Türk Kahvesi Dahil Öğütücü Makine Tavsiyesi Arıyorum

QAOSbringer

Yeni Kahvesever
Katılım
7 Ara 2018
Merhaba, foruma yeniyim, hemen bir soru sormak istiyorum.

Şimdi elimde Filtre Kahve makinesi, French Press, Türk Kahvesi makinesi (Arçelik, tabii cezveler de var ayrıca) var. Bir de Espresso makinesi almak istiyorum. Bunların hepsini evde çekirdekten öğütecek bir de makine tabii ki.

https://www.akakce.com/kahve-ogutucu/en-ucuz-delonghi-kg-521-m-fiyati,63809191.html
https://www.akakce.com/kahve-makine...o-ve-cappuccino-makinesi-fiyati,95725871.html

Kahve öğütücü ve Espresso için bu ikisini almayı planlıyorum. Birbirine benzer modeller, mutfağın renklerine de uyan tasarımları var. Fiyatları inanılmaz pahalı (10 bin TL üstü felan) da değil. Benim için uygun olduğunu düşünüyorum.

Ama "Türk kahvesi de çekebilir mi bu zımbırtı" sorusuyla baya derinlere daldım.

Araştırdığım kadarıyla "burr" mekanizmalı aletler en iyi çekimi yapıyor, "blade" öğütücüler düzensiz ve tozlu öğütüm gerçekleştiriyor. Bende bir Bosch küçük öğütücü var, blade olduğu için işime yaramayacak demek.
Ama gördüğüm kadarıyla Türk Kahvesi için burr ile Espresso formatına getirip sonra blade ile iyice inceltme işini öneren de var.

Yine de makul fiyata (maximum 1.500 TL) Türk Kahvesi dahil öğütebilecek bir alet varsa önceliği ona vermek istiyorum. Burada da sizin önerilerinize ihtiyacım var.

Bulabildiğim kadarıyla Baratza Virtuoso çok iyiymiş, 200-1400 micron öğütme aralığı var (Baratza modelleri arasında daha iyisi yok).
Bu cihazı Türkiye'de bulamadım, Amazon.co.uk ve Amazon.de'de 1300-1400 TL gibi bir fiyata satılıyor. Ek vergiler, kargo ücreti, gümrük vergisi, "gümrük'ten geçecek mi geçmeyecek mi" gibi şeylerle uğraşmak istemediğim için vazgeçtim.

Bunn G1/2/3 ve Mahlkönig GH2 öneriyorlar, hele Türk Kahvesi burr'u takıldığında çok geniş bir aralıkta kahve öğütebiliyormuş. Ancak eve uygun gözükmüyorlar, seri kahve öğütecek yerler için daha uygun gibi. Baristasepeti.com üstünde satıldığını gördüm, ama fiyatı 14 bin TL civarı. Mecburen pas geçtim.

Capresso Infinity / Infinity Plus öneren var. Sitesi üstünde Coarse'dan Turkish Coffee'ya kadar yaparız ve ortamın en sessiz aleti biziz diyor. Ama bu da Türkiye'de satılmıyor sanırım.

Breville'in modelleri çok güzel, Türkiye'de de satılıyor, ama inanılmaz pahalılar. Giriş seviyesi öğütücü BCG600 1.700 TL, Espresso makinesi BES870 5.900 TL (hayaller BCG820 ve BES980). Ancak giriş seviyesi de olsa öğütücünün ilginç bir özelliği var, makinenin içini açıp Burr'unun ayarını değiştirip en ince kademeye getirince Türk Kahvesi'ne yakın öğütme yapabiliyormuş.

Delonghi x2 veya Breville x2 şeklinde set kullanmak isterdim uyumlu gözüksünler diye, ama Breville aşırı pahalı ve Delonghi'nin de öğütücüsü yeterli incelikte yapmıyor gibi. Ancak Espresso Makinesi olarak Delonghi, yanında da Breville öğütücü mü alsam diyorum.

Türk Kahvesi yapabilen daha ucuz bir öğütücü (kahve değirmeni değil, elektronik almak istiyorum) olarak ne öneririrsiniz?
Burr'dan ince öğütüp + Blade makineden geçirmek gerçekten yeter mi?
 

MuratSammy

Yeni Kahvesever
Katılım
10 Kas 2017
Konum
İstanbul
Delonghi EC680R Macrocenter da 594 TL idi geçen ay.
EC680.R Makromarket'te yerli malı etiketiyle 594 TL ye satılıyor. Resimler 18.Kasım 2018 tarihli.
Espresso ile Türk kahvesi aynı ogutucude bayağı bir kahve sarfiyatina sebep oluyor. Espresso için ayrı bir öğütücü + Sözen en iyi çözüm.

Bununla ilgili @raistlin in faydalı bir yazısı var, orada detaylı anlatılıyor.
 
Üst