BCO 420 Espresso Sorunu

bugra_c

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Ara 2017
Konum
istanbul
Herkese selamlar. Elimde bco 420 model bi kahve makinesi var espresso demlerken ilk partide bazen hiç su gelmiyor bazen ise çok az geliyor, ayrıca demleme esnasında basıncın da eskisi kadar iyi olduğunu düşünmüyorum son olarak altındaki su haznesine eskiye nazaran bol miktarda su kaçırıyor.
Bilenler tecrübeli olanlar cevaplayabilir mi sorunu nedir ? Ben içindeki, su kaçağı yapması gereken conta yada aparatın ömrü tükenmiştir falan diye düşündüm ama açıp bakmadım
 

ozkanozden

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Haz 2017
Benim eski makinem. Espresso anlamında çok fazla birşey beklemeyin. Değirmen ayarını kalınlaştırırsanız sorunun çözüleceğini düşünüyorum. Portafiltrenin içindeki kahve çok ince olunca bu gibi sorunlar yaşatabilir.
 

ebtt

Tecrübeli Demleyici
Katılım
11 Nis 2017
Delonghi nin ec 680 modelini kullanıyorum. Portfilreyi 2-3 günde bir bulaşık deterjanlı suyun içine akşam atıp sabah yıkıyorum.(Makineyi uyarı verdiğinde yaklaşık 5-6 ayda bir Durgol kireç çözücü ile bakımını yapıyorum).Bahsettiğiniz problemlerin %90 azaldığını farkettim.
 

mehmetaksit

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Kas 2017
Hocam, ben BCO420 kullandım uzun süre. 2 kere servise gitti, 2inci gidişinde sıfırını verdiler ama espresso ve buhar kısmı sorunlu bir makina diyebilirim. Filtre kısmını 4-5 kere kullanmışımdır, memnun kalmışımdır.

İlk makinada buhar çubuğundan hiç buhar gelmiyordu, sonra servise gitti geldi buhar yine kısa süre sonra suya dönüyordu.
Delonghi Türkiye'de distribütörü olup en sorunlu markalardan biri bence; neyse, 3 ay gibi bir beklemeden sonra tehditler ve noterden ihtarname çekeceğimi söylemem üzerine 2 gün sonra sıfır makinayı aldım. Sonuç olarak, ikinci makina da çok iyi performans vermiyordu. Espressonun basıncı çok kötüydü, delikler çabuk tıkanıyordu.

Ben de sonuç olarak şöyle bir çözüm bulmuştum. Önce buhara çevirip süt için buhar alıyordum, tabii burda zamanlama çok önemliydi, lambası yanar yanmaz buharı açıyordum, yoksa yine soğuyup buhar yerine sıcak su veriyordu. Buharı tam performansla almak için sütü bir miktar ısıtıp, sonra espresso tarafından boşa su akıtıyordum, sonra buhar tarafına yeniden çeviriyordum, sütü tam olarak ısıtıyordum. En son olarak da biraz bekleyip portafiltreyi takıp sonra espresso tarafına çeviriyordum.

Kusura bakmayın ama espresso olarak hiç beğenmedim o makinayı, o yüzden hep latte yapmaya çalışıyordum, idare ediyordu.

Sonrasında filtre kahve içmeyi seven birine bu durumu anlataraktan ürünü sattım. Sizin de o yönde karar almanızı öneriyorum.
 

bugra_c

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Ara 2017
Konum
istanbul
Öncelikle konu taşınmış, taşıyan yöneticiye teşekkürler, arıza bölümünü görmemiştim üzgünüm.

Eskiye nazaran daha kötü sanırım tekrar kireç çözmeyi denicem onun dışında olmazsa zaten yapacak bişey yok artık. Kireç çözme ve bakım sonrası düzelme olursa burdan bilgi veririm. herkese çok teşekkürler
 
Üst