French Press Farkı Etkilimi ?

befall

Yeni Kahvesever
Katılım
7 Ocak 2019
Soru açık 10 liraya'da var 70 liraya'da french press var . Mesela bodum veya başka markaları karşılaştıran oldumu hiç ?
 

finxtek

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Ağu 2019
Öncelikle çok fazla markaya takılmadan denediğim yaklaşık olarak 6-7 civarı french press deneyimim oldu. İlk aldığım f.press yıllar önce acemiliğime denk geldi, içtiğim çamur gibi kahveden zevk alamadım ve yaptığım her kahve farklı ölçülerde farklı su sıcaklığına sahip ve farklı demleme sürelerindeydi. Demlemelerimi genelde notlarda saklayıp kahvelere isim vermek gibi zevklere sahibim o nedenle değiştirdiğim french press'lerle aynı kahveleri denedim. Özellikle kullanılan metal filtrenin hemen üstünde ve çevresini saran bir yay olmasına dikkat edilmeli, bu yay metal filtrenin şeklini korumaya fazlasıyla yardımcı oluyor. Press'in iç kısımında bulunan aksanların önemini mutlaka tahmin edebiliyorsunuzdur, mümkün olduğunca plastik malzemelerden uzak durulmalı gerek tat gerek sağlık açısından çok önemli. İlk aldığım f.press'in içinde bulunan press barında bulunan somun paslanma yapmıştı bunlar çok önemli. Kendinizce inceleyin, zaten mantığınız bazı şeyleri yerine oturtacaktır.
 

exen1986

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Ağu 2019
Benim aldığım ilk ve tek french press migrostan aldığım basit bir modeldi. V60'a geçene kadar onu kullandım, bir kaç arkadaşta bodum marka olanları deneyimlemiştim. İlk fark ettiğim bodum'a göre benim french press'imin çok fazla toz taneciklerini suya karıştırdığıydı. Bu yüzden kahvenin dibini içemiyordum. Diğerlerinde bu toz kaçırma olayına daha az oluyordu.
 

inclc

Yeni Demleyici
Katılım
24 Eki 2016
Konum
izmir
Korkmaz marka paslanmaz çelik var o nasıldır acaba?
İzmir de Starbucksların hepsini dolaştım, borum french pressleri kaldırıp yerine bodum metal chemex benzeri birşey getirmişler.
 

sdcvn

Yeni Demleyici
Katılım
21 Tem 2018
Soru açık 10 liraya'da var 70 liraya'da french press var . Mesela bodum veya başka markaları karşılaştıran oldumu hiç ?
French pres için kullanılan Camlı Press te en büyük özellik camın "Isıya Dayanıklı" olması..Zira ısınan cam eğer dayanıklı değilse Kırılıyor, benim başıma gelen gibi..Yine Sıcağı tutması gerek sıcak su 4-6 dakika belki daha fazla içinde kalıyor..Diğer etken presin kahveleri tutması..French press yönteminde kahve tanelerinin dibe gitmesi, süzülen kahveye gelmemesi beklenir ki aksi halde kahve tadı bozulur..Bu etkenleri göz önüne alınca 10 Tl lik French press ile olmaz bu iş..Yaparsınız ama kalitesiz olur..Bodum (Sturbuck), IKEA, Tchibo,Bialetti..bu markalar alınmalı..
 

sdcvn

Yeni Demleyici
Katılım
21 Tem 2018

myso

Aktif Demleyici
Katılım
6 Kas 2014
Pyrex 250ml ölçme beheri (marketten 5.30€) ve 1 dolarlık paslanmaz çelik AliExpress geleneksel çin çay süzgeci kullanıyorum french press için.
15g : 225g ile demledigimde crust bardağın çeperine gelecek şekilde oluyor ve toplaması kolaylasiyor.
Bu yöntemle (James Hoffman) yeterince beklersem (toplam 10 15dk) ve dikkatli dokersem biraz kayıp ile bardakda sıfır tortuyla immersion demleme elde etmek mümkün.
Bence french presse para vermek saçma

Bu ölçü kabini ve süzgeci hem french press için, hem çay demlemek için, hemde kahve demlerken server olarak kullanıyorum. Yıkaması da french presse oranla oldukça kolay.

Filtre'den bir kaç tane almakta yarar var. Gerçi ben her gün kullanmama rağmen 1 yıl dayandı punta kaynağı.
https://s.click.aliexpress.com/e/NH8xIebm

pyrex-labb-olcu-kabi-gorsel-500x500.jpg
18113482672050926305.jpg
 
Üst