Konya'dan selamlar

pofpof

Yeni Demleyici
Katılım
20 Ocak 2016
Konum
Fethiye
Herkese selam,
Tanışma yazısını forumda biraz zaman geçirdikten sonra yazıyorum :D

3 ay kadar önce bir sitede denk geldiğinde fiyat olarak da uygun göründüğünden Delonghi'nin Otomatik makinelerinden olan ESAM 2600 almıştım. O zaman ne kahve ile ilgili bir fikrim vardı ne de üçüncü dalga kavramından haberim. Makineyi sipariş ettim sonra da Metro markete gidip lavazzanın 1 kg lık iyi zannettiğim çekirdeğini almıştım. Zaten makineyi alırken amacım Starbucks'a yakın bir kahve içebilmekti, ne bileyim Starbucks kahvesinin aslında kahve ile alakası olmadığını :D

İlk birkaç gün deneme yanılma yoluyla epey bir yol katettim. Nihayetinde Starbucks ayarında bir kahve yapabiliyordum. Derken çekirdek, makine derken forum ile tanıştım. Fırsat buldukça konuların alakalı alakasız bir çoğunu okumaya çalıştım.

Makineyi aldıktan 1 hafta sonra İstanbula gitmem gerekti. Boş zamanım da oldu İstanbul'da. Üçüncü dalga kahve yapan bazı yerlerde çeşitli kahveler içme fırsatım oldu. Petra'da, Taksimde Brew Lab'da, Asmalımescit'te Noir Pit'de... Kahveyi çok severim ama buralarda içtiğim kahvelerin lezzetleri karşısında, ben bugüne kadar kahve içmemişim diye düşünmeye başladım.

İstanbul'dan dönerken, Petra'dan 2 ayrı espresso harmanlarından aldım. Makinemde bunları kullanmaya başladım. Ve bir daha Lavazza çekirdeklerini kullanamadım, taze kavrulmuş bu kadar lezzetli çekirdekleri tükettikten sonra.

Espresso makinem tabii ki İstanbul'da içtiğim yerlerdeki gibi güzel yapamıyor ancak şu haliyle taze çekirdek kullanarak yaptığım latteler tüm ikinci dalga kahvecilerinden çok daha güzel sonuç veriyor. Sadece sütün kıvamı profesyonel makine kadar iyi olmuyor ama onu da idare ediyorum :D Geçenlerde Starbucks'a gitmiştim, latte aldım meraktan ve gerçekten bitirirken zorlandım. Ben de çok şaşırdım, evde çok daha iyi kahve yapmaya başlamışım demekki.

Şimdi de bir öğütücü aldım forumdaki bir başlık sayesinde. İlk olarak V60 ile filtre kahve dünyasına adım atmaya çalışıyorum. Şimdiye kadar sütlü espresso bazlı kahveler daha hoşuma gidiyor ancak konu kahve olunca her çeşidini denemek istiyor insan :D

Herkese iyi forumlar...
 

borayz

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Ocak 2016
Cevap: Konya'dan selamlar

Mikrobu kapmışsınız, kurtuluş yok... :D
Hoşgeldiniz
 

jackosman

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Mar 2016
Cevap: Konya'dan selamlar

Arkadaşı Meram Tıp Fakültesine alalım ... ;) Hakkaten geçmiş olsun
 

bahadr

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Şub 2016
Konum
Tekirdağ
Cevap: Konya'dan selamlar

Bu tatlı bir hastalık :D İlk başlarda biraz masraf oluyor ama inanın bu keyfe değiyor.Kahve öğütülünce evi saran o güzel koku.Sabah mokapotta pişen kahvenin kokusu.İşe böyle gidince bomba oluyorsun.Değer her şeye değer bu hastalık :D
 

Alpha_Music

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Mar 2015
Konum
İzmir
Cevap: Konya'dan selamlar

Telefondan okurken yazılar küçük olduğundan Kenya'dan selamlar diye okudum şaşırdım ama görünen o ki siz Konya'dasınız ruhunuz Kenya'da. :D Hoşgelmişsiniz.
 
Üst