzden kahvedeki şarabımsı asidite tanımı açıkçası bana pek bir şey ifade edemiyor :D
 
Üst