Paketi Açılan Kahveyi Nasıl Muhafaza Ediyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kahveyeniden

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Mar 2019
Merhaba, kahve paketi açıldıktan sonra bazı yerlerde buzdolabında, bazı yerlerde buzdolabı dışında muhafaza edilmesi gerektiği yazıyor. Buzdolabı hem nemli olduğundan hemde karbonhidratın soğukta daha çabuk bayatlamasından kaynaklı olarak çekirdeğin daha çabuk bayatlyabileceğini düşünüyorum.
 

duracell

Yeni Demleyici
Katılım
6 Ara 2018
Dondurmayla ilgili sorunun, dolaptan çıkartıp oda sıcaklığında paketi açtığınızda oluşan nem değişiminin kahvenin nitelikli aromasına zarar vermesinden dolayı yapılmaması gerektiğini anlatan bir araştırma var. Bu yüzden ben dolapta saklamıyorum. Eğer dolaptaki kahveyi yine soğuk bir ortamda öğütecekseniz bir sorun olmayacağınıda söylüyorlar. Yani çekirdeklerin sıcaklığı ile oda sıcaklığının yakın olması gerekiyor ki dış ortamda değilseniz çok mümkün birşey değil.

Aliexpress üzerinden şunun gibi ya da şunun gibi bir vakum cihazı alıp kullanabilirsiniz. Ben ilk linkteki gibi basit ve ucuz bir cihazı kullanıyorum. Paketi açtığımda kahvenin kalitesine göre ya porsiyonluk ya da biraz daha büyük(50g-60g) ebatlarda paketleyip vakumluyorum. Vakumlu paketleri de tekrar aynı ambalajı ya da daha önceki kahvelerin ambalajları içinde, sıcaktan uzak kalacak şekilde kaldırıyorum. 2-3 gün kullanımlık kadarını da KLT'nin vakumlu kavanozlarına koyup kullanıyorum.

İkinci link'te verdiğim cihaz vakumlu kutularla da kullanılabildiği için daha kullanışlı. Ben alırken bu konularda hiç bilgim olmadığından direk en ucuzunu almıştım fakat şimdi tekrar alsam ikinci gibi bir cihaz alırdım.
 

myso

Aktif Demleyici
Katılım
6 Kas 2014
Bazen kendi paketinde, bazen porsiyonlar halinde vakumlu pakette buzlukta. Bazen daha büyük porsiyonlar halinde buzlukta vakumluyorum. Bazen ise porsiyon halinde buzluğa koymadan vakumluyorum.

Geçenlerde doktorun verdiği kullanılmamış 60ml'lik lab örnek tüp şişesini, LWW bean celllar'dan esinlenerek, kahve saklamak için denemeyi düşündüm.
Suradaki gibi:
€ 5,42 | Plastic Specimen Cup Urine container 60ml EO Sterile Without Lable Laboratory Medical Use Carton Of 25pcs
https://s.click.aliexpress.com/e/Cghgjio
AliExpress'te "lab 60ml specimen" şeklinde arama yapınca bir sürü sonuç çıkıyor.
Bu 60ml tüplere 22-25g arası kahve sığıyor.

LWW bean cellar:
https://lynweber.com/accessories/bean-cellars-glass/
https://lynweber.com/accessories/bean-cellars-commercial/
BNP-single-1.jpg

BN-G-WALL_TOP-6.jpg

BN-G-dimensions-3.jpg
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst