Timemore Water Dropper

Bu ürün gooseneck kettle ihtiyacını ortadan kaldırır mı?

  • evet

    Kullanılan: 2 20.0%
  • hayır

    Kullanılan: 8 80.0%

  • Kullanılan toplam oy
    10

Cknvisual

Profesyonel Demleyici
Katılım
9 Tem 2019
Timemore şöyle bir ürün çıkarmış:


Ürün 85cm çapında, 13 deliği var ve tek seferde 200ml civarı su alıyor. Benzer ürünlerle deneyiminiz oldu mu? Sizce gooseneck kettle ihtiyacını ortadan kaldırabilecek bir ürün mü? Yer sıkıntısı nedeniyle bunca zaman gooseneck kettle alamamıştım, ama bunu alsam bu ihtiyacı ortadan kaldırır mı diye merak ediyorum.
 

ikoh

Profesyonel Demleyici
Katılım
25 May 2021
Böyle ürünler kettle ihtiyacını ortadan kaldırmıyor çünkü farklı bir sonuç veriyor. Suyu dökerkenki ajitasyonunuzun çözünmeyle çok büyük ilişkisi var. Böyle şeyleri bolca kullanan biri olarak (melodrip/tricolate) tüm demlememi bunlara bağlamazdım. Bazı kahvelerde iyi sonuç verirken bazısında çok düz bir sonuç verebilir.

Yolculuk için mantıklı olabilir, küçük bir dripper + bunu alırsanız rahat rahat demlersiniz. Ama fiyatı makul gelmiyor böyle şeyler için de. Gümrükle beraber 500 tl herhalde bu ürün aliexpresste. Bekleyip neredeyse aynı fiyata amazondan aeropress alabiliyorsunuz.
 
Son düzenleme:

Haggard1963

Tecrübeli Demleyici
Katılım
15 May 2022
Hario Drip Assist'in üstte su haznesi olanı gibi sanırım. Aslında fena fikir değil. Hatta istendiğinde su akışını durdurup yeniden başlatmaya imkan veren bir tasarımda da olabilir.
Kettle ihtiyacını ortadan kaldırır mı, bence hayır.
 

portakalhalil

Uzman Demleyici ☕
Katılım
20 Ocak 2022
Hario Drip assist denediğimde blooming dahil baştan sona denedim demleme bitti, drip asisti kaldırdım, su ve kahve ayrışmış gibiydi, suyu hiç bulandırmıyor, ajite ettiğini de sanmıyorum, sonuç da iyi değildi, bunun gibi seyleri blooming hariç kullanmak, sonda dripperı bi çalkalamak lazım
 

mustafaipek

Tecrübeli Demleyici
Katılım
5 Eki 2020
Ben uzun zamandır kullanıyorum. Sorular varsa alabilirim. 3-5-2 klasik futbol diziliminde toplam 10 delik var. 11. oyunca da sizsiniz. :D

Ekli dosyayı görüntüle 16921
Uzuncadır kullandın da neden bugünü bekledin diye sorarlar adama. dvfskjdfsdfgs Neyse ya adamı darlamayayım hemen belli ki sıra gelmemiş. Areo press üstüne otursa tricolate gibi bir şey olur. Nasıl güzel mi peki melodrip kadar var mı?
 

ikoh

Profesyonel Demleyici
Katılım
25 May 2021
Uzuncadır kullandın da neden bugünü bekledin diye sorarlar adama. dvfskjdfsdfgs Neyse ya adamı darlamayayım hemen belli ki sıra gelmemiş. Areo press üstüne otursa tricolate gibi bir şey olur. Nasıl güzel mi peki melodrip kadar var mı?
Aeropress üzerine koymak için düşünen varsa phin dripper da kullanabilir. Çok ucuz
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Selamlar arkadaşlar, bu üründe gayet yavaş ve yumuşak şekilde akış sağlıyor. Kettle ihtiyacını ortadan kaldırarak reçete oluşturabilirsiniz.

Su akış yüksekliği de çok fazla değil. Bu yüzden fazla bir ajitasyon olmuyor. Bu tarz ekipmanlar (Hario Assist ve Gabi de dahil) yeni başlayanlar için çok iyi olmasının yanında, demlemesi hassas kahveler için de verimli oluyor.

Ben öğütümü inceltip, ön demlemeyi normal yapıp, ardından bu ekipman ile demlemeye devam ediyorum. Ne kadar çok su dökerseniz, o kadar hızlı akıyor ama bir yere kadar. Bazen de elim ile kaldırıp ajitasyon yaratıyorum.

Kısaca ajitasyonu limitlediği doğru. İnce öğütüm ile beraber kullanırsanız, gayet temiz fincanlar alabiliyorsunuz. En güzel yanı ise tekrar edilebilirliği yüksek oluyor.

Tabii ki kuğuboyun kettle ile demlerken kontrol tamamen sizde ve sınır yok. Bu ekipmanlar ofiste ve seyahatlerde çok rahat oluyor :D
 
Üst