KAHVE DENEYİMİ Fam El Salvador San Cayetano Tabi Natural

coffeewizard35

Tecrübeli Demleyici
Katılım
25 Tem 2022
Kahve elime bugün ulaştı, 19.02 kavrumlu olduğunu görünce hemen denedim.Öncelikle kahve natural olmasına rağmen bana tüm bardak boyunca iyi bir işlem sürecinden geçmiş ve temiz bir anaerobik hissi verdi, özellikle geçen aylarda denediğim anaerobik Endonezya Java Halu'ya benzettim.
Sıcak kokusunda fındık ezmesi türevi kokuları aldım.Meyvemsi kokular ise çok baskın olmamakla beraber biraz daha soğudukça geldi.Tatta tüm bardak boyunca meyvemsilik mevcut fakat bu köşeleri olan bir meyvemsilikten ziyade temiz bir meyvemsilikti.Kırmızı meyvelerle sarı meyve karışımı. Sitesinde de notalarda Juicy kavramı kullanılmış, bahsettiğim meyvemsiliğin bunu çağrıştırdığını düşünüyorum. Son yudumlarda ise meyvemsilikten ziyade bahsettiğim fındık ezmesi, karamel tatlılığı gibi gelmeye başlıyor.İlk demlemem olduğundan referans reçeteyi kullandım ve yüksek ppm su tavsiyesine uydum kavurucunun.

Timemore C2 Max 16 Klik / Cafec TH3
Saka Su (107 PPM) / 15-255 / 96C
50-110-95 Bitiş 2.38

Elde ettiğim çıktıdan memnunum fakat bir sonraki denememde belki dereceyi yükseltip, 1 klik daha incelterek daha çok çözmeyi deneyeceğim.
 

coffeewizard35

Tecrübeli Demleyici
Katılım
25 Tem 2022
Timemore C2 Max 16 Klik / Cafec TH3
Saka Su (107 PPM) / 15-255 / 96C
50-110-95 Bitiş 2.38
Aynı reçeteyi bu sabah Nestle Su ile denedim ve önceki demlemeden farklı hiçbir şey yapmama rağmen demleme 2.58 sürdü.Fakat tatta fazla çözündüğünü gösteren bir belirti yoktu.Saka su ile yaptığım demlemeden daha memnun kalmıştım.Bu demlememde tatların üstü kapalı kaldı gibi geldi.Sonlara doğru bardakta tatlılık alsam da ne olduğunu dahi ifade edemeyecek ölçüde kapalı bir bardaktı.
Saka su ile devam edeceğim bu kahve özelinde.Düşük dereceler ile de deneyeceğim.
 
Üst