Bosch Kahve Makinesi Dolandırıcılığı

hacitalha

Yeni Demleyici
Katılım
11 Ara 2017
Konum
Ankara
Merhaba dostlar
Cep telefonuma "HEDEF" ismiyle gelen akıllara zarar mesajı paylaşıyorum:

"DEVLET TESVIKLI KRIZ SAKINLESSIN YUZLER GULSUN KAMPANYASINA BOSCH DAN BUYUK DESTEK 40MiLYON KAHVE MAKINESİ HEDIYE http://gumruktenindirimli.com "

Görebileceğiniz üzere site gayet amatörce kurgulanmış. Dolandırıcılık olduğu çok belli ancak çevremizde buna inanacak kişiler olabilir. Ben nereye şikayet edileceğini bilmiyorum. Bir de Bosch'a bununla ilgili mail atsak iyi olur.
 

tazekahveci

Firma Yetkilisi
Katılım
24 Eki 2018
Sosyal paylaşım sitelerinde bosch markasını etiketleyerek mesajın ekran görüntüsünü atabilirsiniz mutlaka dikkat edeceklerdir. En kolay ulaşım yolu bu günümüzde.
 

erkannhl

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Ara 2016
Donanım haberde okumuştum orada mağdur olanlarda olmuş kargonun içinden piyasada 5-10tl'ye satılan elektrikli plastik cezvelerden çıktığını yazmışlardı.
 

Enhedu

Yeni Demleyici
Katılım
30 Haz 2018
Konunun boschla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Edilecekse site şikayet edilmeli.

Biraz da akıllı olmak lazım gerçekten. Böyle ne idüğü belirsiz sitelerden alılveriş yapanlar var mı gerçekten hala?
 

tazekahveci

Firma Yetkilisi
Katılım
24 Eki 2018
Konunun bosch ile alakası yok ancak ismi geçtiği için kendi avukatları konuyu takip eder ise daha kolay çözüm bulunur daha fazla kişi mağdur olmadan. Herkes birşeylerden şikayetçi ancak Şikâyet etmek için kimse uğraşmıyor.
 

mehmetaksit

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Kas 2017
Selamlar,

Ben de daha önce philips kahve makinesi muhabbetine onları dolandırdım. Olay tam olarak şöyle gerçekleşti:

Philips diye bir reklam geldi karşıma. Baktim kapida ödeme şansım var. İş yerine istedim, aras kargo ile gelmis ve benim izinli oldugum gun gelmis; arkadaşıma rica ettim boyle bir makine aldim kapıda ödemeyle aldım ama ürünün kutusunu açmadan parayı odeme dedim. Sonrasında kapıda ödeme olayında ödeme yapilmadan ürün verilmiyormuş, bunu öğrendik. Dedim ki ödeme o zaman, almak istemiyorum de adamlar. Adamlar da ürünü geri götürdü, ki büyük ihtimal kutunun içinde hıyar, domates falan vardı. Böylece karşı taraf kargo ücretini odedigiyle kaldı.

Siz de böyle yapabilirsiniz.
 
Üst