Yurtiçinde En Çok Memnun Kaldığınız Kavurucular

DessoEldest

Yeni Demleyici
Katılım
18 Ara 2016
Konum
Kayseri
Benim bahsettiğim olay profil farkından dolayı damak tadıma uymaması durumu değil. Filtre kahvede ben de asidik, meyvemsi ve çiçeksi tadları severim. Ama espresso da yada en basitinden brikka da bu tarz çekirdekleri kesinlikle tercih etmem. Kısaca çekirdek türünün ve kavrumun kahve tadını nasıl etkileyeceğini pek tabi biliyorum. Yapısı gereği asiditesi yüksek, düşük gövdeli bir kahveyi damak tadıma yatmıyor diye kavurucu bu işi bilmiyor da demem.

Benim şikayetçi olduğum konu kavrumun hoşuma gitmemesi. Açık kavrum bile olsa çekirdeklerin bariz genleştiği çok açık bir şekilde anlaşılır. Blooming olmaması, gaz salınım sürecinde beklediğim kokuları alamamam ve kahvenin çok sert bir yapıda olması benim "bu kahve olmamış" dememe yeter. Böyle kavrulmuş bir çekirdeği demlemeye çalıştığımda çay gibi açık renkli bir şey çıkıyor ortaya. Ayrıca akış hızı da fazla oluyor.

Benim memnun kalmadığım kavuruculara gelirsek. O kadar da kötü değillerdir herhalde. Belki de o siparişe mahsus böyle bir durum olmuştur, bilemem. Ama onları En lerin arasında gördüğüme şaşırdım. Benim beklentim çok yüksekti sanıyorum.
 
Son düzenleme:

merrtk

Yeni Kahvesever
Katılım
8 Haz 2016
coffee department
coffee nutz
boxx
probador
kronotrop
petra

en çok merak ettiğim overdose ve boxx açıkcası. boxx'tan sadece bir kere alışveriş yapabildim.
 

PhotographerBoy

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Ocak 2017
...

Blooming olmaması, gaz salınım sürecinde beklediğim kokuları alamamam yada kahvenin çok sert bir yapıda olması benim "bu kahve olmamış" dememe yeter.

...
Mesajın geri kalan detayları için konuşabilecek tecrübem henüz yok ancak alıntıda bıraktığım kısım benim de aklımı oldukça kurcalayan bir konu.

Twitter'da Sn.KahveDelisi'nin paylaştığı bir fotoğrafta görmüştüm konuda bahsi geçen kavuruculardan biri ve yurtdışı French Press'teki blooming farkını. Hakikaten bu kadar fark nasıl oluşuyor, yurtdışındakiler çok daha iyi mi, iyiyse nasıl ve neden gibi kafamda bir sürü cevapsız soru var. Yurtiçindeki kargo maliyetlerine bile katlanmaktan nefret ettiğim için yurtdışı siparişi düşünmüyorum bile ama bir gün deneme fırsatı bulurum ve umarım burada da kavurma kalitesi gelişir diyelim.

Siz kimleri beğeniyorsunuz peki?
 
Son düzenleme:

DessoEldest

Yeni Demleyici
Katılım
18 Ara 2016
Konum
Kayseri
Blooming konusunda benim tespitim şu şekilde. Kavurma derecesi arttıkça blooming artıyor. Bu yüzden blooming ne kadar fazla ise o kadar doğru kavrumdur diyemeyiz sanıyorum. Tek başına bir etken değil benim için. Filtre kahvenin profilinin üzerine çıkabiliriz bloomingi artırmak için ama o durum da kahveye yakışmaz.

Benim sipariş verdiğimde iyi kahve elime geçeceğini bildiğim markalar, kronotrop, overdose, probador colectiva,boxx
 

karabelen

Yusuf Karabelen
Katılım
12 Şub 2016
@karabelen ilk paragrafa katılıyorum
boxx ve coffeedepartment pahalı evet ama gercekten farklı, boxx tan son aldıgım kiri pb espresso, muthis gercekten cok keyifli ancak 40 tl, kargo ile 45 tl ye geliyor ki pahalı, ama hakediyor
sanalbaharat acık kavrumu bile bana cok koyu geldi, o nedenle tercih etmedim
son paragrafla ilgili; sorun acık kavrumda degil bence ancak cekirdege uygun profilde kavrulmamasından kaynaklanmıs olabilir. af görülsün bu konuda uzman da degilim ama yurticindeki kavurucularımızın eksigi bence tutarsızlık, farklı zamanlarda aynı yerden aldıgınız aynı kahve ne yazıkki aynı olmuyor :D
Bu konuda kavurucınun damak tadının içicinin damak tadıyla uyuşması önemli gibi geliyor bana. yüksek asditeyi sevmeyen birisi kavurucu olursa ona göre bir profil seçer aromaları öldürmeden dengeli bir asditeyi içiciye sunabilir diye düşünüyorum. Yanlış düşünüyorda olabilirim çok bildiğim iddialı olduğum bir konu değil.

Bonarriden içtiğim kenya beni hiç rahatsız etmedi severek içtim mesela. Başka yerden kenya denemek düşündürüyor. box yada coffeedepartment tan denemeliyim belkide..
Benim içtiğim kahveden beklentim kadifemsi kremamsı tadın yanında dengeli, rahatsız edici olmayan bir asidite ve aromalar.
Çok açık kavrumlarda asidite bana göre rahatsız edici bir seviyeye çıkarken kadifemsi kremamsı tadın yerinde bir boşluk oluyor asidite düşük bir kahve ise daha büyük boşluklar. Üstüne elimdeki sözen değirmen ve basit elekle başarılı bir demleme yapmam çok zorlaşıyor. Arada bir başarısız demleme ağzımın tadını kaçırıyor açıkçası.

Bugünkü demlememe 6 yaşındaki kızım rengine bakarak şöyle dedi mesela. "baba kahve yapmaya gittin ama çay yapmışsın"
Gerçekten tadıda meyve çayına benzemişti sevemedim.

Neyse fazla uzattım bunlar deneme yanılma yoluyla çıkardığım sonuçlar. Kesin doğru olduğunu iddia etmiyorum herkes aynı doğruda buluşacak diye bir şartda yok nasılsa

Kahveli yada kahvesiz mutlu yıllar diliyorum herkese
 
Son düzenleme:

forgondor

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Haz 2016
Kahve fabrikasını kimse kullanmıyor sanırım.
fiyatları yüksek sayılır kargosu var üstüne biraz daha firmalaşmış. nitelikli kahveyi türkiye ye getirmişte olsalar kahveleri pek beğenilmiyor sanırım ama emin değilim bi kaç yorum gördüm onlarda olumsuzdu
 

PhotographerBoy

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Ocak 2017
Blooming konusunda benim tespitim şu şekilde. Kavurma derecesi arttıkça blooming artıyor. Bu yüzden blooming ne kadar fazla ise o kadar doğru kavrumdur diyemeyiz sanıyorum. Tek başına bir etken değil benim için. Filtre kahvenin profilinin üzerine çıkabiliriz bloomingi artırmak için ama o durum da kahveye yakışmaz.

Benim sipariş verdiğimde iyi kahve elime geçeceğini bildiğim markalar, kronotrop, overdose, probador colectiva,boxx
Tabiki, tek başına bir etken değildir.. Ama bir yerin hiçbir kahvesinde yurtdışı kavrumun yarısı kadar blooming olmuyorsa bir soru işareti sebebi olabilir sanırım.
 

forgondor

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Haz 2016
en son denediğim 2 yeri yazmak istiyorum.
https://kahvesandali.com
http://www.sanalbaharat.com

kahvesandalından sidamo gr4 almıştım.
zaten yeşil olarakta çok kaliteli sayılmaz ama fiyat uygun kargo bedava f/p ürünü.
orta kavrum diyor filtreye uygun. french press denedim beğendim. v60 yi yeni almıştım düzgün demleme yaptım diyemem. çok kaliteli bir kahve olmasa da iyi bir demlemeyle güzel sonuçlar alınabilir gibi. burayı tekrar dener miyim ? kesinlikle denerim.

sanalbaharat'a gelirsek ilk kez sipariş yapcaklara deneme amacıyla 4x250 gönderim yapıyorlarmış.istediğim çekirdekler.
kenya açık kavrum
santos finecup açık
uganda koyu
costa rica açık

kenya açık istedim ancak pakette standart kavrum yazıyordu. etiket yanlış olabilir dedim ama baktığımda gerçekten koyu kavrumdu. french press v60 denedim. f/p olarak iyi ancak paket bitmeden yorum yapmak istemiyorum.
santos açık istedim istediğim gibi geldi. rio minas a çok yakın bir kahve bence. nasılsa içtikse güzelleşti anlamadım.
uganda koyu geldi zaten tek kavrum bu. aralarından en sevdiğim ancak hepsini 1 kere denedim sadece paketler bitmeden kesin yorum yapmak istemiyorum.
costarica ise pakette etiket yoktu yapıştırmayı unutmuşlar galiba. kavrumu çok incelemedim ama orta kavrum gibi.
şuanda yudumluyorum ancak diğerlerinden pek farkı yok yine de f/p ürünü

yukarda @DessoEldest koyu kavrumun daha fazla blooming verdiğini tespit etmiş.
kahvesandalı 2 haftalıktı sanalbaharatlar max 5 günlük.
sanalbaharatlar daha koyu kavrumdu ancak kahvesandalında ki blooming inanılmazdı.
kavrum illaki etkilidir ancak direk renge bakarakta karar vermek doğru değil galiba. ya da belli bi koyuluğa kadar artıyor sonra azalıyor olabilir
 

EK43

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Ara 2017
Konum
İstanbul
Merhaba, bugün kronotrop cihangir şubesine uğradım. İlk gidişim oldu, yazılanları okuyarak gittiğim için ufak bir gözlemleme yapma şansı buldum. Kahveyi hazırlayan Barista sağolsun ilgilendi, sorularımı cevapladı.. onun hakkını yemek istemem fakat orda görevli gibi dolaşan, 1-2 soruma bile cevap vermeyen suratsız bir bir adam vardı. Açıkçası böyle bir insanın işlettiği bir dükkana bir daha asla gitmem. Fakat dükkandan el salvador el Matazano natural aldım, internetten de kenya kariru sipariş etmiştim. Eve gidince deneyeceğim, kahveleri hakkında ondan sonra yorum yapacağım. Dükkanda içtiklerimin güzel olduğunu söyleyebilirim.
Abonelik ve indirim kuponlarıyla 250 gr kahvenin 27 tl olmasını düşünürsek her türlü fiyat performans kahvesi diyebilirim.
Fakat tekrar ediyorum, böyle tipte adamların bulunduğu yerlere gitmek yerine kahve içmeyi bırakır gider çayımı yudumlarım..!
Selamlar, aynı adam ben gittiğimdede oradaydı.Sürekli bana bakarak geçti fakat bir kafa selamı bile vermedi.Sürekli yelek giyiyor ve genelde orada karşılaşıyoruz.Başlarda orada çalışıyor sandım fakat sonradan öğrendim, müdürmüş.
 

mertyill

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Eki 2015
Probador Colectiva, Band of Beans, Coffee Department, Overdose
sıralama olmadan genelde yaptığım alımlardan memnun kaldım önerebileceğim kahve alım noktaları.
 

korhin

Yeni Kahvesever
Katılım
16 Ocak 2016
Konum
izmir
Probador Polectiva, Kronotrop, Coffee Department, Kafeingo, Sanal Baharat ve Overdose'dan siparişlerim oldu. Tüm kavrumlardan büyük oranda memnun kalsam da Overdose son durak oldu. İzmir'de yaşıyor olmamın da artısı var tabi bunda; gidip dükkanlarından alıyorum. Kahve Sakal'ın ilgisi ve bilgisi kahvelerine yansımış, düşünmeden tavsiye ederim.
 

poko

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Haz 2016
Band of Beans.
son iki siparişimi buradan verdim, ikisinde de 3'lü deneme paketi verdim ve @intelligenc hocam sağolsun ikisinde de +1 hediye eklediği için bütün çekirdeklerini denemiş oldum.
gerek paket kalitesi, gerek çekirdeklerin neredeyse hatasız olması, kokusu vs. her şeyiyle üst düzey.
denediğim kahvelerden bana daha az hitap eden ve daha çok hitap edenler oldu elbette. ama hiç birinde niye böyle oldu? acaba yanlış mı demledim? gibi tereddütlere düşmedim, notalar neyse aynen aldım.
yeni bir işletme ama şu ana kadar denediklerim içinde en çok memnun kaldığım diyebilirim.
 

EK43

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Ara 2017
Konum
İstanbul
Band of Beans.
son iki siparişimi buradan verdim, ikisinde de 3'lü deneme paketi verdim ve @intelligenc hocam sağolsun ikisinde de +1 hediye eklediği için bütün çekirdeklerini denemiş oldum.
gerek paket kalitesi, gerek çekirdeklerin neredeyse hatasız olması, kokusu vs. her şeyiyle üst düzey.
denediğim kahvelerden bana daha az hitap eden ve daha çok hitap edenler oldu elbette. ama hiç birinde niye böyle oldu? acaba yanlış mı demledim? gibi tereddütlere düşmedim, notalar neyse aynen aldım.
yeni bir işletme ama şu ana kadar denediklerim içinde en çok memnun kaldığım diyebilirim.
Merak ettim siz böyle yazınca hemen denemek için sabırsızlanıyorum :D
 

Maestro

Yeni Kahvesever
Katılım
1 Eyl 2017
Konum
İstanbul
Buraya yazmayı sınav dönemi sebebiyle aksattım. Band of beans ilgi alaka- kalite olarak şimdilik içtiğim en iyisi oldu ki 3. Siparişim bugün elime ulaştı.
Overdose bir sonraki siparişim olacak, bir türlü alamadım kendilerinden ama en çok da onların kahvesini merak ediyorum doğrusu..
 

ergck

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Ara 2017
Konum
Ankara
Band of beans dan hindistani denedim ilk cekirdegi avuclayip baktigimda acik gibi kavrulmus diye dusunerek ön yargili baktim ama demledikten sonraa cook begendim notalarin cogunu alabildim nerdeysee...
 

suatyel

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Şub 2017
Benim içtiğim en iyi kahve istanbulda emrah adında bir roastmaster. Toplu olarak cafelere kavrum yapıyor. Aynı zaman da yakın zaman da yapılan kahve kavurma yarışmasında türkiye 4. oldugunu duydum. V60 demleyip Elsalvador ikram etmişti. Gerçekten çok güzeldi şu ana kadar bir çok yerden sipariş vermiştim ama en güzeli bu emrah ismindeki arkadaşındı.
 

CoFFeePaTh

Profesyonel Demleyici
Katılım
8 Nis 2019
Konum
Adana
Kahve fabrikasını kimse kullanmıyor sanırım.

Kavrumları gerçekten çok kötü bir hal aldı. Ben boxx'a geçtim. İlk siparişten memnun kaldım. Overdose da kavurucu galiba, bir ara onu da deneyeceğim. Bir yere fazla yönelince büyüyor ve kaliteyi bozuyorlar. Umarım overdoseda da aynısı olmaz.
 
Üst