Kahveler Ve Sigaralar

hacitalha

Yeni Demleyici
Katılım
11 Ara 2017
Konum
Ankara
Merhaba arkadaşlar, Hayvan Çiftliği ve 1984 kitaplarının yazarı George Orwell’ın “Kitaplar ve Sigaralar” diye bir kitabı var. Kitap ve sigara fiyatlarını karşılaştırılmasıyla başlayan kitap, Orwell’ın totaliter rejim altında edebiyat konulu makalesi ile devam ediyor. Kalan bölümlerde ise yazar, ilkokulda ve hastanede geçirdiği zamanlardaki gözlemlerine yer veriyor.

Ben de ülkemizde artan kur ve vergi sebebiyle tüketimin ve istisnasız tüm hobilerin pahalılaşması üzerine bir karşılaştırma yapmaya karar verdim.

Kitap: Orwell döneminden bu yana kitap maliyetlerinin ucuzlaması işin rengini değiştirdi. Kitap hobisine sahip biri düzenli olarak ayda iki kitap okur. Kitaptan kitaba değişse de ortalama kalınlıkta bir kitap 25 TL’dir. Yuvarlarsak kitap okumak günlük 2 TL’ye mal olur.

Sigara: Öncelikle sigara içmiyorum. İçenler genelde günde bir paket içiyor. Şu an ortalama bir paket sigara fiyatı aşağı yukarı 15 TL.

Kahve: Önümüzdeki ay forumdaki ikinci yılımı dolduruyorum. İki yıldır nitelikli kahve yolunda hatrı sayılır bir yol kat ettiğimi düşünüyorum. Kahve hobisi olanlar günde iki fincan kahve içer. Kahve yapım tekniklerine göre değişse de iki fincan için 30 gram kahve gerekir. Basit bir matematikle nitelikli kahve içmenin bedeli ekipman hariç 5 TL

Başka bir hobiniz varsa ekleyebilirsiniz
 
Üst