Tablet ile temizlikten sonra tat sorunu

canve

Yeni Kahvesever
Katılım
15 Mar 2023
Philips EP2220/10 kahve makinesi kullanıyorum. Satın aldıktan 2-3 ay sonra tat acılaşmaya başladı araştırmalarım sonucu philips tablet ve kireç çözücü sıvı satın aldım. Youtube'da video izleyerek ilerleyeyim dedim, tableti toz kahve konulan yere koyup işlem tam yarıya geldiğinde makinenin fişini çekiyorlar bi süre bekleyip makineyi açıp devam ettiriyorlardı işlemi aynısını yaptım. Tamamlandıktan sonra 1 kere daha üstüne boş durulama yapayım dedim kimyasal kalmıştır şimdi boşa içmeyelim onu da diye.

Yaptığım denemede tat aşırı ekşi geldi sanki o tableti içiyorum kahveden çok. 2-3 kere daha durulama yaptım sonuç değişmedi hala ekşi. Üzerinden 2-3 ay geçmiştir rahat 30-40 bardak kahve içmişimdir hepsinde o ekşi tabletin tadı ve yaparken çıkan kokusu var kurtulamadım bir türlü. Aklınıza gelen bir çözüm var mı kahveden soğudum resmen. Yeni makine alayım diyorum bazen ama 2 kat arttı fiyatlar neredeyse.
 

ontheotherhand

Aktif Demleyici
Katılım
6 Ocak 2021
Markanın kendi temizleme ürününü kullanmışsınız, bence servisi buna destek vermeli. Garanti hizmeti için iletişime geçmenizi öneririm.
 

canve

Yeni Kahvesever
Katılım
15 Mar 2023
Garanti işlerini de hiç sevmem kendim tamir etmeye çalışıyorum olmazsa çöpe atıyorum. Makineye konulan kahve ve su farklı yollardan gelip bir yerde birleşiyorlar çıkmadan önce. Toz kahve konulan yere bir şey koymam lazım orda muhtemelen tabletin o kadar kahve almama rağmen erimeyen bir kısmı var ama bulamadım
 

asolen

Yeni Demleyici
Katılım
27 Şub 2023
Elektrik süpürgesi ile ( vakum gücü yüksek olanlardan ) bir çekmeye çalışın. Fikrimce toz kahve konan yerde bıçak vs olmadığı için kalıntı olacağını sanmam. Makinanın iç tarafı plastik, belki oralarda bir kalıntı vardır. Sanırım o kısım sökülebiliyor, bir temizlemeyi deneyin. Ayrıce ekşi tat var ise bu tadın kireç sökücüden gelme ihtimali fazla. Kireç sökücüler sitrik asit ihtiva ederler. Makinanın su haznesini ve borularında kalmış olabilir. Kireç sökücü olarak beyaz sirke de önerenler var ve beyaz sirke kullanan bazılarının şikayeti de uzun süre bu tattan kurtulamadıkları şeklinde oluyor. Bol miktar su dolaşımı yaptırın.
 
Üst