clever ve bialetti coffee dripper

forgondor

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Haz 2016
bu 2 ürünü deneme fırsatı bulan var mı acaba ? V60 ile kıyaslayabilen?clever için hario filtresi uygunmuş galiba. hemen hemen aynı sonucu vermesi beklendik gibi

bialetti-pourover-coffee-drip-cone-2-cups-17459-c_3.jpg


30521b6d0465cd9b7df64c705573042f.jpg
 

Aslanbek

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 May 2012
ikisini de kullanma şansım olmadı ama clever hakkında bazı şeyler okumuştum. epey kullanıcısı var clever dripper'ın, hario v60 a oranla daha gövdeli kahveler veriyormuş. bir de tüm su tek seferde dökülüyor ve gooseneck kettle ihtiyacı yok clever için. o yüzden daha az özen istiyor deniliyor v60a kıyasla.
 

sevgun

Yeni Kahvesever
Katılım
26 Şub 2016
Bialetti kullanmadım ama gördüğüm kadarıyla diğer drip kahve demleme aparatlarından pek farkı yok gibi ve sanırım hario filtresi ile kullanıyordur. Clever dripperi bir süredir kullanıyorum. Aleti araştırdıysanız immersiyon (french press) yöntemiyle drip yönteminin kombinasyonu. Kahve ve su isteğinize göre 3-4 dk boyunca temas halinde oluyor ve çözünme gerçekleşiyor, sonrasında bardağın veya serverin üzerine koyduğunuzda altındaki mekanizma akışı sağlayıp demlenmiş kahveniz filtre kağıdından süzülerek geçiyor. Yani french pressteki tortu sorunu ortadan kalkmış oluyor. Ancak belirttiğiniz gibi hario filtresi değil filtre kahve makinelerinde kullanılan no:4 filtre kağıdıyla kullanılıyor yani tabanı konik değil düz.
 
Son düzenleme:

inclc

Yeni Demleyici
Katılım
24 Eki 2016
Konum
izmir
Çift cam kulplu bardağı beğendim (2.resimdeki). Bunu nereden bulabiliriz?
 
Üst