Ankara Coffee Festival - Bilkent Station - 29 Eyl &1 Ekim

Urikasit

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Mar 2017
Konum
Ankara
Geçen mayıs ayında da Ankara'da iki kahve festivali olmuştu. Congressium'da olanına katılmıştım. Birçok kahve tadımı yapmak ve ekipman incelemek için iyi bir fırsat. 25 TL, 3-4 kahve fiyatına denk geliyor, çok bir para değil.

Aslında ev için başlangıç seviyesi üzeri espresso makinası tanıtımı olabilir mi diye umut ederek gitmiştim ama öyle bir çeşitlilik olmaması beni hayal kırıklığına uğratmıştı. Laf aramızda, düşündüğüm bir iki modeli kullanan forumdaki arkadaşlar da biraz mesafeli yaklaşınca tek şans bu tip etkinliklerde edindiğiniz izlenimler oluyor. Espressoperfetto bu festivalde ev tipi cihaz denettirebilirse hoş olur.

Ayrıca çekirdek satışları da festivale özel indirimli olabiliyor. Orada tadıp beğendiğiniz çekirdeği almak güzel bir hizmet.
 

VBaran

Yeni Kahvesever
Katılım
22 May 2017
Cevap: Ankara Coffee Festival - Bilkent Station - 29 Eyl &1 Ekim

Ben ilk defa gideceğimden siz daha iyi bilirsiniz geçen festival fiyatlarını. 4 saat için 25₺ eski fiyatlara nazaran fazla olabilir sadece. Ama 3-4 kahve içerek zaten ödenen rakam çıkıyor.

Ben oscar2 kullanıyorum. Hayalim rocket aparmento aralarında kezzet farkı var mı deneyimlemek isterdim bende:D) umarım makina denetirler.

Haftasonu kahvelerim bitiyor umarım taze kahve getirirler. Kronotrop çekirdeklerinden forumdakiler memnun kalmış. Bizede kısmet olursa deneriz inş :D))


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Urikasit

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Mar 2017
Konum
Ankara
Festivalin ilk günü akşamı gittim. Maksat haftasonu kalabalığına yakalanmadan rahatça standlarda dolaşmak. Gözlemlerim şöyle;

- Festival Bilkent Station'da açık otopark alanında. Akşam gidecek olanlar serin havaya göre giyinsin.
- Espresso Perfetto standında ev tipi Rocket'ler var ama sadece teşhir amaçlı. Tadım için İstanbul'daki showroom adres gösteriliyor.
- Standlara yanaşınca "buyrun ne ikram edelim?" gibi bir yaklaşım pek yok. Elemanların çoğu ya ilgisiz ya da telefonlarıyla vakit geçirmeye teşneler. Seslenip kahve istemek durumunda kalıyorsunuz.
-Çekirdek konusundaki en yetkin standlardan biri olan Probador Colectiva'da Çağatay Bey'e espresso çekirdeği önerisi sorma gafletinde bulundum. Beklentime kibar bir şekilde üst bir paradigmadan seslendi, boyun eğip işaret ettiği paketi alıp usulca uzadım.
-Kurukahveci Mehmet Efendi yine dev bir alan tutmuş. Bir cafe sokağı, teras vb. barındıran bir alan düşünün.
-İyi bir kahve yakalayınca Lindt çikolata standına yanaşıp lezzeti katmerlendirmek mümkün. Fiyat uygunken iki paket de eve alınmalı.

Ankara için hoş bir haftasonu aktivitesi. Kahveseverlere tavsiye ederim.
 

poko

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Haz 2016
Cevap: Ankara Coffee Festival - Bilkent Station - 29 Eyl &1 Ekim

hocam selamlar,
ben de yarın akşam gitmeyi düşünüyordum, çekirdek satışı var mıydı acaba? varsa hangi standlarda vardı?
 
Üst