2022 Rekolte Yemen Mocha

brsrknyvz

Sezy Coffee Roastery Firma Yetkilisi
Katılım
16 Ara 2019
Konum
İSTANBUL
Sezy'de bir Yemen var ama nedir ne değildir onu ağam bilir :D
Abi bizdeki 2021 hasat ama çok üst düzey specialty bir çekirdek değil. Zaten Yemen specialty deyince hem dışarıda kilosu minimum 20-25 dolarlardan başlıyor hem de taze hasat bulmak cidden zorlaşıyor. Benim hanımın bir akrabası Yemen'de, ara ara konuşuyoruz ne yapabiliriz diye ama fiyatlar da prosedürler de çok sıkıntılı.
 

Yirgacheffe

Necdet Âgâh
Katılım
8 Kas 2014
Konum
İstanbul
Merhaba,
Bi arkadaşım 2022 rekolte, Mocha sordu. Belki sizin de önerileriniz vardır diye buraya yazmak istedim. @teyyaredenkahve, @brsrknyvz güncel bilgi verebilir demişti :D 2022 rekolte, kaliteli çekirdekler bulmak mümkün müdür? @roasterbeg biraz ümitsizdi. 😬

Merhaba,
gerek yurtiçi, gerek yurtdışı olsun genel anlamda güzel bir Yemen kahvesi bulmak sıkıntılı. Bu sıkıntı daha çok Yemen'in içişlerinden kaynaklanıyor. Ülkede istikrar olsa sorunsuz bir üretim zinciri başlayacak da, olamıyor işte... Velhasıl, Fransa'daki Kawa Coffee'deki Yemen kahvesini tavsiye edebilirim. Fiyatı fazla görünüyor olsa da piyasaya nazaran uygun bence.

Abdo Alqadah [Best Of Yemen Lot 20]

V60'da max. 24 gramlık demlemelerde memnun kaldım. Espresso için flow control mevcutsa güzel shotlar almak mümkün. Yoksa sadece filtre olarak tavsiye ederim.
 
Üst