Pour over öğütücü tavsiyesi

'Öğütme Makineleri' forumunda ugurty tarafından 13 Ağu 2017 tarihinde açılan konu

  1. ugurty

    ugurty Yeni Üye

    Merhaba Arkadaşlar,

    Aranıza yeni katılıyorum.Manuel demleme tekniklerini anlatan bir workshopla kahve serüvenine başladım.Aliexpress ten aldığım pour over kettle ,mokka marka V60 ve yine aynı siteden aldığım hario skeleton benzeri bir öğütücüm var.
    Okudukça ve araştırma yaptıkça ekipmanın özellikle öğütücünün imitasyon olmaması gerektiğini gördüm ve deneyimledim.Anlıyacağınız ilk yatırımımı öğütücüye yapmaya karar verdim.Eve cold drip için de bir alet alacağım yada karaköyden toplayacağım.İhtiyacım V60 ve Drip için öğütme yapacak bir öğütücü.Baratza markası Settle 30 u da expresso için çıkarması tam bir hayal kırıklığı.Settle 270 drip ve V60 için tam nasıl olur bilemedim?Hario V60 elektirik grinder çok ilgimi çekiyor fakat çok fazla yorum bulamadım açıkçası.Encore bir dğer alternatif fakat özellikle consistency konusunda çok eleştiriliyor.Baratza virtuoso Encore dan iyi diye okudum ama doğrusu ikisininde görünüşü pek tat vermiyor:(Tabiki öğütme kalitesi görünüşten daha önemli fakat mutfaktada güzel dursun be abi)
    Bütçe konusunda Setle 270 da çıkabilirim ama 150 dolar civarı olan hario V60 ve encore tabiki daha iyi olur.Aşağadaki alternatiflerden hangisini pourover için daha çok önerirsiniz.Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

    Hario V60 electiric grinder
    Baratza Encore
    Baratza Settle 270
    Baratza Virtuoso
     
  2. lapterk

    lapterk Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Pour over öğütücü tavsiyesi

    Sizin listenizden Baratza Encore veya Virtuoso pour over için yeterli olur diye düşünüyorum. Sette 270 coarse ayarında öğütemiyor.
     
    Somnolent bunu beğendi.
  3. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Pour over öğütücü tavsiyesi

    Türkiye'de şuan Virtuoso satılmıyor, bulabilirsen en iyi performansı ondan alırsın diye düşünüyorum.

    Sette 270 alırsan dişlisini Sette BG Coarse Cone Burr ile değiştirmeni tavsiye ediyor Baratza.(17 dolar). Tabii dişli değiştikten sonra performansı Encore veya Virtuoso'dan daha iyi olur mu onu araştırmadım. Petra dişliyi satıyor mu bilmiyorum. Baratza'nın direkt sitesinden alınabilir, 17+12,59(kargo)= 29,59 dolar

    Hario V60 Grinder hakkında pek yorum okumadım ama Hario'nun bu tarz yan ürünlerinin fiyatını hak etmediğini tartısından öğrendim :) Onun yerine kendini ispatlamış Encore veya Virtuoso almak daha mantıklı bence.
     
  4. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Pour over öğütücü tavsiyesi

    bulabilirseniz veya bir şekilde yurt dışından vs. aldırma şansınız varsa; baratza virtuoso hatta baratza preciso çok daha iyi.

    yurt içinden alayım diyorsanız; baratza encore

    yurt dışı olabilir derseniz; amazon.de'deki ürünlerle ilgili yorumları inceleyip birini seçebilirsiniz.

    benim tavsiye sıralamam bu şekilde.
     
  5. ugurty

    ugurty Yeni Üye

    Cevap: Pour over öğütücü tavsiyesi

    Teşekkürler cevabınız için.BG Coarse Cone Burr ü biraz daha araştırsam iyi olucak sanırım.Yoksa Virtuoso ya mecbur kalıcaz tabi bulabilirsek:)
     
  6. ugurty

    ugurty Yeni Üye

    Cevap: Pour over öğütücü tavsiyesi

    Cevaplarınız için teşekkürler.Rancilio Rocky de seçenek olabilir diye düşünüyorum.Fiyatı biraz daha fazla fakat yorumlarda Espresso Or French Press hepsine uygun persormansı olduğu yazıyor.Metal gövdesi ve endüstriyel tarzıda çok hoşuma gitti açıkçası.Yurt dışından 350 dolar civarına getirtebilirsem iyi bir seçenek olabilir mi?
     
  7. unik

    unik Yeni Üye

    Cevap: Pour over öğütücü tavsiyesi

    MErhaba, bende uzuun bir bekleyiş sonucunda, nihayet stoklara yeniden giren (hem de zamsız olarak) Baratza Encore'umu bir aydan beridir V60 ile kullanıyorum.

    Çok memnunum, v60 için kesinlikle tavsiye ediyorum :)


    ürünü kahhve . com 'dan aldım.
     
  8. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Pour over öğütücü tavsiyesi

    Dolar düşüşte, zam değil indirimde olması lazım bence. Biz stoğa tekrar giren ürünlerin zam yemesine alışmışız. :)

    HTC 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  9. spongio

    spongio Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Pour over öğütücü tavsiyesi

    encore'u 2. kahve festivalinde 450 liraya satıyorlardı. nereden nereye.