Demoka gr-0203

mkb1907

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Eyl 2018
Konum
istanbul
hocam ben de o emnıyet vıdasını sokmeden en ınce ayarına getirdim. istediğim incelikte öğütmedi. vidayı cıkarıp biraz daha ince çekime ayarladım bu sefer sanırım disk bir birine sürttü. hem surtunme sesi hem de metalin o yanık kokusu geldi. tekrar biraz daha kalın ayara getirdim yine de istediğim incelikte öğütüm yapamıyorum eh işte diyelim. artık daha fazla da inceltmeye korkmaya başladım

sizin espresso için ayarınız nedir. o güvenlik vidası geçiyor musunuz? ben makine de kalibrasyon sorunu olabilir mi?
 

ozkanozden

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Haz 2017
Kahveden kahveye kavurmadan kavurmaya değişiyor espresso ayarım. Bundan bir önceki kahvemde mesela vidayı sökmeden istediğim gibi öğütmemişti vidayı söküp biraz daha inceltip sorunu çözmüştüm. Herhangi bir koku yoktu. Şimdiki aynı marka aynı cins kahvede aynı ayar fazla ince oldu kalınlaştırdım. Çok farkediyor yani anlayacağınız. Benim tavsiyem emniyet vidasının altına çok inmemeye çalışın. Belki bir iki çentik, daha fazlası problem olabilir. Eğer yine istediğiniz incelikte değilse kahveyi değiştirmenizi öneririm. Makineyi bozmaktan iyidir ;)
 

mkb1907

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Eyl 2018
Konum
istanbul
2 tane farklı çekirdek denedim
akşam bir de yirgacheffe ile tekrar deneme yapayım.
teşekkürler. bu stepless işi bana göre değilmiş.
 
Z

ziyretci3

Guest
Bazı Kahve kavurucularından kaynaklanan kavrum hataları olabiliyor yada o kahve çeşidine göre farklıklar olabiliyor vb. Kahveyi degiştirin derim
 

mkb1907

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Eyl 2018
Konum
istanbul
Tekrar merhaba. demoka ya oldukça alıştım. Artık istediğim kıvamda espresso öğütum yapabiliyorum . Demoka dan son derece memnunum. Fakat sürekli degirmenin agzinda kahve kaliyor. Siz ne yapiyorsunuz ertesi gun agzindaki kahveyi temizliyor musunuz Yoksa üstüne çekim yapmaya devam mi ediyorsunuz ?
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20180926-224444_Gallery.jpg
    Screenshot_20180926-224444_Gallery.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 51

Cy

Tecrübeli Demleyici
Katılım
12 Nis 2012
resim fırçasıyla temizleyebilirsiniz. her kullanımda kahve bırakmamaya çalışın. diğer günlerde taze kahve çekmenin bir anlamı olsun.
 
Üst