KAHVE DENEYİMİ Kenya Kahunyo AB

pepukkahve

Kahve Masası
Yönetici
Katılım
3 Eki 2018
Konum
İZMİR
Ve Null Coffee'nin yeni Kenyalarını denemeye devam…
Sucafina tedariği ile ülkemize gelen bu kahve için ilk olarak aklımda kalan tatlı nane şekeri, greyfurt ve naneli,kekikli çay...

Dripper / Filtre: Kalita 185
Değirmen: Timemore X-Lite 11,5 klik
Su Markası: Pınar Madran Damacana
Su sıcaklığı: 93 derece.
Firma Tadım Notları: Burunda: tatlı nane, misket limonu, menekşe, roibos çayı. Damakta: pembe greyfurt, misket limonu, mandalina, domates, kuş üzümü, kestane, roibos çayı, gelincik reçeli, turna yemişi.
Metod: 60x3 + 65x1 16gr kahve 245ml su
Bitiş: 2:45
Bu kahve için de Kenya Kanyi Estate AA olduğu gibi demlemede suyu tuttuğunu ve ittiğini söyleyebiliriz. Aromada tatlı nane kokuları bu kahve için belirgin bir özellik diyebiliriz. Damakta ise greyfurt tatları kuşum üzümü tatlarına soğukça ise tatlılaşarak nane ve kekik koyulmuş çaları andırıyor. Buaralar çok fazla naturel ve anaerobik kahve içtiğimdne Kenya'nın parlak asiditesini özlediğimi farkettim.

1674796710048.png 5DC67732-C4EE-4AD1-B50F-E38318508B28.jpeg


Kenya Kahunyo AB

Burunda: tatlı nane, misket limonu, menekşe, roibos çayı.

Damakta: pembe greyfurt, misket limonu, mandalina, domates, kuş üzümü, kestane, roibos çayı, gelincik reçeli, turna yemişi.

Orta gövdeli bu kahve, marzipan tatlılığına ve patlayan şekerli bir bitişe sahip

Bu Tamamen yıkanmış parti, Murang'a'daki küçük toprak sahipleri tarafından yetiştirilir ve Kahunyo'daki Kahunyo işleme istasyonunda işlenir. Çiftçiler, deniz seviyesinden 1.600 ila 1.800 metre yükseklikte yaklaşık 0,5 ila 1 hektarlık küçük kahve çiftlikleri yetiştiriyor. Çiftlikler, Nairobi'deki suyun çoğunu sağlayan Ndakaini Barajı'nın yakınında bulunuyor. Yüksek rakımlar, tatlı, yoğun kahve kirazların beslenmesine yardımcı olan sıcak günleri ve serin geceleri sağlıyor. İşleme istasyonunun sahibi ve işletmecisi Kahunyo Farmers' Cooperative Society (FCS).

Kahunyo'ya teslimat yapan çiftçiler, ortalama olarak 1 hektardan daha küçük olan küçük kahve bahçelerinde öncelikle SL28, SL34 ve Ruiru 11 yetiştiriyor. 'SL' varyeteleri, orijinal olarak 1930'larda ve 1940'larda Scott Tarım Laboratuvarları (SAL) tarafından piyasaya sürülen çeşitlerdir. Kıt su kaynaklarını en üst düzeye çıkarmalarına ve sulama olmadan bile gelişmelerine olanak tanıyan derin kök yapıları nedeniyle kısa süre sonra Kenya'daki birçok yetiştirici için başvurulacak ağaçlar haline geldiler. Sürdürülebilirliğe ve İyi Tarım Uygulamalarına ciddi bir gözle ve mümkün olan yerlerde minimum çevresel etkiyle yetiştirilirler.

Çiftçiler, Sucafina Kenya'dan teknik agronomik destek ve Kahawa Bora'dan toprak numunesi alıyorlar. Toprak örnekleme programı, çiftçi karlılığında önemli bir adımdır. Daha düşük girdi maliyetleri, daha düşük genel üretim maliyetleri ve daha yüksek karlar anlamına gelir. Daha hedefli girdi uygulaması aynı zamanda daha sağlıklı ağaçlara ve daha kaliteli kirazlara dönüşür. Kahawa Bora'nın toprak örnekleme programından önce, çiftçilerin toprak analiz yöntemlerine çok az erişimi vardı. Gübre uygulandığında, çiftliğin tam ihtiyaçlarına benzersiz bir şekilde uyan bir reçete yerine genelleştirilmiş bir tarife göre formüle edilir. Artık, teknoloji ve agronomik yardım yoluyla bilgiye daha iyi erişim sayesinde, çiftçiler doğru gübre tarifini doğru zamanda uygulayarak verimi ve kiraz kalitesini artırabilir.

Kahve Sınıfı: AB
Varyete: SL28 , SL34 , Ruiru 11
İşleme Tekniği: Tamamen Yıkanmış
Hasat Yılı: 2022
Üretici: Kahunyo İşleme İstasyonu ile çalışan 640 çiftçi
Rakım: 1,500 m – 2,100 m.
Çiftlik/İstasyon: Kahunya İşleme İstasyonu
Bölge / Alt Bölge: Kahunyo / Murang
Tedarikçi: Sucafina Specialty
 
Üst