Askerlikte Aeropress

sefffax

Tecrübeli Demleyici
Katılım
5 Eyl 2012
Muhasebe bilginiz varsa ve Kantin-Reyon Kısmına geçerseniz çok rahat kahve vs içebilirsiniz..Genelde Kantin birimleri ayrı yerde bağımsız oluyor, tabi gittiğiniz yer önemli..
Çarşı izinlerinde dışarda içersiniz..
En kötüsü granür kahve ile idare edersiniz..
Çareler çok :D
Arkadas bedelliden bahsediyor kisa donem degil hocam.
 

poko

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Haz 2016
Ekşi'de de gördüm bugün böyle bi şeyler başlığı açan siz miydiniz yoksa :D
hocam ben de bedelli yapıyorum ve zorunlu askerliği cidden saçmalık olarak görüyorum ama bu kadar da abartmayın isterseniz, toplumda oluşan gereksiz antipatiye tuz biber ekecek hareketlere gerek yok.
 
S

sonysinger

Guest
Saçma veya mantıklı memleketin bir yerlerindeki dağlarda zor iklim ve arazi koşullarında, hayati tehlike altında 'zorunlu' olarak askerlik yapanlar varken, dalga geçer gibi sorunsallar dile getirmek , evet en hafifinden 'tepki' çeker. Niyet de önemli değildir...
 

hayzin

Yeni Demleyici
Katılım
21 May 2015
Ekşi'de de gördüm bugün böyle bi şeyler başlığı açan siz miydiniz yoksa :D
hocam ben de bedelli yapıyorum ve zorunlu askerliği cidden saçmalık olarak görüyorum ama bu kadar da abartmayın isterseniz, toplumda oluşan gereksiz antipatiye tuz biber ekecek hareketlere gerek yok.
Evet , kendisi.Lanetlenmiş bugün.(Lanetlenme:Geçici olarak çaylaklığa düşürülme)

Başlığın trollük denemesi olduğu açık ama genel olarak askerlikte kahve demleme imkanları , üzerine konuşulabilenecek bir konu.
Acemilikte "sallama poşet kahve" kullanılabilir.Ustalık içinse aklıma gelen en iyi seçenek Nanopresso+kapsül kiti.
 

Cy

Tecrübeli Demleyici
Katılım
12 Nis 2012
konu farklı yerlere gidiyor şimdiden uzatmamanız için öneride bulunayım. bu tür tartışmaların sonucunda genelde süresiz uzaklaştırmadan başka seçenek kalmıyor. o yüzden kahve dışına çıkmayalım lütfen.

bende size 6 sene önce ki anımı anlatayım;
o zaman forumu yeni kurduk ve akabinde askere gittim. kısa dönem olarak askerlik yapıyorum. görev almamışım ve birlikle beraber ha bre yürüyüş eğitim vs... bölük komutanı olan yüzbaşı çok sert bir karakter. odasına girip konuşmak bile ürkütücü. görev isteyemiyorum. ticaretten gelen birisi olarak samimiyeti bir şekilde yakalamam gerektiğine kafayı koydum.

kısa dönemlerin dosyası hazırlanıyordu. yüzbaşı sorular sorarken ilgi alanlarımı sorduğunda dikkatini çeksin diye nitelikli kahve hazırlamayı ve içmeyi severim dedim. merakını uyandırdı ve baktım ilgisi var başladım anlatmaya. hemen şerif abiyi aradım. sağolsun askeriyeye hediye olarak kahve ve french press gönderdi. babamda sözen aldı gönderdi.

neyse daha fazla uzatmayım. bana her türlü gıcıklığı yapan kısa dönem sevmeyen üstteğmen yakaladığı cep telefonumla yüzbaşının odasına iki büklüm eğile eğile girdiğinde ben yüzbaşının yanında sözenle kahve öğütüyordum :D

komutanım yanınızdaki askerin telefonunu yakaladım ve bana şöyle şöyle yaptı şikayetciyim derken yüzbaşı tamam telefonu masaya bırak çık diyordu :D

sonrasında iyi bir görev kapmıştım. yani askeriyede kahvenin hatrı büyük bende :D
 

kahveanalisti

Aktif Demleyici
Katılım
17 Eki 2017
evet ekşide başlığı ben açtım hocam.:D

lanetlenme sebebim başka hocam bu arada, whatsapp grubu kurduk bedelli için 2 kere paylaştık diye forum tandansı yedik olsun daha öncede yedim sıkıntı yok. 1.5 ay ekşiye yazmadık ama 80 kişilk whatsapp grubunda arkadaş edindik.

bu arada amacım trolleme değil beyin cimnastiği ve de kesinlikle olayı alaya alma değil. millet dudağına süreceği kremi konuşuyorken bedelli ben yanımda bunları götürsem sıkıntı olur mu dedim çünkü cmt pazar zaten yatıyormuşuz e boş duracağıma 2 tane bardak kahve içsem kime ne sıkıntı yaratırım diye düşünüyorum. kahve içmek eğer askerliği dalgaya almak oluyorsa pardon ama siyasilerin yaptıkları yanında benimki kendi çapımda kimseyi ilgilendirmeyen bir durum.

sanırım açıklayıcı oldu :D
 
Üst