Ultra Coffee Specialty " New Microlots "

Ultracoffee

Firma Yetkilisi
Katılım
27 Ocak 2022



Herkese Merhabalar


COSTA RICA' nın olağanüstü verimli topraklarından iki microlot ve alışılmışın dışında bir Breziya microlot ile karşınızdayız.



YENİ MİCROLOT KAHVELERİMİZ . . .



3.jpg 2.jpg 4.jpg

ULTRA COFFEE ROASTERY SUNAR

LA CUESTA

TARRAZU ,COSTA RICA

San José'den güneye doğru yaklaşık iki saatlik sürüş mesafesinde bulunan Tarrazú, Kosta Rika'nın kahve altın madeni: dağlık manzarası, bereketli bitki örtüsü ve iyi tanımlanmış mevsimler kahve yetiştirmek için ideal koşullar sunuyor. Kahve tarlaları 1.500 metrenin üzerinde bulunabiliyor ve bu da kahve kirazlarının yavaşça olgunlaşmasına ve tüm potansiyellerini ortaya çıkarmasına olanak tanıyor. Ortalama çiftlik büyüklüğü yaklaşık 3 hektar olmasına rağmen, birçok kahve üreticisi kendi yıkama istasyonunu işletmiyor ve olgun kirazlarını Kosta Rika'daki bir yaş değirmen olan Beneficio'ya teslim ediyor. Anaerobik ve doğal mikrolotların benzersiz tatları ve tat notları, özel işleme yöntemlerinden gelmektedir. Her şey, 26'ya yakın Brix derecesine (şeker içeriği ölçümü) sahip, çok olgun kahve kirazlarının elle toplanmasıyla başlıyor.

LA CUESTA.png

DUYUSAL DENEYİM

Aromada çiçeksi kokular sizi karşılıyor.

Lezzet karakteri limonotu , hibiscus , nektarin , şerbetçiotu ve soğudukça çok daha complex ,

asiditede malik , sitrik asit , laktik

gövde güçlü ve parlak

bitişe doğru tatlı- ekşi kırmızı meyve hissiyatı sunuyor.

DE FUEGO

ALAJUELA , COSTA RICA

Don Luis Eduardo Campos, 1984 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra kahve çiftliğini Piedades del Sur, Alajuela'da kurdu. Don Luis, kahve üretimini geliştirmek için sürekli olarak yeni ve yenilikçi yollar arıyor. Yaklaşık on yıl önce, kontrollü bir fermantasyon süreci yoluyla kahvede doğal olarak oluşan tatların çıkarılması amacıyla anaerobik fermantasyon fikri ortaya çıktı. 6 yıllık araştırma ve testlerden sonra anaerobik kahvesi hazırdı.

Anaerobik ve termik mikrolotların benzersiz tat notları, özel işleme yöntemlerinden gelmektedir. Her şey, Brix derecesi (bir şeker içeriği ölçümü) 26'ya yakın olan çok olgun kahve kirazlarının elle toplanmasıyla başlar. Kirazların en olgun olduklarında seçilmesi, onların yüksek şeker içeriğine sahip olmalarını sağlar ve böylece hem anaerobik hem de termik süreçleri besler. .

TARIM UYGULAMALARI

Don Luis yalnızca yenilikçi bir kahve işleyicisi değil, aynı zamanda çiftçilik uygulamalarında da ilericidir. 2017 yılında amacı kahve sektöründeki sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltmak olan NAMA'ya (Ulusal Olarak Uygun Azaltma Eylemleri) katıldı. NAMA projesinin bir parçası olarak Cordillera de Fuego, su kullanımını azaltmak ve verimliliğini artırmak için birkaç küçük proje hayata geçirdi. En büyük proje, ana ofisin enerjisinin %100'ünü ve değirmenin enerjisinin %50'sini sağlayan güneş panellerinin kurulumuydu.

TERMİK SÜREÇ

Kirazlar kısmen sudan arındırıldıktan sonra ısıtılır. Müsilajın ısıya maruz kalması, şekerlerin doğal parçalanmasını harekete geçirir ve fasulyeleri kısmen karamelize eder. Bu yaratıcı süreç, kahveye olağanüstü tatlı ve meyvemsi bir lezzetin yanı sıra yuvarlak ve dengeli bir fincan verir.


DE FUEGO.png

DUYUSAL DENEYİM

Aromada tropical kokular sizi karşılıyor.

Lezzet karakteri kan portakalı , siyah üzüm , kızılcık ,kırmızı erik ve soğudukça çok daha complex ,

asiditede malik , sitrik asit

gövde güçlü ve parlak

bitişe doğru tatlı- ekşi kırmızı meyve hissiyatı sunuyor.





ESMERIL
PATROCINIO ,BREZİLYA



Patrocínio bölgesi ideal rakıma ve tam makineleşmeye olanak tanıyan düz bir topografyaya sahiptir. Aynı zamanda çiçeklenme ve dolma dönemi olan sıcak ve yağışlı yazlar ve düşük hava nemi ile kuru ve ılık kışlar sayesinde üst düzey kahvelerin üretimini destekleyen hasat ve hasat sonrası dönemlere sahiptir. Patrocínio bölgesindeki kahve çiftçileri faaliyetlerini bir işletme gibi yürütüyor; yeni tarım tekniklerini ilk benimseyenlerdir . Sürekli olarak üretkenliği artırmanın, çiftliklerini sosyal ve çevresel açıdan daha sorumlu hale getirmenin ve aynı zamanda belirli bir arazi miktarında daha fazla kahve üretmenin yollarını arıyorlar. Çiftliğin yüksek rakımlı ve daha ılıman sıcaklıklara sahip konumu, olgunlaşma sürecinin yavaş ilerlemesine neden olur ve bu da çekirdekteki şeker ve diğer niteliklerin konsantrasyonunu artırır.



DUYUSAL DENEYİM

Aromada tropical kokular sizi karşılıyor.
Lezzet karakteri liçi , sütlü çikolata , armut , üzüm , bal ve soğudukça çok daha complex ,

asiditede malik , sitrik asit ,

gövde dolgun ve dengeli

bitişe doğru tatlı ve meyve hissiyatı sunuyor.

BU TOPRAKLARIN İNSANLARI İÇİN " SADECE MÜKEMMEL "

J U S T P E R F E C T

🙏🙏🙏




 
Üst