Starseeker E55 Pro mi T64 Gen 2 mi

BerkanGL0

Yeni Demleyici
Katılım
31 May 2025
İlk kez elektrikli öğütücüye geçeceğim, aklımda 2 öğütücü var, tavsiyelerinizi bekliyorum. Hem espresso hem pour over amaçlı
Starseeker E55 pro- Fiyatına göre performansı ve kalitesi yüksek. 55mm konik, titanyum burr var. Sabit RPM.
T64 Gen 2- Türkiye'de bulunabildiği için alması daha kolay, 64mm flat burr ve ayarlanabilir RPM.
Ama anladığım kadarıyla flat burr öğütücülerin bazı dezavantajları var; mesela burrleri ayarlamak için Keçeli kalemle çizip kontrol ediyorlarmış
 

Etozlu

Aktif Demleyici
Katılım
9 Kas 2020
Ayarlanmış geliyor değirmen. Bir şey olursa da kendiniz ayarlamak yerine aldığınız yere yaptırabilirsiniz. İki sene garantisi var bir şey olursa bırakın servisi müdahale etsin.
Konikle flat değirmenin çıktıları farklı oluyor araştırıp öyle almanız faydanıza olur. Ben flat değirmenden çıkan sütlü içeceği sevmiyorum. Medium dark roast için flat değirmen tercih etmiyorum. Ama açık kavrumda flat değirmeni severek kullanıyorum. Açık kavrum espresso çekirdeği de bir iki ayda bir 250g alıyorsam, espresso kavrum 1 kg alıyorum her ay. İki çeşit değirmeni tutsam da birini tercih edecek olsam konik seçerim.
Gövde , krema , dial in kolaylığı, daha iyi texture.
 
Üst