Sulu Kahve Sorunu

unicafe17ck

Yeni Kahvesever
Katılım
7 Nis 2019
Merhaba öncelikle ben 23 yaşında kahveyi kendisi kavurmayı öğrenmiş birisiyim o yüzden öyle terim anlamları felan bilmiyorum kokusuna rengine bakarak kavuruyorum kahveyi.Son zamanlarda sıkıntı çekmekteyim ama 1 1.5 senelik bir işletmem var ama son kavurma makinemi değiştirdikten sonra bazı zamanlar kavuşurum kahveler sulu olmaya başladı bu konuda çok fazla şikayet alıyorum ve ne yapacağım bilmiyorum açıkçası.Kahve konusunda benden daha bilgili abilerim ve ablalarim yardımcı olurlarsa sevinirim illaki sizlerinde dönem dönem başına gelmiştir ya da sebebini biliyorsunuzdur.
çekirdek olarak birlik baharattan unicafe kullanıyoruz 17/18 elek Yücel marka kavurma makina var ve öğütme makinalarida 2 tane 20 lik ve 30 luk nerede hata yapiyorum bulamadim yardimlarinizi bekliyorum.
 

mustyq

Mustafa ÖZBAHCECİ
Katılım
22 Eki 2014
Sulu kahve derken espresso makinesinde ki akıştan bahsediyorsunuz sanırım. Kahvelerin genel olarak daha hızlı ve sulu akmasını öğütme derecesi ve tampleme sorununa bağlı tutarız. Kahvenizi mevcuttan biraz daha ince öğütüp denemenizi tavsiye ederim. Tabi tampleme işleminide doğru yapmak koşuluyla.

Taze kavrulan kahve içindeki karbondioksit salınımını doğru şekilde ve doğru zamanda yapamaz ise kahveden istediğiniz verimi alamayabilirsiniz. Gereğinden fazla açık veya koyu kavurmalarda etken faktörlerdendir.
 

unicafe17ck

Yeni Kahvesever
Katılım
7 Nis 2019
yok Türk kahvesinden bahsediyorum. Telve tamamen dibe çöküyor ve çok net sulu görünüm oluyor
 
Üst