Moliendo Çekirdek Deneyimi

ziyaretci1

Aktif Demleyici
Katılım
11 Nis 2017
Konum
Ankara
Geçen gün forumda yayınlanan indirim kodundan faydalanarak ilk defa moliendo çekirdekleri denedim.
https://www.kahve.com/urun/moliendo-ecuador-loja-yoresel-kahve
https://www.kahve.com/urun/moliendo-positano-espresso-blend-kahve

Öncelikle espresso blend ile başlamak isterim. Emeğe saygısızlık etmek istemem ama hayatımda içtiğim açık ara en kötü harmandı diyebilirim. Çok tuhaf bir aroması vardı, ben daha çok granül kahve kokusuna benzettim kokusunu. shot olarak keyifli değil, sütlü kahvelerde de tadı bozuyordu. netice olarak önermiyorum.

ekvador kahvesine gelirsek: tadım notlarında Meyve (şeftali, kavun), dut ailesi notaları belirtilmiş ancak bu tadları almak kesinlikle mümkün değil. kötü kahve mi? hayır değil, dengeli, asiditesi düşük içimi kolay. ancak bu fiyat için beklentiyi karşılamıyor. özellikle tadım notları hususunda şunu belirtmek isterim, birçok kavurucunun tadım notlarında meyve (elma armut vs. her ne ise artık) yanında mutlaka ya karamel ya çikolata, odunsu, topraksı.. gibi şeyler yazılıyor. ben bu tadım notlarına açıkcası çok itibar etmiyorum zira elmanın yanında çikolata, şeftalinin yanında karamel yazarsanız ben bu iki kahve arasında anlamlı bir fark olmadığını düşünürüm zira bir tane meyve kategorisini temsil eden bir tane de gövdeli tatları temsil eden bir tadım notu yazmak açıkcası "artık içen hangisine yorarsa.." düşüncesini getiriyor benim aklıma. şimdi bu kahveye dönecek olursak, tümüyle meyvesel tatların ön planda olduğu belirtilmiş. ancak mesela costa rica san francisco veya colombia el paraiso gibi çekirdeklerden içmiş bir kişi olarak bu kahveden meyve aroması aldım demem büyük yalan olur.
netice olarak bir daha denemeyi düşünmüyorum.
 

sdcvn

Yeni Demleyici
Katılım
21 Tem 2018
Fiyat olarak uygun olsa da Kavurma profilleri tutarsız..Yemen Mocha aldım, çok kavruk, Espresso ayarında geldi..Sonradan az kavruk geldi ama yine değiştirdiler...
 

vetiverfan

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Ağu 2019
Bir kahvenin tadım notasına karamel yazıldıysa ilk düşüncem "yine sallamışlar bir şeyler" oluyor, önyargılı yaklaşıyorum. Kahve hakkında söyleyecek güzel bir şeyleri yokmuş gibi geliyor.
 

Biloumba

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Ara 2018
Konum
İstanbul
Ben de indirimle bu siteden Cuba Serrano Lavado ve Sumatra çekirdekleri aldım. Açıkçası Cuba'yı daha önce başka bir kavurucudan da denemiştim, Moliendo'nunkini de oldukça beğendim ama Sumatra için aynı şeyi söyleyemeceğim, daha önce aldığım Sumatra'lara göre daha düz bir kahve, birkaç farklı metot ile denedim, V60, Aeropress, American Press vs. öğütüm kalınlığı ile oynadım ama fayda etmedi.
 

atoprak

Yeni Kahvesever
Katılım
27 Kas 2012
Bence eğer espresso ya giriyorsanız o notların pek bir anlamı da kalmıyor .. yani doğru dürüst söyleyeyim, espresso ya girdikten sonra ben o notları yakalayamıyorum.

Moliendo ile ilgili olarak aslında ben sütlü kahveler için kabul edilebilir bulmuştum. Maalesef pek güzel bir blend tutturmakta zor. Bir kaç blend daha denicem ama şu ana kadar 3ncü nesil kahveci ve zincir kahvecilerin paketleri içinde deneyimlediğim en güzel blend İlly. Bir kaç deneme daha yapıp, eğer istediğimi alamazsam espresso için İlly e dönücem.
 

Biloumba

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Ara 2018
Konum
İstanbul
Bir de kahve poşetlerinin üzerine kavrum derecesini yazmıyorlar, arka kısımda bir çizelge yapmışlar ama aldığım tüm paketlerde kavrum derecesini işaretlememişlerdi.
 
Üst