Pahalı Ve Ucuz Kahveler

Teberzin

Yeni Kahvesever
Katılım
1 Tem 2019
Merhaba dostlar benim bir sorum olacaktı. Sanalbaharat sitsesinde 1 kilo kahveyi 50 tlye alırken diğer sitelerde 250 gram kahveler 50-60-70 bandında. Bu fiyat farkının sebebi nedir? Sanalbaharat gibi ucuza kahve satan başka siteler var mıdır?
 

kahvetrip

Tecrübeli Demleyici
Katılım
1 May 2018
Konum
Ankara
Kalite farkı var kuşkusuz. Art niyetli fiyatlandırmaları göz ardı edersek; görece daha pahalı olanlar takip edilebilir kahveler. Yani ülkesi-bölgesi-çiftliği-rakımı- nasıl işlendiği gibi detaylara ulaşabildiğimiz kahveler. Bunların genellikle fair-trade tarzı sertifikasyonları da var. Ucuza satılanların ise sadece ülke ve belki bölgelerini bilebiliyoruz. Doğruluğundan da emin değilim açıkçası. Türkiye'ye gelen nitelikli yeşil çekirdeklerin çoğu bildiğim kadarıyla Cafe Imports'dan alınıyor. Kavurucu işini iyi yaparsa sonuç da gayet güzel oluyor. Ucuz olanlar ise muhtemelen o kadar titiz kavrulmuyor, defect'li çekirdekler bile düzgünce ayrılmıyor. Nitelikli kahve maalesef pahalı bir şey.
 

kahveseverinsan

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Şub 2019
Yeşil çekirdek maliyeti ile alakalı.
Nitelikli çekirdek için önemli olan bir şey hasat zamanı. Somut örnekten gidelim:
Şuan 19 hasat grade-1 85-87 puan Etiyopyaların ortalama Avrupa satış fiyatı 11 USD / KG
Gümrük ve navlun masrafı ile ülkeye %35 - %40 masrafla ithal ediyorsunuz (navlun, analiz, gümrük, ....) 15,40 USD oldu
Nem kaybı, paket, kargo dediğinizde 18,8 USD
Dükkan kirası, cropster, maaşlar, ... birim giderleri falan eklediğinizde daha kar eklemeden hemen hemen 150 - 155 TL oldu.
Üzerine en az 35 - 40 TL kar eklenmeli.

Şimdi gelelim uygun çekirdeğe.
Yerli tüccarlardan 20 TL'ye yeşil çekirdek bulmak mümkün. Eski hasat, kötü koşullarda saklanmış ve içinde hiçbir esprisi olmayan bir ürün. Gümrük, analiz, navlun hepsi içinde.
Bu çekirdeğe nem kaybı ve paketleme ve birim giderleri eklediğinizde (tabi bu şekilde ürünle çalışan bir yerde cropster gibi yazılımlar olmadığı veya makina ekipman, sarf malzemeler biraz daha ekonomik olduğu için maliyetler de biraz düşüyor ve 48-49 liraya ürünü mal edebiliyorsunuz. Hammadde finansmanına çeyreği kadar para ayırdığınız bu ürünün karı da daha düşük olmalı. 40 tl kar değil de 15 tl kar koyarsan 64TL'ye bu ürünü piyasaya sürebilirsiniz.

Diğer nitelikli ürünü ise 195 TL gibi bir fiyattan piyasa sürebilirsiniz.
Yelpaze işte bu nedenlerden dolayı biraz geniş.
Serbest piyasa, seçim serbest.
 

EnesOZEN

Yeni Demleyici
Katılım
26 Şub 2018
En son kronotrop'dan kahve aldım kilosu 240tl idi , genelde sanalbaharat kahveleri evde hep bulunuyor, ikisi arasında kıyas yapmam gerekirse tamam kronotrop çekirdekleri epey güzel ama aradaki fiyat farkına değecek bir ucurum yok bence yada ben beceremiyorum bu kahveyi iyi yapmayı :D
sanalbaharatta gayet düz bir kahve içilebilir orta seviyede bir içim performansı var , yani fiyatları kadar arada 6 kat bir tat farkı bulunmuyor
iyi kahve mutlaka daha pahalı olmalıdır lakin 240tl lik bir performans alamadım ben , benim f/p şampiyonum sanalbaharat
2. sıradada overdosecoffee geliyor :D
 

TokerCraft

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Tem 2019
toptankahveler sitesinide unutmamak lazım, Roaster'ları gayet titiz ve detaycı, son gördüğümden bu yana kavurma makinasına birden çok modifiye yapmıştı fiyatlarıda gayet uygun, kalite yerinde, tabiki sanayi sitelerindeki gibi büyük imkanlar yok ancak fiyat performans işte, ingilizler boşuna takmıyor fiyat performansa.
 

TokerCraft

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Tem 2019
overdose coffee Kahvesakal Ersin ise işinin tam olarak ehli, araştırmacı ve deneyci bir kişiliği var her konuya objektif yaklaşmaktan kaçınmaz, ticari kaygıyı ön planda tutmaz, mesafe uzak olmasa 1. tercihim olurdu.

Kronotrop ise bence sektörün lideri, atölyeleri Türkiyedeki en gelişmiş kahve kavurma sistemlerine sahip teknik becerileri çalışanları sektörün usta isimlerinden oluşmuş olmasıda büyük avantaj, fiyat pahalı olsada zaman zaman kahvesini alırım ve pişman olduğumu hiç hatırlamıyorum.
 
Üst