Staresso Mu Minipresso Mu Nanopresso Mu?

nuclearmoonrise

Eşsiz Kahve Çekirdeği
Katılım
29 Kas 2018
Ben öğrenci yurdunda kalıyorum dolayısıyla bir kahve makinesi veya moka pot gibi bir yöntemle espresso yapamayacağım. Bunun için bu elektriksiz kahve demleme yöntemlerinin beni idare edeceğini düşündüm ama 3'ü arasında kaldım.

1. Staresso'nun kolunu basmak daha kolay olurmuş gibi geliyor. Bir de kahve direkt aletin kendisiyle gelen cam bardağa aktarılması hoş.

2. Minipresso diğerlerine göre daha az basınç sağlıyor bu durum biraz kafa karıştırıcı. Minipresso veya nanopresso ile demlenen kahve daha kremalı ve hoş gözüküyor en azından youtube videolarında.

Sizin tavsiyeniz nedir? Staresso ve diğerlerinden en az 1'ini denemiş olan karşılaştırma yapabilirse memnun olurum.
 

kutlayaybek

Yeni Kahvesever
Katılım
11 Ocak 2019
Staresso kullanmış biri olarak ilk aldığımda 2-3 ay beni mutlu etti ancak misafirin geldiğinde 2 yada 3 kişiye kahve hazırlamak gerçekten eziyete dönüşüyor ayrıca reklamında süt köpürttüğü falan yazıyor ama öyle bir yeteneği yok ne yazıkki genellikle süt tıkıyor hava püskürttüğü yeri ayrıca kahve basmak için 7-8 kere basman gerekiyor kahve gelsin diye de bi 7-8 kere daha basıyosun ilk başlarda çok keyifli olan bu aktivite bir süre sonra bitsin artıka dönüşüyor. Benim tavsiyem v60 gibi bir şey ve değirmen alman yönünde olurdu ama senin zevkin umarım anlatabilmişimdir.
 

bbking

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Ara 2018
Merhaba,

Yaklaşık 2 aydır Staresso kullanıyorum. Diğer ürünler ile kıyaslayamam fakat belli başlı yorumlarımı yazmak isterim:

1. Tek kişi için uygun. Peş peşe birkaç kahve yapayım, arkadaşlarıma ikram edeyim vb çok pratik değil.

2. Süt köpürtmesi başarılı değil. Fakat sadece espresso için gayet tatminkar.

3. Söküp takması kolay, temizlemesi kolay ama en azından 2 dk kadar alıyor.

4. Kahve çekim boyutunu ve kahve su oranını tutturduğunuzda çok güzel kremalı lezzetli bir kahve alınabiliyor.

5. Kullanım öncesi tüm parçaları sıcak sudan geçirip ısıtmakta fayda var.

Özetle ben tek başıma ofiste, evde, kısa seyahatlerde kullanmaktan çok memnunum. Fakat evde kullanmalık bir makine arayışım da var. Yani ofisi ve seyahati Starresso ile çözeceğim. Evde ise bir makinem olacak.
 

freedom

Yeni Demleyici
Katılım
20 Ara 2016
Konum
İstanbul
Şartlarınızı tam olarak bilemiyorum ama Tchibo’nun kapsül kahvesini kullanan Cafissimo Pocket’ı da aklınızın bir köşesinde bulundurun derim. Ardarda kahve içebilmenize olanak tanıdığı gibi temizliği ve pratikliği ile bir adım öne çıkıyor. Açıkcası seyahatlerde temizliği ve pratikliği nedeniyle tercih sebebim. (Minipresso & nanopresso ‘yu üreten firmanın ürünü.)
 

Aslanbek

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 May 2012
merhabalar, staresso kullanmadım ama minipresso ve nanopresso kullandım. öncelikle bu ürünlerin geliştiricisi wacaco f,rması müşteri ilişkilerinde epey başarılı. ben ikisinden de memnun kaldım ama maddi olarak sıkıntı olmayacaksa nanopresso kesinlikle minipressodan üstün (aradaki farka değecek kadar üstün). ben özellikle nanopressoya barista kiti de aldıktan sonra çok çok iyi shotlar aldım, sizi fazlasıyla tatmin eder diye düşünüyorum.
 

gundogdu25

Yeni Kahvesever
Katılım
11 Nis 2019
Ev tipi elektronik espresso makinası yerine nanopresso daha uygun görünüyor.
Yer kaplama hacim ve ilk yatırım maliyeti çok iyi. Espresso kalitesi nasıl acaba?
 

fthylmz

Yeni Kahvesever
Katılım
1 Tem 2015
Konum
İstanbul
Staresso kullandım, başarılı bulmadım ve malzemesi kalitesiz hele ki filtresi ilk kullanımda yamuldu ve iz yaptı. Nanopresso aralarındaki en mantıklısı. Eğer evde kullanılacaksa ve bütçe varsa Flair tek önerimdir.
 

Horizon

Yeni Kahvesever
Katılım
29 Haz 2015
Staresso kullandım, başarılı bulmadım ve malzemesi kalitesiz hele ki filtresi ilk kullanımda yamuldu ve iz yaptı. Nanopresso aralarındaki en mantıklısı. Eğer evde kullanılacaksa ve bütçe varsa Flair tek önerimdir.
"Flair Pro "bende var çok basarili bir alet. Standart versiyonuda tahminen is gorur fakat yol gumruk gibi masraflara 100 usd odeniyor birde aletin fiyati binince ogrenci butcesini asacaktir.
 
Üst