Breville BCG 820 koku problemi

'Öğütme Makineleri' forumunda aycansezer tarafından 5 Ağu 2017 tarihinde açılan konu

  1. aycansezer

    aycansezer Yeni Üye

    Arkadaşlar merhaba, Bende aranıza yeni katıldım kahve merakım var french press ile devam ediyordum ama istediğim lezzeti yakalayamadım hiç. Forumları karıştırdım ve bir makine ve birde öğütücü aldım. Bugün ilk kullanımda öğütücüden kahve haricinde bir koku aldım. Genelde motoru zorlanan mikser yada blender kokusu gibi. Sizlerde de aynı problem var mı yoksa benimkine has bir durum mu?

    Teşekkürler.
     
  2. merrtk

    merrtk Aktif Üye

    Cevap: Breville BCG 820 koku problemi

    hoş geldiniz öncelikle. koku size has değil. bende de vardı. zamanla kaybolur demişlerdi ancak aradan 1 yıl geçmesine karşın ara ara hala kokar. özellikle yüksek gr öğütmelerde. makine yeni olduğu için normal koku sanırım.
     
  3. semihselcuk

    semihselcuk Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Breville BCG 820 koku problemi

    Bende de aynı makine var bahsettiğiniz kokuya hiç rastlamadım. Hangi çekirdeği hangi seviyede öğütüyürsunuz?
     
  4. aycansezer

    aycansezer Yeni Üye

    Cevap: Breville BCG 820 koku problemi

    Tchibo Brazil Mild kullanıyorum. İç ayar 6 dış ayar 10 da.
     
  5. semihselcuk

    semihselcuk Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Breville BCG 820 koku problemi

    Hiç Tchibo çekirdeği denemedim ama forumda sert olduğu söylenen birkaç çekirdek denediğimde bile kokuya rastlamadım. Makinenin içerisini temizlemenizi tavsiye ederim. Bazen iç kısımda çekirdek kalmış olabiliyor bu durum sürtünmeye ve kokuya neden olabilir.
     
  6. inclc

    inclc Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Breville BCG 820 koku problemi

    Bende Tchibo Brazil Mild kullandım BCG820SS Öğütücüde bu çekirdekler biraz büyük yanlış hatırlamıyorsam. Bide malum bayatlar bu yüzden makinayı zorlama ihtimalleri var.
    Bence kahhve.com, kahve.com dan kahve al.
    Volumetric, Petra, Overdose, Baristocrat markaları alabilirsinn (bu markaların kendi sitelerinden de alış-veriş yapılabiliyor)
     
  7. ebtt

    ebtt Paylaşımcı Üye

    Cevap: Breville BCG 820 koku problemi

    Merhaba ben de bcg 820 yi yeni aldığımda tchıbo ve starbucks tan çekirdek alıyordum.ve o kötü kokudan bende çok rahatsız oluyordum.overdose coffee den almaya başlamam ile birlikte çok azaldı.
     
    Son düzenleme: 6 Eyl 2017
  8. Mr Rocket

    Mr Rocket Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Breville BCG 820 koku problemi

    Ersin, sen misin?:D
     
  9. albati

    albati Yeni Üye

    Cevap: Breville BCG 820 koku problemi

    Ersin fake hesapla gelmiş :D :D
     
  10. ebtt

    ebtt Paylaşımcı Üye

    Cevap: Breville BCG 820 koku problemi

    Herkese iyi akşamlar fake hesap değil gerçek bi hesap[emoji23]
    4-5 aydır sadece kendisinden alışveriş yapıyorum Taze kavrulmuş kahve ile tanışmamı sağladığı için kendisi tşk ederim gerçı son 15 gündür sinbo popcorn makinesi'ısı tabancalı sistem ve son olarak fırın ile kavurma denemelerim nedeniyle siparışlerimize ara vermek zorunda kaldım
    Ben ersin değilimmm[emoji350]


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  11. ebtt

    ebtt Paylaşımcı Üye

    Cevap: Breville BCG 820 koku problemi

    Aycan bu arada konudan uzaklaştık kusura bakma
    Bende cihazı yeni aldığımda forumları dolaşıp böyle bir koku problemi yaşayan başka kullanıcı bulamamış biraz da bozulmuştum böyle farklı problemler beni buluyo diye
    Sonuç olarak benim düşüncem bir kullandıkça azalıyo bide taze kahve ile deneme yapmanı öneriyorum sonuç alamaz isen 444 lü servis numarasından servis ile görüşebilirsin


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  12. aycansezer

    aycansezer Yeni Üye

    Cevap: Breville BCG 820 koku problemi

    Sorun değil teşekkür ederim ilgine. Ben de bu arada kronotrop tan Ruanda Gatare sipariş ettim. öğütücüdeki koku problemine hiç rastamadım. Kahve konusunda daha çok yeniyim. hem makiyene hemde kahvelere uzağım ama yaparken de içerken de keyif alıyorum. Deneyerek araştırarak geliştireceğim kendimi artık. :)