Delonghi Icm15250 Vs. Wmf Stelio

orkunozkaya

Aktif Demleyici
Katılım
15 Tem 2018
Konum
İzmir
Merhaba,

Şu anda evde kullandığım filtre kahve makinesini değiştirmeyi düşünüyorum. Açıkcası özellikle amacım kahvede zaman zaman oluşan plastik tadından kurtulabilmek.Biliyorum ki bu tada sebep olan çok şey olabilir ama değişime önce makineden başlamaya karar verdim.

Bir anda tonla para verip Moccamaster tarzı bir makineyi denemek yerine fiyatları daha makul olan makinelere baktım ve iki makine arasında kaldım.

Delonghi ICM15250 aroma kontrolü , dijital olması vs. özelliklerinden dolayı oldukça iyi gözüktü gözüme ama yapılan onlarca yorum arasında bir kişi bu makinede de "Plastik kokusu" aldığını söyleyince bir anda allak bullak oldum. Metalik aksamlı makine aradım ve WMF Stelio'yu buldum.

Bu makineleri kullanan var mı aranızda ? Delonghi gerçekten plastik kokusu ve tadı veriyor mu ?

Delonghi ICM'i ve WMF Stello'yu kullanıp bileniniz varsa bana fikir verebilir mi
 

muratdincer60

Yeni Kahvesever
Katılım
23 Şub 2018
bildiğim kadarıyla bu makinelerin her ne kadar dışı çelik olsa da iç aksamının çoğunluğu plastikten oluşuyor. özellikle metal filtrenin çevresi vs. de plastik oluyor. en pahalı makinelerde bile kahvenin plastiğe değme olayı olabiliyor. sıcak dolayısıyla plastik kokusunun kahveye geçme olasılığı da var. tat alma ve koku alma hassaslıkları farklı olabileceği için bence en iyisi deneyerek bulmak.
 

bahadr

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Şub 2016
Konum
Tekirdağ
Bu makineler komple plastik.Bence V60 chemex gibi elle demleme yöntemlerine yönelmekte fayda vardır.
 
Üst