Bu nedir ?

Bisikletgezgini

Tecrübeli Demleyici
Katılım
25 Ara 2017
Konum
Çanakkale
Son zamanlarda sık sık karşılaşıyorum bu saydam zımbırtı ile.
Cahilliğimi hoş görün lütfen ama bu nedir ve ne işe yarıyor biliyormusunuz ?
 

Ekli dosyalar

  • Bu nedir.jpg
    Bu nedir.jpg
    55.7 KB · Görüntüleme: 160

presscoffee

Yeni Demleyici
Katılım
3 Eki 2015
:D aynı sistemi ben de denedim.Yanımda bonavita yokken.Bir de çamaşır mandalı ile tuttum onu ise yarıyor :D

hocam ben aeropressi direk v60'ın(02 model) üzerine koymuştum.bu yöntemde akış sorunu hiç olmuyor.tek kişilik demlemelerde direkt olarak üstüne koyun.eliniz yorulmasın :D bu yöntemi de chemex ve harionun otomatik demleyicileri var onlardan esinlenerek keşfetmiştim.akış olarak birebir aynı.yoksa bu yöntem kontrollü kettledan daha mı iyi :D
 

Aslanbek

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 May 2012
arkadaşlar cevaplamış ama ben de bildiğim kadarıyla katkı yapayım. ismi melodrip. ilk prototip aşamasından beri takip ediyorum bu ürünü. hatta ilk geliştirdikleri sırada firma test edecek ve dönüt verecek kullanıcılar arıyordu. ben de başvurmuştum ama sınırlı sayıda olduğu için bana gelmemişti.

arkadaşların da belirttiği gibi suyun eşit şekilde dağıtılmasını sağlayan bir aparat. yani gooseneck kettle kullanmayanlar için bu problemi ortadan kaldırabilir. fakat asıl amacı gooseneck kettle kullanmayanlara ulaşmak değil ürünün. bu tarzda kettle kullananlar da döküm esnasında suyun döküm şiddetini kahvenin her bölgesi için eşit ayarlayamadıkları için, daha sert dökülen bölgelerden kaba finer diye tabir ettiğimiz ince taneciklerin geçişi oluyor (filtre olsa bile). bu da daha bitter tatlar almamıza neden oluyor. firmanın amacı da bunun önüne geçmek. labarotuvar testlerinde bunu başardıklarını söylüyorlar ama tabi bu kullanıcı için ne ölçüde hissedilir denemeden bilmek zor.

ben de aeropress kapağı ile denedim bir kaç kez. bu şekilde kullanmak epey zor oldu ama sonuçlar fena değildi. elenmemiş kahvelerde iyileştirme yapacak gibi duruyor melodrip.
 

fatihonder

Yeni Demleyici
Katılım
21 Mar 2017
Bu aparatı 3 boyutlu baskı alıp kullanabiliriz diye düşünüyorum ama bu işlerde hiç tecrübem yok. Fikri olan varsa isteyen çok kişi çıkar.
 

thewind

Aktif Demleyici
Katılım
13 Kas 2016
Bu aparatı 3 boyutlu baskı alıp kullanabiliriz diye düşünüyorum ama bu işlerde hiç tecrübem yok. Fikri olan varsa isteyen çok kişi çıkar.

Uygun bir mutfak kevgiri ile deneme yapabilirsin. Demleme süreleri vs. çok değişiyor bilgin olsun. Bundan dolayı öğütme ayarlarıyla da biraz oynamak gerekiyor. Değişik bir yöntem, fikir vermesi açısından kevgir ile denenebilir.
 
Üst