Wacaco Exagrind El Değirmeni

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
El değirmenleri konusunda Türkiye'de bir çok ürün inceleyip, en kapsamlı deneyimleri paylaşmışken, bu ürünün konusunun açılmaması olmamış :D

Değirmen @pepukkahve de var ama daha deneyimlerini duyamadık. Artık bekliyoruz. Ben ürünü kullanmadım o yüzden bir yorum yapamıyorum.

Forumda kullanan arkadaşlarımız var diye biliyorum. @Divemaster @selhandes @erlknbk @Cihanyuce belki başlangıç ayarlarını yazarlar ve daha da önemlisi tecrübelerini aktarırlar.

Değirmen distribütör linki:

@Cihanyuce nin detaylı incelemesi.

Fotoğraf üstteki blogdan alıntıdır.

kahveblogu003cx.jpg
 

Divemaster

Yeni Demleyici
Katılım
10 Şub 2023
Teknik detaylar zaten paylaştığınız videolarda var. Bu değirmende en çok sevdiğim özelliklerden biri temizlik için dişi burr kısmının da çıkabilmesi. Her değirmende bu özellik olmayabiliyor. Tek hoşuma gitmeyen kısmı ki çok önemli değil aslında, gövdede elin kaymasını önleyen silikon kısmın öğütüm sırasında yukarı çıkmaya çalışması. Bu değirmeni daha çok wacaco picopresso ile kullanıyorum. Bunun dışında moka pot ve french press ile de kullanıyorum. Edindiğim tecrübelere göre Espresso için, çekirdek dark roast ise 13-15 klikler, full city roastda ise 16-18 klikler başarılı sonuç verdi. Moka potta 20-22 klikleri kullandım. Kullandığım çekirdek dark roast olsa da tadı gayet iyiydi. French pressde ise 39-41 klikleri kullanıyorum. Genel olarak her ekipmanda çok iyi sonuçlar alıyorum. Picopresso hassas ayarlar gerektiren bir ekipman, bu değirmende klikler arası mikron farkı az olduğu için rahatça ince ayarlar yapmak mümkün oluyor. Bence fiyatına göre çok iyi bir değirmen çıkarmış wacaco. Normalde wacaco mobil espresso ekipmanları üreten bir firma. Değirmende de başarılı olmuşlar bence.
 
Son düzenleme:
Üst