İstanbul Coffee Festival 22-25 Ekim 2015

'Barista Yarışmaları ve Organizasyonları' forumunda Yirgacheffe tarafından 30 Tem 2015 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. Yirgacheffe

    Yirgacheffe Necdet Âgâh - Bonarri Coffee

    Bu sene düzenlenecek olan festival hakkında resmi açıklama ve tanıtımlar başladı.

    22-25 Ekim 2015 tarihinde Haydarpaşa Garı'nda düzenlenecek.

    Umarım Türkiye'nin kahve yolculuğu ve kahve lezzetleri için başarılı bir festival daha olur.


    [​IMG]
     
  2. MrFahrenheit

    MrFahrenheit Emir OTLUOĞLU

    Cevap: İstanbul Coffee Festival 22-25 Ekim 2015

    Merakla bekliyoruz :D
     
  3. Firochromis

    Firochromis Fırat ÇINGI

    Cevap: İstanbul Coffee Festival 22-25 Ekim 2015

    İnşallah bu sene de gideceğim. Daha geniş bir mekan olduğu için geçen seneki sorunlar büyük ölçüde azalır diye düşünüyorum. Tabi ilgi de artacak gibi geliyor :)
     
  4. Yirgacheffe

    Yirgacheffe Necdet Âgâh - Bonarri Coffee

    Cevap: İstanbul Coffee Festival 22-25 Ekim 2015

    Mekanın geniş olması hem güzel hem de risk. Ama asıl risk anadolu yakasında olması. Avrupa yakasındaki birçok arkadaş bu nedenle katılamayacak zannedersem. Araç tutup da nakliye yapmak, taşımak, geri dönmek ekstra yorgunluk çıkaracağından katılımın Avrupa yakası yönünden kısmen azalması söz konusu olabilir. Fakat Anadolu yakasındaki arkadaşlar ve markalar için daha faydalı budurum. Geçen sene de onlar yorulmuştu.
     
  5. atabora

    atabora Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: İstanbul Coffee Festival 22-25 Ekim 2015

    Ben ankaradan gelmeyi düşünüyorum :D . Ancak tarih yaklaştıkça üstüme bir üşengeçlik çöküyor.
     
    Son düzenleme: 4 Eyl 2015
  6. malemsteen

    malemsteen Yeni Üye

    Cevap: İstanbul Coffee Festival 22-25 Ekim 2015

    geçen sene olan nasıl geçti. Giden arkadaşlar biraz bilgilendirebilir mi acaba? Sadece fuar gibi değil biraz eğlenceli ise ben Ankaradan eşim ve çocuğumla gelmek istiyorum. Onlara değişiklik bana ise zevkli bir gün olur. Ama 5-10 standın olduğu ufak bir organizasyon ise boşuna kürek çekmiş olurum.
     
  7. MrFahrenheit

    MrFahrenheit Emir OTLUOĞLU

    Cevap: İstanbul Coffee Festival 22-25 Ekim 2015

    Forum olarak bir bulusma mi yapsak fuar sirasinda? Gerci boyle dedim ya kesin bir isim cikar ilk gelemeyecek ben olurum :(
     
  8. Firochromis

    Firochromis Fırat ÇINGI

    Cevap: İstanbul Coffee Festival 22-25 Ekim 2015

    Organizasyon tam bir festival havasındaydı geçen sene. Dans gösterileri, sanat etkinlikleri gülen ve eğlenen insanlar... Bu sene daha iyi olacağını düşünüyorum. Ben Ankara'dan gideceğim.
     
  9. Fatih

    Fatih Yeni Üye

    Cevap: İstanbul Coffee Festival 22-25 Ekim 2015

    Ben de Ankara'dan katilmak isteyenlerim. Firat bey, Umitkoy'de Ünsal bey ile gorustum ve o da sizden bahsetmisti :) Hep beraber gidebiliriz ya da Istanbul'da Ankara ekibi olarak bir gorusme yapabiliriz, cok sahane olabilir.
     
  10. Firochromis

    Firochromis Fırat ÇINGI

    Cevap: İstanbul Coffee Festival 22-25 Ekim 2015

    Benim gidiş geliş saatlerim belirsiz, dönüşte Bolu'da kalma durumum var. 22-24 Ekim arası orada olmayı planlıyorum, Festival' de görüşelim mutlaka. :)
     
  11. kbere

    kbere Aktif Üye

    Cevap: İstanbul Coffee Festival 22-25 Ekim 2015

    valla tek başına moda tüm istanbul'dan fazla kahveciye sahip :) o yüzden anadolu yakası olması daha adaletli.
     
  12. Liomc

    Liomc Yeni Üye

    Cevap: İstanbul Coffee Festival 22-25 Ekim 2015

    Bilet fiyatlari hala belli degil sanirim.
     
  13. Liomc

    Liomc Yeni Üye

    Cevap: İstanbul Coffee Festival 22-25 Ekim 2015

    1 seans bilet fiyatı 25 TL, tüm gün bilet fiyatı 40 TL olarak açıklanmış gördüğüm kadarıyla. Seanslar hakkında bir bilgiye ulaşamadım, bu seans dedikleri şey nedir, programa neler dahil acaba bilen var mıdır?
     
  14. Cy

    Cy Administrator Site Yetkilisi

    Cevap: İstanbul Coffee Festival 22-25 Ekim 2015

    sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki seans oluyor. kahve standları haricinde konuşmalar, programlar ve yarışmalar vb. düzenleniyor.atıyorum sabahki seansta x kişisi konuşma yaparken öğleden sonra y kişisi baristalık hünerlerini gösteriyor.

    ancak bilet için acele etmeyin. program açıklandığında ona göre bilet alırsınız

    PROGRAM | İSTANBUL COFFEE FESTIVAL
     
  15. Firochromis

    Firochromis Fırat ÇINGI

    Cevap: İstanbul Coffee Festival 22-25 Ekim 2015

    Ben Perşembe ve Cuma'ya tam gün satın aldım. Haftasonu kalabalık yüzünden bir şey yyüpılamıyor.
     
  16. Liomc

    Liomc Yeni Üye

    Cevap: İstanbul Coffee Festival 22-25 Ekim 2015

    Forumdan kim ne zaman gidiyor bilsek de tarihi ona gore denk getirsek :)
     
  17. kbere

    kbere Aktif Üye

    Cevap: İstanbul Coffee Festival 22-25 Ekim 2015

    Geçen yıl yapılan Festival ile ilgili yorumlar festivalin tıklım tıklım bir ortam olduğu ve "hımmm starbucks müthiş" şeklinde dolaşan insanların yoğunluğunda olduğu, firmaların yoğun reklam ortamı olduğu, orta düzey kahve bilgisi olan insanlar için faydalı bir ortam sunamadığı idi.

    Zaten bunlar bile gitmemek için yeterli bir sebepken şu anda facebookta ekli bir sürü kişinin bu festival hakkında konuşuyor olması, bu kişilerin üçü bir arada seviyorum, filtre sert oluyor seviyesinde kahve bilgisi olmasına rağmen "kahvesiz duramıyorum kahve vermezseniz çocuğumu keserim " naraları atıp Festival sayfalarında belirmeleri iyice uzaklaştırdı beni. Şimdi de facebookta sayfanın paylaştığı bir bilginin altına girilen yorumlar durumumu kesinleştirdi. Elitist biri değilim ama bir damla elitizm yapacaksam onu bu festivalde yapmalıyım. Ben gelmiyorum :(
    https://www.facebook.com/istanbulcoffeefestival/posts/1659348144313854:0
     
  18. phdapo

    phdapo Yeni Üye

    Cevap: İstanbul Coffee Festival 22-25 Ekim 2015

    organizasyona ben de katılmayı planlıyorum büyük ihtimalle cumartesi ya da pazar tek seans girerim geçen sene ki katılan arkadaşlardan bilgi alabilir miyiz organizasyon da neler oluyo tam olarak yanımızda neler getirmeliyiz :D inş güzel bir organizasyon olur :)
     
  19. Cy

    Cy Administrator Site Yetkilisi

    Cevap: İstanbul Coffee Festival 22-25 Ekim 2015

    geçen yıl küçük bir mekanda, %99 unun sadece meraktan ve bedava kahve içme hayaliyle katıldığı bir festivaldi. halk ekmek kuyruğu gibi bir kuyruk, gelen profillerden anladığım kadarıyla eğlenceli olabilir, iki selfie yapar tiki gözükürüm mantığıyla gelen tipleri görünce içeri girmekten vazgeçmiştik.

    işin enteresanı kuyruğun sonunda girişin paralı olduğunu öğrendiğinde bir çok kişinin içeri girmekten vazgeçmesi olmuş. bu yorumsuz :)

    büyük bir mekana almaları iyi olmuş. umarım güzel bir festival olur. ancak face deki yorumlara bakılırsa yine gelen profillerde çok büyük farklılık olmayacak. zamanla profilin yüzdesinin azalması umuduyla...
     
  20. atabora

    atabora Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: İstanbul Coffee Festival 22-25 Ekim 2015

    Ben de acaba gelmeyip onun yerine hasbean den kendimi mi ödüllendirsem yoksa ona harcıyacagım vakit ve enerji ile küçük bir kahve kavurucu mu yapsam diye düşünmeye başlamıştım. Son Yorumlar üzerine vaz geçtim.
     
    Son düzenleme: 27 Eyl 2015