Kahve Fiyatları Hakkında Kısa Bir Bilgi

mehmetaksit

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Kas 2017
Daha pahalı içeceğiz desene, zaten ne ucuzluyor ki her sey pahalanıyor.
 

korhang

Profesyonel Demleyici
Katılım
21 Ocak 2022
Konum
İzmir
Yeşil Kahvenin Değişen Fiyatı

Hemen hemen her şeyin fiyatı, kahvenin sektöre özgü bazı yükselen maliyetleriyle birlikte birçok nedenden dolayı yükseliyor. Çoğu endüstriyi etkileyen maliyet artışları var, nakliye maliyetlerinin yükselmesi, kahve dünyayı konteyner gemilerinde dolaşırken, karton, ambalaj ve enerji faturalarının artan maliyeti gibi doğrudan etkiliyor.

Ancak kahvede geçen yılki büyük ekonomik hikaye, kahvenin C fiyatının ne kadar değiştiğidir. C fiyatı, dünyadaki arz ve talebe dayalı olarak herhangi bir zamanda kahvenin değerini kıyaslayan bir emtia piyasasıdır. C fiyatının yanı sıra her ülke özelinde de bazı farklar var. Örneğin, tipik bir yıkanmış Kolombiya kahvesi, diğer bir çok kökenden daha yüksek bir değere sahiptir. Nitelikli Kahve, daha yüksek fiyatlı mikro-lotlar ve Gesha'nın bu değerden oldukça uzak olmasıyla her zaman C fiyatının üzerinde yer aldı.

Ancak geçen yıl olanlar, C fiyatının Nitelikli Kahveyi önemli ölçüde etkilediğini gösteriyor.

Brezilya dünyanın en büyük kahve üreticisidir. Bununla beraber, aynı zamanda arazisi de en büyük otomatik ve mekanize üretici ülke olmaya yetecek kadar düzdür. Bu, belirli bir kaliteyi (makul sınırlar dahilinde) daha düşük bir fiyata üretebildiği için, Brezilya'nın küresel kahve fiyatlandırması üzerinde en büyük etkiye sahip olduğu anlamına gelir. Geçen yıl Brezilya'da kahve çiftliklerinin kabaca %20'sini etkileyen şiddetli bir don olayı yaşandı. Kahve bitkileri dondan hoşlanmaz ve asıl endişe konusu, bir sonraki hasadı ne kadar etkileyeceğiydi. Bu, on yıl boyunca C fiyatındaki en değişken farkları yarattı.

Fiyat değişikliklerinin ne kadar süreceği konusunda çok sayıda spekülasyon vardı. Bu fiyatlar, hala geçerli ve yüksek farklılıklarla birleştiğinde, bazı kahvelerin fiyatının bir yıl öncesine kıyasla iki katına yakın olması anlamına geliyor. Artan fiyatlar elbette kahveyi üretenler için iyidir ve bunu görmek de her zaman güzeldir.

Nitelikli Kahve her zaman daha yüksek fiyat ödemiştir, ancak dünyadaki kahve üreticilerinin çoğu bu faydayı görmemektedir. Aynı zamanda, çiftçiler ve üreticiler, Ukrayna/Rusya savaşıyla kendi maliyetlerinin arttığını, gübre maliyetlerinin savaştan daha doğrudan etkilendiğini ve enerji - hammadde fiyatlarının yanı sıra işgücü fiyatlarının da doğrudan arttığını gördüler.

Fiyatlar da geri çekilecek gibi görünmüyor. Çoğu gözlemci, fiyatların tekrar yumuşayacağını, ancak muhtemelen oldukları yere geri dönmeyeceğini tahmin ediyor.

Her zaman sahip olduğumuz kalite düzeyine odaklanmaya kararlıyız, harika kahvenin sınırlarını zorlamaya ve keşfetmeye devam ediyoruz.

Fiyatlarımız biraz değişti ve gözden geçirilmeye devam edecek, ancak tüm bu ham madde ve enerji ücretlerini görmezden gelemiyoruz. Daha iyi ve daha verimli bir kavurmahane yaratmak için şirket içi operasyonlarımızın her detayına odaklanarak aradaki farkı kapatmak için çok çalışıyoruz.

Maxwell
———————————————————
Newsletter 028
21 Ağustos 2022, Pazar
Yazan: Maxwell Colonna-Dashwood
 
Üst