Kahve, Bizi Tüketen Sinsi Bir Düşman Olabilir Mi?

mehmetaksit

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Kas 2017
Hocam, kafein bağımlıları demiş, ben olduğumu düşünmüyorum, zira 5 gun kahvesiz durabiliyorum. Bir seyin bağımlısı 5 gun ondan kopuk yasayamaz.

Normal miktarda tüketirsen zararini gormezsin. Göreceksen de en az zarari görürsün. Boyle uzun yasama hikayesi meselelere son bir kac haftadır herkes bir gun ölecek yaklasimiyla bakiyorum.
 

9bar

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Mar 2018
Baristayim 2 senedir her gun kahve iciyorum depresyon yasamadim bu surede , tuvalete duzenli ciktim her sey yolunda yani .
 

coffeebean

Aktif Demleyici
Katılım
14 Nis 2017
Konum
İzmir
içtiğimiz su bile saglıksızken yapacak birşey yok :D her saglıksız şeye kafayı takıcak olursak muhtemelen açlıktan ölürüz.
 

kbere

Aktif Demleyici
Katılım
13 Ocak 2015
Çok kasmaya gerek yok bu arastirnalarin hepsinin anaanoktasi eski bir atasözüne dayanır. "Herşeyin fazlası zarar"

aynen. bir de şöyle bir şey var:
...vücuda yüklenen kafein, ortalama 2-3 saat sonra sizi kahve içmeden önceki halizden de yorgun ve bitkin bir hale getiriyor. Bu etkiyi kısa süreli bir ‘doping’ etkisi olarak isimlendirmek mümkün.

içen insan ne olmasını bekliyor ki? ölümsüzlük iksiri gibi etkisinin sürekli sürmesini mi? yorgunsunuz, kahve içiyorsunuz ve bunun üzerine 2-3 saat daha enerji harcıyorsunuz. sonucunda dah fazla yoruluyorsunuz ama kafein nedeniyle bunu hissetmiyorsunuz. kafeinin etkisi geçince de yorgunluğu hissediyorsunuz. şu cümleyi "kahvenin canlandırıcı etkisi 2-3 saat sürüyor, sonrasında etkisi kalmıyor" yazarsanız aynı anlama geliyor ama 500 bin tık daha az alıyorsunuz.
 
Üst