Bugün kavurduğum kahve

'Kahve Kavurmak' forumunda cdsoft tarafından 26 May 2015 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. cdsoft

    cdsoft Yeni Üye

    Bugün içtiğim kahve başlığına rakip :)

    5 dk önce kavurdum.

    Endonezya Sumatra, 2 parti toplam 115 gr, ilk parti 7.5 dk 2. Parti 8.5 dk. Fotoğraflar ikisinin karışımı.

    [​IMG]
    [​IMG]
     
    experienced bunu beğendi.
  2. naif

    naif Yeni Üye

    Cevap: Bugün kavurduğum kahve

    Çok güzel bir başlık olmuş. İtinayla takip edilir :)
     
  3. akridin

    akridin Yeni Üye

    Cevap: Bugün kavurduğum kahve

    İyi görünüyor. Ben de şu kahve çekirdeklerini yemeğe bayılıyorum. Eline sağlık.
     
  4. Yirgacheffe

    Yirgacheffe Necdet Âgâh - Bonarri Coffee

    Cevap: Bugün kavurduğum kahve

    Eline sağlık abi albenili görünüyor. :) :)
     
  5. cdsoft

    cdsoft Yeni Üye

    Cevap: Bugün kavurduğum kahve

    Bu kavurduğum kahve yüksek gövdeli espressoya uygun ancal ben kavurmamın üzerinden 2 gün geçtikten sonra bir filtre kahve yapayım dedim french presste, 20 gr kahve çektim 2 büyük fincana yakın su ile demledim, 1 dk suyu dinlendirme 4 dk demleme yaptım. Sonuç kahvedeki hiçbir aromayı alamadım su gibi bir kahve oldu. Kahvenin daha dinlenmesi mi gerekiyor, kahve miktarı mı az geldi yoksa kahve kavurmayı mı beceremedim de şçilemez bir kahve çıktı sonunda?

    Ben espressoda başarılı olacağını düşünüyorum da filtre neden böyle oldu sizce?
     
  6. atabora

    atabora Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Bugün kavurduğum kahve

    Bana kahve oranı az gibi geldi ben fincan başına 14 gr kahve kullanıyorum.
     
  7. Yirgacheffe

    Yirgacheffe Necdet Âgâh - Bonarri Coffee

    Cevap: Bugün kavurduğum kahve

    Espresso ve filtrelemelerde iyi bir çekirdek. Frenchpresste demlerken 2 gr kahveye 320 ml su ilave edilebilir. Onu da brew misali ekleyebilirsiniz. önce blooming sonra 2 defada su ilave ederek de deneyimleyebiliriz. demlenme süresi de su 91 civarıysa 3.3 dakika, 95-97 civarıysa 2 - 2,5 dakika demlenme tavsiye edilebilir.
     
  8. khvsvr

    khvsvr Yeni Üye

    Cevap: Bugün kavurduğum kahve

    Benim de tecrübe ettiğim kadarıyla iyi bir çelirdek, acaba kavurma etken olmuş olabilir mi? Çekirdekler güzel kavrulmuş gibi duruyor ama kavurma bu tip sorunlara neden olur mu, olursa nasıl aşılabilir?
     
  9. Yirgacheffe

    Yirgacheffe Necdet Âgâh - Bonarri Coffee

    Cevap: Bugün kavurduğum kahve

    Kavurma da etken olabilir tabi ki ama yapılan yöntemi de hesaba katmak gerekir bu noktada. Aroma tayini için en sıkıntı denebilecek bir yöntem frenchpress. Bu nedenle ikisinin bir arada düşünülmesi gerekiyor.
     
  10. cdsoft

    cdsoft Yeni Üye

    Cevap: Bugün kavurduğum kahve

    3 parti halinde 160 gr sumatra

    [​IMG]
     
  11. khvsvr

    khvsvr Yeni Üye

    Cevap: Bugün kavurduğum kahve

    Kahvenin kremasının bol olması için koyu mu kavurmak gerekir? Mesela ben kavururken 3 dk sonra 2-3 çıt sesi geliyor ondan 2-3 dk sonra yine çıt sesi geliyor, ben 2. sesi duyunca kapattığımda hem sert hem kreması az oluyor, eğer 2. çıt sesini es geçersem 10 dk dan sonra yine çıt sesi duyuyorum hatta yine devam ettiğimde kahve yanmıyor ne hikmetse mısır makinesinde ama 13-14 dk da kapatıyorum. Geçen sefer kreması çok az oldu o yüzden daha fazla kavurdum, bakalım bu sefer krema nasıl olacak.
     
    Son düzenleme: 3 Haz 2015
  12. malemsteen

    malemsteen Yeni Üye

    Cevap: Bugün kavurduğum kahve

    Başkan ne ile kavuruyorsun
     
  13. cdsoft

    cdsoft Yeni Üye

    Cevap: Bugün kavurduğum kahve

    Modifiyeli mısır patlatma makinesiyle.
     
  14. radoslav

    radoslav Yeni Üye

    Cevap: Bugün kavurduğum kahve

    modifiyeli bir mısır patlatma ile 2 seferde 125 gr muazzam kavurma miktarı bence..
    sankı 125 i 3 partide kavursan daha homojen olacak gibi gelıyor bana
     
    Son düzenleme: 3 Haz 2015
  15. cdsoft

    cdsoft Yeni Üye

    Cevap: Bugün kavurduğum kahve

    55 gr civarında kavuruyorum her partiyi, 55 üstünde dönmüyor homojen olmuyor. 50 -55 ideal benim makinemde.
     
  16. malemsteen

    malemsteen Yeni Üye

    Cevap: Bugün kavurduğum kahve

    [​IMG]
    40 gr kadar Etiyopya
     
  17. cdsoft

    cdsoft Yeni Üye

    Cevap: Bugün kavurduğum kahve

    Çok başarılı gözüküyor, mısır patlatma ile kavurdun sanırım. Bakalım kreması nasıl olacak, haber edersin.
     
  18. malemsteen

    malemsteen Yeni Üye

    Cevap: Bugün kavurduğum kahve

    Hocam seramik tavada kavurdum ama çevirmekten kolum koptu. Bu arada soğutma işlemini beceremedim bir miktarda soğutma sırasında kavruldular
     
  19. cdsoft

    cdsoft Yeni Üye

    Cevap: Bugün kavurduğum kahve

    Sın kavurduğum kahve güzel oldu krema verdi.
     
  20. naif

    naif Yeni Üye

    Cevap: Bugün kavurduğum kahve

    Muazzam gözüküyor, elinize sağlık :)