Demoka gr-0203

'Kahve Öğütücü Makineler' forumunda childishfears tarafından 22 Haz 2017 tarihinde açılan konu

  1. childishfears

    childishfears Yeni Üye

    https://www.amazon.de/Demoka-GR-020...ie=UTF8&qid=1498157172&sr=1-1&keywords=demoka
    amazon.de sipariş verdiğim demoka minimoka değirmen ile yaklaşık 1 haftadır meşguliyetim var.
    şu an sadece espresso için kullanmaktayım.
    stepless bir model. ağır ve metal ağırlıklı. türk kahvesi kıvamına kadar öğütebilmekte.
    dozerless bir grinder. portafiltre içine direk öğütüm yapıldığında dışarı taşma olabiliyor. ben portafiltreyi iki tarafa çevirerek bunu minimale indiriyorum.
    kullanığım espresso makinesi beko (gag evo)
    resim ve video eklemeye çalışıyorum
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    https://youtu.be/PQw_oGP9zJ8
    https://youtu.be/ouYwvInXjMU
     
    Son düzenleme: 22 Haz 2017
  2. coupe

    coupe Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Oldukça iyi öğütüyor gibi. Topaklanma oluyor mu ?

    Sent from my SM-G935F using Tapatalk
     
  3. Rick

    Rick Yeni Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Güzel görünüyor. Hayırlı olsun, güle güle kullanın. :)
     
  4. onurkymn

    onurkymn Yeni Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Hocam hayirli olsun malzeme kalitesi guzel gorunuyor.

    LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  5. sefffax

    sefffax Paylaşımcı Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Icinde ogutukteb sonra cok kahve kaliyor mu hocam ? Yani 15 gr dan kac gr kaliyor oguttukten sonra mesela

    LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  6. childishfears

    childishfears Yeni Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    topaklanma olmuyor.
    çok çok az miktarda makinenin içinde kalıyor. eğimli agız olduğu için öğüttüğünü direk bırakıyor
    teşekkür ederim daha iyisi sizin olsun
     
  7. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Hayırlı olsun gayet güzel duruyor.Espresso için gayet iyi bir seçim yapmışsınız.
     
  8. ozanyalcin

    ozanyalcin Yeni Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Yaklaşık bir haftadır bende bu değirmenin sahibiyim.Aynı şekilde amazon.de sitesinden aldım ,halen alışma evresindeyim [MENTION=1504]childishfears[/MENTION] arkadaşıma ve bana hayırlı olur İnşallah,bundan sonra hedef iyi bir espresso makinası almak
     
  9. DragonFly

    DragonFly Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Aldığınız shotta çok ciddi sorunlar var.
    - Kahve çok ince öğütülmüş shot süresi 45sn, pompa sesinden anladığım kadarıyla tamp da biraz fazla gelmiş sanırım.
    - Köpük çok zayıf; kahveniz bayat mı ?
    - Dozlama fazla gelmiş olabilir mi kaç gr kahve kullandınız ?
     
  10. childishfears

    childishfears Yeni Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Haklisiniz kahvem malesef bayat onun sebebi de haznesini doldurup orada bekletme ilgili oyle bir yanlis yaptim. Biraz daha vakit gecain yeni shotlar alip onerilerinizi alirim tesekkur ederim
     
  11. ozkanozden

    ozkanozden Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Öncelikle makine hayırlı olsun gayet güzel görünüyor. 1 haftalık kullanımdan sonra iyi ki bu makineyi almışım diyebiliyor musunuz? Yani sizce o fiyata alınabilecek en iyi alternatif mi hala?
     
  12. merrtk

    merrtk Aktif Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    hocam hayırlı olsun. çok şık ve kaliteli duruyor.
     
  13. childishfears

    childishfears Yeni Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Bu benim sahsi gorusum tabiki ama ben iyi ki almisim 680 liraya baska alternatif yok
     
  14. childishfears

    childishfears Yeni Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Ayar vidasini cikardiniz mi. Ben alinca istedigim incelikte ogutmedi meger kontrol vidasi var ve sokmek gerekiyormus.
     
  15. ozanyalcin

    ozanyalcin Yeni Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Hayır çıkarmadım,ilk öğütmede zaten Türk kahvesi boyutunda baya pudra kıvamında öğüttü,ayarı yükselterek doğru yeri bulmaya çalışıyorum.Bahsettiğiniz vidaya bende bakayım bilgi veririm.
     
  16. metalik

    metalik Yeni Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    [MENTION=1504]childishfears[/MENTION] [MENTION=1522]ozanyalcin[/MENTION] Hayırlı olsun.
    Fiyatına göre ideal bir öğütücü olduğu belli. Evde kahve kavuruyorum ve genelde V60 ile türk kahvesi tercih ediyorum.Türk kahvesini Sözen değirmen ile öğütüyorum. Ama çok yorucu olması,ayarının kaçması ve aşırı ısınması sebebiyle başka bir değirmen arayışı içerisindeyim. Bu öğütücünün türk kahvesinin yanında pour over performansı da iyi ise(az tozlu ve eşit boyut anlamında) aradığım öğütücü bu olabilir diye düşünüyorum. Orta ve kalın öğütmede de performansı tatmin ediyor mu acaba?
     
  17. ozanyalcin

    ozanyalcin Yeni Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Maalesef pour over performansı hakkında yorum yapamam ,çünkü o tarz demleme yöntemleri bilmiyorum ,ama öğütüm bana eşit olarak gözüktü ve toz göremedim size gerekli kahve kalınlığının bir fotosunu atarsanız o kadar kalın öğütüp öğütemediğini söyleyebilirim,ama forumda bilen arkadaşların yorumu bu değirmenin ağırlıklı espresso değirmeni olduğu yönünde
     
  18. metalik

    metalik Yeni Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Pour over demleme için öğütme boyutu sofra tuzu veya kum boyutu olarak tavsiye ediliyor. Benim de kullandığım boyut linkteki medium fine olarak tarif edilen boyut.

    https://ineedcoffee.com/coffee-grind-chart/

    Düşük profil bir öğütücü ile bu boyutta bir öğütme yaptığınızda, tozlanma ve eşit olmayan parçacıklar sebebiyle ortaya az veya fazla demlenmiş bir kahve çıkabiliyor. Eleme yaparak tozları ayırabiliyorsunuz fakat boyut farklılıklarına bir çözüm maalesef daha kaliteli bir öğütücü almaktan geçiyor.
     
  19. ozanyalcin

    ozanyalcin Yeni Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Bayram telaşı malum anca resim için fırsat bulabildim ,sağdaki resim makinanın en kalın çekimi [MENTION=1231]metalik[/MENTION]

    [​IMG]
     
  20. metalik

    metalik Yeni Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Teşekkürler [MENTION=1522]ozanyalcin[/MENTION],
    Bu öğütücünün kalın öğütme performansı bendeki EKM 200 den pek farklı değil. Hatta çok tutarsız (çok iri ve çok küçük) parçacıklar görünüyor. Toz konusu zaten pahalı makinelerin de sorunu ama bu makinede çok fazla gibi görünüyor. İnce bir elek ile elediğinde toz oranını görebilirsin. Benim makinede toz oranı kahvenin cinsine göre % 20 ye kadar çıkıyor. Bu da 30 gramda 6-7 gram kadar toz demek. Bu makinede de o kadar toz çıkacağını tahmin ediyorum. Ayrıca eledikten sonra parçaların farkları çok daha belirgin oluyor.