Yurtdışından Kahve Getirmek

mehmetaksit

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Kas 2017
Merhaba Arkadaşlar,

Yurtdışında bir arkadaşım var. Kendisinden ben ve arkadaşlarım çok miktarda kahve isteyeceğiz ancak o da, biz de ne kadar kahveyi gümrüksüz geçirelebileceğini bilmiyoruz. Yurtdışından sürekli kahve getiren arkadaşlar veya bu konuda bilgisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.

Teşekkürler.
 

ahmbay

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Nis 2017
Gumrukte soyle bir uygulama var, sen dis hat geldikten sonra alandan cikarken xrayli cihazlar vardir dikkatinizi cektimi bilmiyorum. gumruk personeli burada en son ulkene giris yapmadan once seni arama hakkina sahiptir. onlarda random olarak sectikleri kisilerin valizlerini xray'e koymalarini ister. burada yasal limit 1 kilodur.
genelde bu aramaya girmezsin ancak girersen birde kil birine gelirsen ceza alirsin. Limitler burada yaziyor;
http://www.mfa.gov.tr/turkiye_ye-ait-gumruk-bilgileri.tr.mfa
 

mehmetaksit

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Kas 2017
Hocam, cok tesekkurler. Yakalanirsak diye sormustum ben de zaten. Bir kere xrayden gectim sayamadigim kadar gumrukten gecmis olmama ragmen. Onda da parfüm vardi 8 kutu falan ama yine de actirmadilar.
 

onrsc

Yeni Demleyici
Katılım
24 Ara 2020
Bu konuda bir değişim oldu mu acaba bilgisi olan var mı? Haziran'da yapacağım Türkiye ziyareti için yanımda bir hayli (4 kilo civarı) kahve getirmeyi planlıyorum, acaba kaçakçı muamelesi görür müyüm?...
 

kahve724

Yeni Demleyici
Katılım
2 Eyl 2020
Galiba babannem içecek bunları şeklinde getirenler olmuştu. Güncel durum farklı olabilir
 
Üst