Tefal Actifry Ile Kahve Kavurmak

alaattinturyan

Yeni Kahvesever
Katılım
10 May 2018
Merhaba,

Küçüklük anılarımdan bir tanesi de anne annemin evinde kahve kavurması (ocağın üzerinde yapardı) ve kavurduğu kahveyi kendi el değirmeni ile çekerek türk kahvesi hazırlamasıdır. Kahve kavurma işini basit ekipmanlar ile evde yapmayı düşünürken aklımdan önce belki bir çoğunuzun olabileceği gibi mısır patlatma makinası geçti. Şimdi de aklımdan neden kavurma işini evdeki Tefal Actifry ile yapmıyorum diye geçiriyorum.

İçinizde hiç Tefal Actifry ile kavurma deniyen oldu mu? Forumda aradım ama bir başlık göremedim.
 

ziyaretci1

Aktif Demleyici
Katılım
11 Nis 2017
Konum
Ankara
burada bir arkadaşımız deneyip sonuçları yazacaktı ama dönüş yapmadı, evinde olanların çekincesi iç haznenin çizilme ihtimali. sorun değil 100 lira bir şey verirsin parasını alırsın da hatunla papaz olmak sıkıntı :D deneyen varsa lütfen haber etsin.

bu arada ben kendi denememi ileteyim, hanımla papaz olmayı göze alamadım ancak ızgara sepeti üzerinde deneme yaptım, yaklaşık 45 dk süreyle kavurma yaptım ona rağmen filtre kıvamına dahi geldi desem yalan olur. öğütüp denedim, içilebilir ama keyifli değildi. belki çekirdekten de kaynaklı olabilir zira colombia çekirdekle denemiştim.
 

alaattinturyan

Yeni Kahvesever
Katılım
10 May 2018
Izgara haznesi bende yok ama düşününce normal hazinenin üzerinde kahve çekirdeklerinin dönmesi daha mantıklı geldi. Bu hazne cizilse kaç paradır acaba? Ona göre göze alıp, deneme yapayım
 

Wolky

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Ara 2017
Ben zaten uzun yılladır actifry'da kestane yaptığım için çizilmesi konusunda sıkıntım yoktu:D

Ucuz türk kahvesi çekirdeğiyle deneme yapmıştım bir kere. Isı (ya da sıcaklık da olabilir) yeterli olmamıştı. @bigvocate in tecrübesine benzer şekilde uzun süre aleti çalıştırmama rağmen yeterince kavrulmamıştı. Çok zaman olduğu için ayrıntıları hatırlamıyorum.

Sonuç: Actifry'da kahve kavrulamıyor
 

ebtt

Tecrübeli Demleyici
Katılım
11 Nis 2017
Benim deneme yaptığım 8-9 farklı cihazdan bir tanesi de Tefal actifry idi,(yaklaşık 1.5 yıl önce) Bir kez denedim, ikinci deneme yapmaya gerek olmadığını anlamıştım.Çünkü cihaz termostatı tahminen 180-185 dereceye göre ayarlanmış.Yani fırst crack için bile uygun sıcaklığa gelemiyor..Ancak eşlerimiz artık bu cihazı kullanmayacağım derse termostat devre dışı bırakılıp tekrar denenebilir.Ancak üstündeki şeffaf malzeme yüksek ısıya dayanır mı bilemem.
 
Son düzenleme:
Z

ziyretci3

Guest
Modifiye Edilirse bir ihtimal olabilir ama cihaz orjinal halinde 180 derece civarının üstüne çıkmıyor buda yeterli değil.
 

Escaper

Yeni Kahvesever
Katılım
29 Nis 2016
Ben de denemiştim Tefal Actifry ile ama 1 saat geçmesine rağmen tam kavrulmamıştı. Philips Airfryer ile olur mu onu bilmiyorum ama.
 
Üst