Home Coffee Roaster

'Kahve Kavurmak' forumunda semihselcuk tarafından 12 Ağu 2017 tarihinde açılan konu

  1. semihselcuk

    semihselcuk Isınmaya Başlayan Üye

  2. merrtk

    merrtk Aktif Üye

    Cevap: Home Coffee Roaster

    açıkcası o kadar homojen kavurdu ki şaşırdım. kullanışlı ve uygun fiyatlı bir ürün.
     
  3. Baho

    Baho Yeni Üye

  4. aedemirci

    aedemirci Aktif Üye

    Cevap: Home Coffee Roaster

    Kavurma için kullanacağınız ekipmanlar beklentiniz ile doğrudan ilişkili. Homojen kavrum tek başına bir kalite göstergesi değildir. Profesyonel bir kavurucu değilim ama epey bir süredir bu konu ile uğraşıyorum. Pekçok ekipmanı da deneme fırsatım oldu. Paylaştığınız bu ekipmanlar kahveyi kavurur mu? Evet kavurur. Fakat nitelikli kahve tüketen forumdaşlar bu ekipmanların ortaya koyduğu ürünlerden memnun kalmayacaktır. Çünkü iyi bir kavurma için gerekli olan kontrollü hava akışı, stabil tambur hızı, tamburun kondüktif etkisi, ısı kontrolü vs vs hiçbir değişkene gereken şekilde müdahil olamıyorsunuz. Bu nedenle bu tip makinelerle kavrulmuş olan kahveleri denediğimde standart olarak yanık tatlar aldım. Kahveyi fazla kavurduğunuzda zaten homojeniteyi yakalarsınız. Hiç sorun değil. Ama yörenin profilini almanız bu makinelerle neredeyse olanaksız.

    Bir de kendi adıma bu işin analitik tarafını önemsiyorum. Kavurma sürecini tamamen duyusal mekanizmalarla yönetmek gerçekten çok zor ve çok ciddi bir deneyim gerektiriyor. Bu nedenle de duyusal süreçlerin analitik süreçlerle desteklenmesi önemli. Bu cihazlar buna da olanak vermiyor.

    Bugüne kadar farklı kavurma ekipmanlarına bir sürü ufak tefek para harcadım. Dönüp baktığımda yekün olarak küçümsenmeyecek rakamlar olmuş. Deneyim açısından iyi oldu diyorum. Fakat hiçbiri gerçek anlamda kahve kavurma deneyimi sunmadı desem yalan olmaz. Hatta bazıları kavurmadı, pişirdi :)

    Bu işe gerçekten ilgi duyuyorsanız ve biraz da psikolojik savaşa hazırsanız, para biriktirip kontrolünüzün maksimum olduğu ve analitik araçlarla destekleyebileceğiniz bir sistem edinmenizi öneririm....
     
  5. orneken

    orneken Yeni Üye

    Cevap: Home Coffee Roaster

    Bunun gibi bir ürün "A Film About Coffee" adlı belgeselde de vardı. Japon kahve ustası Daibo kullanıyordu. Sanırım günlük kavrum içi en az maliyetli yöntem. Ne kadar başarılı bilemiyorum.

    Daibo - YouTube
     
    birdost bunu beğendi.
  6. albati

    albati Yeni Üye

    Cevap: Home Coffee Roaster

    Herif bildiğin overroast yaptı sanki, o zaman homojenlik daha kolay tabi.
     
  7. Reneli

    Reneli Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Home Coffee Roaster

    Siz şuan kahve kavurmak için ne kullanıyorsunuz hocam? Şuan kahvede ilgi alanım tamamen kavurma tarafına doğru kayıyor.
     
  8. aedemirci

    aedemirci Aktif Üye

    Cevap: Home Coffee Roaster



    Şu anda Quest M3 kullanıyorum. Kavurma kısmı en az içmek kadar keyifli. Ama daha önceki mesajımda da yazdığım gibi öğrenme sürecinin zorlu olması nedeniyle psikolojik bir savaşa hazır olmak lazım. Yine de bütün zorluklarına rağmen içtiğin kahveyi kavuruyor olmak gerçekten keyifli bir iş.
     
  9. Reneli

    Reneli Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Home Coffee Roaster

    Nereden ve ne kadara almıştınız acaba? İnternetten bakıyoum da oldukça pahalı. Yarın has garantinin ev tipi kavurma makinesinin fiyatını öğrenmek için arayacağım. Bakalım ne kadar diyecekler?
     
  10. aedemirci

    aedemirci Aktif Üye

    Cevap: Home Coffee Roaster


    Ben doğrudan üreticisinden temin ettim. Yanlış hatırlamıyorsam 1000 USD civarındaydı. Has Garantinin ev tipi cihazı da bundan çok ucuz değildir muhtemelen. Ben bu cihazı alırken kendileri ile konuşmuştum. O sırada ev tipi kavurucu geliştirdiklerini dış pazara vermeye başladıklarını söylemişlerdi. Türkiye'de satışa çıkardıklarını bilmiyordum. Bilgi alabilirseniz paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.
     
  11. Reneli

    Reneli Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Home Coffee Roaster

    Ben teşekkür ederim hocam. Haber vereceğim.
     
  12. Reneli

    Reneli Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Home Coffee Roaster

    Hocam aradım has garantiyi. Fiyatlar şimdilik bize göre uçuk.
    Elektrikli ev tipi makine 7500+KDV
    Bir büyük modeli 1 kg'lik olanı tüplü 9500+kdv
     
  13. alierhan

    alierhan Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Home Coffee Roaster

    Maliyeti nedir ki? Bu kadar yüksek fiyatlara satılıyor.
     
  14. FirstCrack

    FirstCrack Paylaşımcı Üye

    Cevap: Home Coffee Roaster

    Benim anlamadığım ülke olarak yaklaşık 500 yıllık bir kahve geçmişine sahipken, nasıl oluyor da böyle basit küçük kahve kavurma aletleri ülkemizde üretilmiyor..

    Tamam endüstriyel anlamda ciddi üreticiler var ama ev kullanıcıları için gerek kavurma, gerek demleme, gerekse öğütme anlamında bir şey üreten, satan, ihraç eden maalesef yok..
     
  15. aedemirci

    aedemirci Aktif Üye

    Cevap: Home Coffee Roaster

    Ev için yaptılar sonunda ama fiyat gerçekten çok uçukmuş. 7500 TL artı KDV'lik nasıl bir maliyet var anlamak mümkün değil. Neredeyse 9000 TL fiyat çıkıyor. Evde hobi amaçlı kavurma için kabul edilemeyecek bir maliyet. Ev için fazlasıyla yeterli ve kendisini ispat etmiş makineleri bunun yarı fiyatına almak mümkün. Has Garanti de kendisini ispat etmiş ve uluslararası ölçekte ciddi satış yapan bir işletme. Ama öncelikle ev ölçeği makinelerdeki performansı belirsiz ve ayrıca kendi ülkesinde uluslararası fiyat politikasını uygulaması da iddialı. Nedeni belli bence. Ev için diye lanse ettikleri makineleri bile genellikle iş yerlerinin ticari amaçla satın alacağı gerçeğinden hareket ediyorlar. Gerçekten de evde kahve kavurmak için kaç kişi ciddi bir yatırım yapmayı düşünür ki?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  16. aedemirci

    aedemirci Aktif Üye

    Cevap: Home Coffee Roaster

    Bu arada az önce Has Garanti'yi aradım daha detaylı bilgi almak için. 7500 TL'lik makinemiz yok dediler. USD falan olmasın [emoji4]Sonra aylar önce işletmenin sahibi ile yaptığımız konuşmayı hatırlattım. Telefonumu aldılar. Kendisi bugün arayacakmış. Aradığında detayları soracağım. Buradan paylaşırım


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  17. FirstCrack

    FirstCrack Paylaşımcı Üye

    Cevap: Home Coffee Roaster

    Adamlar da haklı gerçi. Üretseler kaç kişi alacak..
     
    Son düzenleme: 14 Ağu 2017
  18. Reneli

    Reneli Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Home Coffee Roaster

    Yok artık. 3 defa üstüne basa basa fiyatları tekrar ettirdim. İnsanı yalancı çıkartırlar bunlar ya...
    Düzenleme: Gerçi 7500 + KDV 9000+ KDV dediler. Yani benim bundan dolar olarak mı anlamam gerekiyordu? Türkiye'de yaşıyoruz diye Türk lirasi olarak düşündük ama hata ettik sanırım...

    Dolarla euroyla ev kiralayanlar geldi aklıma :D. Onlar da ayrı komedi gerçi...
     
    Son düzenleme: 14 Ağu 2017
  19. aedemirci

    aedemirci Aktif Üye

    Cevap: Home Coffee Roaster

    Hatta bu sabah forumdan bir arkadaş aramış dedim. Acaba değirmen fiyatı mı verildi kendisine dediler :) Telefonu açan hanımefendiye göre şu anda ellerindeki en düşük fiyatlı kavurma makinesi 17 bin küsur TL'ymiş. Tekrar gibi oluyor ama ellerindeki makinenin dışında bir makine geliştiriyorlardı aylar önce. Hatta Avustralya'ya falan satışını yapmışlardı. Ben sizin fiyatı görünce acaba bu ürün Türkiye içinde mi üretildi dedim. Hala telefon bekliyorum bakalım. Bu makinenin akıbetini ve fiyatını çok merak ediyorum. Tasarımını da tabi.
     
  20. Reneli

    Reneli Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Home Coffee Roaster

    Ben bayanla görüşme yapmadım hocam beni bekletti ve bir beyle görüştüm. Benim de numaramı istediler. Verdim ben de... :D