Mersin'den merhabalar

dopa

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Eyl 2017
Aslında bir süredir forumda idim yalnız selamsız sabahsız içeri girmişim gibi hissettim kendimi :D

İsmim Erdem, Mersin'de yaşıyorum, uzmanlık sınavına hazırlanırken boş kalan vaktimi kahve ile değerlendiriyorum. Ders çalışırken kahve içiyorum bari iyi kahve içeyim diyerek, french press ve espresso ile başladığım serüvenimde araştırmalar yaparken forumda buldum kendimi ve pour over demlemeyi ilk defa duymuş oldum. 3. dalga kahvecilerde deneme fırsatım oldu ve kahveye olan bakışım fazlasıyla değişti diyebilirim. Şu güne kadar sadece uyanık tutması için tükettiğim içeceğin aslında taze içilirse büyük keyif verdiğini keşfetmiş oldum. Tanışıklığım birkaç ay olsa da, içmesi kadar hazırlaması da zevkli olan bu uğraşla sanırım ömrümün geri kalanında da ilgili olacağım.

Şimdilik en önemli sorunum öğütücü. Black Friday ile uygun bir öğütücü bulamazsam Sözen yahut Hario Mini Mill ile başlamayı düşünüyorum, bu konuda da önerilere açığım.

Herkese iyi günler :D
 

thewind

Aktif Demleyici
Katılım
13 Kas 2016
hoş geldiniz.

öğütücü konusunda herkes benzer yorumları yapacaktır. öğütücü bu işte önemli bir ekipman.

size tavsiyem iki öğütücüden birini alacaksanız sözen yerine hario'yu düşünün derim. performans olarak olmasa da kullanım kolaylığı açısından daha iyi. ilave olarak aşağıdaki ürünü inceleyip takip etmenizi tavsiye ederim. hario mini mill'in plus modeli. eski modele göre daha iyi olduğu söyleniyor.

https://www.amazon.com/Hario-MSS-1D...TF8&qid=1511426223&sr=8-7&keywords=hario+mill
 

dopa

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Eyl 2017
Hoşbuldum, öğütücü hakkındaki önerileriniz için teşekkürler. Yarın uygun bir öğütücüye denk gelmezsem Hario alacağım o halde :D
 
Üst