Electrolux Ekf7800 Kahve Oranı

JoeDoe

Yeni Kahvesever
Katılım
3 Ara 2017
Konum
✴︎
Selamlar,

Bu makine için Comandante’de kaç klik kullanıyorsunuz ve kahve, su oranı kaç olmalıdır?

Şimdiden teşekkürler.
 

Karslfa

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Eki 2018
Selamlar,

Bu makine için Comandante’de kaç klik kullanıyorsunuz ve kahve, su oranı kaç olmalıdır?

Şimdiden teşekkürler.
Merhaba ,

Ürünü biraz maceradan sonra alıp kullanmaya başladım. Kesinlikle su haznesi göstergesi az gösteriyor. İlk yaptığımda 2 kişi için 2 kaşık kahve (Kendi ölçü kaşığı) ve su haznesini 2'ye kadar doldurdum. Bir kişilik bile kahve çıkmadı ve çok sert oldu. Ofisde Delonghi makinemiz var genel olarak 1 ölçek kahveye 1.5 su veya kahvesine göre biraz daha fazla su ilave ettiğimde çok güzel aroma yakalıyorum. Sanırım bunda da aynısını deneyeceğim.
 

Bisikletli

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Ocak 2019
Filtre kahve makinasıni Tartı ile kullanıyorum, basitçe suyu tartıp hazneye koyduktan sonra 15/16 artık hangisi damağıma uygunsa bölüp kahveyi ekliyorum memnunum.

Suyu ölçmek yerine, su hanesinde çizgilerin kaç ml ye denk geldiğini önceden ölçüp aklınızda tutarsanız, sadece kahveyi tartarmayla yirtabilirsiniz, ölçü kaşığı kullanmıyorum
 

inclc

Yeni Demleyici
Katılım
24 Eki 2016
Konum
izmir
Ben 2016 da almıştın iki kere cam karafını kırdım 80 ve 90tl ye aldım sanırım yenilerini. Filtre kağıdının konulduğu huninin altındaki conta kayboldu yani altta karaf yokken damlatma yapıyor. Bir de su haznesinin içindeki su filtresi hafif yeşerdi. Su filtresi ve kağıt hunisini almam lazım.

Comandante 28kk da öğütüyorum.
Su haznesindeki her rakam için 7 gram kahve koyuyorum. Genelde 4. Ve 6. Çizginin ortasını (yani yazmasa da 5 oluyor) kullanıyorum ve 35 gram kahve koyuyorum. Sıcaklık orta seviye, aroma özelliği kapalı oluyor.
Bazen bloomingi manuel olarak yapıyorum. Üst tarafın çalışma esnasında açılabilmesi buna imkan kılıyor, manuel blooming yaparsam baştan suyu 4. Çizgiye daha yakın olacak şekilde ayarlıyorum ve blooming için yaklaşık 70 gram ilave su kullanıyorum .
 
Üst