21 - 24 Eylül İstanbul Kahve Festivali

'Barista Yarışmaları ve Organizasyonları' forumunda merrtk tarafından 30 Nis 2017 tarihinde açılan konu

  1. merrtk

    merrtk Aktif Üye

    Değerli arkadaşlar, İstanbul Kahve Festivali Eylül 21 - 24 tarihlerinde Küçükçiftlik Park'ta gerçekleşecek. Geçen yıl forumda boykot tarzı bir şey olmuştu sanırım tam hatırlamıyorum. Kimler katılacak? Belki görüşme fırsatımız bile olur.
     
  2. mertberkegr

    mertberkegr Aktif Üye

    Cevap: 21 - 24 Eylül İstanbul Kahve Festivali

    Ben katılmak istiyorum . Daha öncekilere geç kaldığım için bilet bulamamıştım. Eğer gidebilseydim iyi kahve merakım çok daha önce baslayabilecekti.
     
  3. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: 21 - 24 Eylül İstanbul Kahve Festivali

    Biletler kaç lira acaba.Ben de çok merak ediyorum.Nasip olmadı bir türlü.
     
  4. merrtk

    merrtk Aktif Üye

    Cevap: 21 - 24 Eylül İstanbul Kahve Festivali

    hocam henüz paylaşmamışlar. tarih yaklaştıkça belli olur. ortalama 40 tl olur herhalde.
     
  5. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: 21 - 24 Eylül İstanbul Kahve Festivali

    Bir sosyal ortam olursa forum adına iyi olur :)
     
  6. kbere

    kbere Aktif Üye

    Cevap: 21 - 24 Eylül İstanbul Kahve Festivali

    bu yıl hiç konuşulmadı. benim merak ettiğim giriş saatleri 10:00-19:00 gözüküyor. akşam 7 olduğunda festival bitiyor, herkes evine mi gidiyor, yoksa giriş 7'ye kadar, sonrasında etkinlik bir süre daha devam mı ediyor?
     
  7. Omega

    Omega Yeni Üye

    Cevap: 21 - 24 Eylül İstanbul Kahve Festivali

    Pazar2. Seansda ben olucam
    Ankaradan günübirlik geliyoruz
    Biletler 35₺/günlük
    Görüşmek üzere
     
  8. aedemirci

    aedemirci Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: 21 - 24 Eylül İstanbul Kahve Festivali

    Yarışmadaki derecelerden ses var mı arkadaşlar? İlgili sosyal medya hesapları ve web sayfaları duruma ilişkin bilgilendirmelerde biraz yavaş kalıyor gibi....
     
  9. spongio

    spongio Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: 21 - 24 Eylül İstanbul Kahve Festivali

    geçen seneki rezalet organizasyondan sonra ben bu sene gitmeme kararı aldım. bilmiyorum diğer kahve severler bu konuda ne düşünür.
     
  10. aedemirci

    aedemirci Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: 21 - 24 Eylül İstanbul Kahve Festivali

    Tam gün erişimim olmasına rağmen Cumartesi günü yarım gün katıldım. Geçen seneyi bilmediğim için birşey diyemem ama bence yarım gün fazlasıyla yeterliydi. Sektörün önemli isimlerini birarada görmek açısından güzeldi. Söyleşiler ve atelye çalışmaları da fena değildi. Yarışmaları da kendi adıma önemsiyorum ve sektöre katkısı olduğuna inanıyorum.

    Özellikle Ankara'da birkaç ay önce yapılan etkinlikten sonra bana güzel geldi. O etkinlikte 15 dk kalabilmiştim :)
     
  11. intelligenc

    intelligenc Aktif Üye

    Cevap: 21 - 24 Eylül İstanbul Kahve Festivali

    Çok iyi etmişsiniz bence.. mekan rezalet.. yarışmaların yapıldığı "çadır" rezalet. Bi taraftan yüksek sesli bi müzik bi tarafta konsantre olamayan yarışmacılar yürümeye ve izlemeye bile yer yok.. specialty coffee yarışmasına sponsor olan bilmemnes cafe..

    Minicik alana tıkış tıkış.. bilet ve kapıda kuyruk.. en büyük rezalet bilet bitti deyip haftasonu insanları festivale almamak.. oturacak yer yok kahvecilerle sohbet edecek ayakta duracak yer yok.. show show show kahvenin sadece adının olduğu bir hayalkırıklığı...

     
  12. spongio

    spongio Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: 21 - 24 Eylül İstanbul Kahve Festivali

    bu festivalin sektörü artık geriye taşıdığını düşünüyorum. özellikle ilk fotoğraftaki tavsiyeler beni benden aldı. mekanın alanı/alınan katılımcı sayısına da yorum yapmıyorum.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 24 Eyl 2017
  13. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: 21 - 24 Eylül İstanbul Kahve Festivali

    Hayatlarında v60 ile demlenmiş kenya kahvesi içmemişler herhalde :) tavsiyeler süpermiş.

    SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  14. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: 21 - 24 Eylül İstanbul Kahve Festivali

    O ilk görüntünün şaka olmasını diliyorum. Millet daha doğa dostu, daha ekolojik , daha az sömürü parçası olan, daha doğa dostu ve daha az ilaçla kahve yetiştirmeyi tartışsın. Türkite'de olay niteliksiz kahveyi güçlendirmek üzerine devam etsin. Sonra niye sca sertifikalı baritalar filtre yıkamayı bile bilmiyor. Geçen baritanın birinden v60 istedim bana buzdolabından acı birşey çıkarıp bolca şekerleyip veri. Bu ne dedim v60 dedi. Ona v60ın ne oldığunu anlatınca bana serfitika dolu dosya çıkartıp beni cahillikle suçladı. İşte bu organizasyon o adamın sca sertüfika torbasının ön izlemesi gibi... Sanırım ülkede kahve adına yapılan en kötü şey bu festival olsa gerek... (istisnalar kaideyi bozmaz)
     
  15. merrtk

    merrtk Aktif Üye

    Cevap: 21 - 24 Eylül İstanbul Kahve Festivali

    bir daha katılmayacağım festival. cumartesi günü 2. seansına girdim. arkada yüzlerce insan sıra beklerken bir şekilde önde girme şansını yakaladım. sıcak, kalabalık, boğuk bir ortam. hiç bir şeyden zevk alamayacağınız bir ortam. bütün instagramcılar oradaydı. kuru kahveci mehmet efendi sanırım ücretsiz paket tarzı bir şey dağıtıyordu... inanır mısınız adamı yağmaladılar :eek::eek:

    velhasıl hem kalite hem organizasyon hem de hedef kitle bakımından çok sıkıntılı bir etkinlikti. baristalar daha dertli tabii. bir daha gitmem.
    ha bu arada ''kahve fotoğrafı çekme workshop'u'' muhteşem bir detay :D :D :D :D inanmayan programdan bakabilir.
     
    Son düzenleme: 24 Eyl 2017
  16. OverdoseCoffee

    OverdoseCoffee Paylaşımcı Üye

    Cevap: 21 - 24 Eylül İstanbul Kahve Festivali

    Ne yazıkki yarışmalarda derece yapamadım. Olaya Acemiligimden sorunlar yanında organizasyonel sorunlarda oldu yakında bir video ile katılmak isteyenler için bir rehber çekip yayınlayacağım ilk fırsatta.

    SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  17. Aslanbek

    Aslanbek Paylaşımcı Üye

    Cevap: 21 - 24 Eylül İstanbul Kahve Festivali

    Paşabahçenin kahvedeki acılığı azaltma yöntemleri ufkumu açtı, meğerse boşuna öğütüm derecesi, su sıcaklığı, su ph ı iletkenliği vs diye uğraşıyormuşuz :D geçenlerde paşabahçenin espresso bardağı tanıtımı için çektiği bir video ile karşılaşmıştım. orada da havalı havalı espressoyu hazırladılar ama akan kahvenin renginden kremanın halinden içilmeyecek bir espresso olduğu belliydi. ben öyle bir shot alsam utanır foruma koyamam ama adamlar koskoca reklam filmi yapıyorlar :)
     
  18. frtlr

    frtlr Yeni Üye

    Cevap: 21 - 24 Eylül İstanbul Kahve Festivali

    Pazar günü katıldım. Kalabalık, bol sıralı, beleşçilerden oluşan bir topluluğun maksat kahve içmek olsun diyerek geldiği bir organizasyon olarak gördüm. Kahve firmaları da verimli buluyorlar mı bu festivali gerçekten merak ettim.
     
  19. Erencan

    Erencan Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: 21 - 24 Eylül İstanbul Kahve Festivali

    Cumartesi günü katılıp hem yarışmacıları izledim, hem de standları gezme fırsatım oldu.

    Stand düzeni çok iyi düşünülmüş, sektöre uzaktakiler için olan standlar kapı yakınlarında konumlanmıştı, tüm bloggerlar Tchibo kapsül kahvesi çekip mutlu oluyordu :D

    Kahve geeklerini ilgilendiren markalar ve gerçek nitelikli kahve kullanan kahveciler ise arkadaydı ve hep ilgililerdi.

    Yarışmacılar açısından da çok üzücüydü, bu kadar fundamental hatalar yapılması, düzgün, sallanmayan bir zemin ve masa ayarlanamaması kâbus gibi oldu yarışmacılar için. Üzücü.
     
  20. kbere

    kbere Aktif Üye

    Cevap: 21 - 24 Eylül İstanbul Kahve Festivali

    ben de izlenimlerimi yazayım. cuma akşamı gittim. 6 gibi girdim. 2 saat yeterli gelir mi diye düşünmüştüm ama 1 saat bile yeterli geldi.

    alanın bir kısmı tekeller veya kahve ile doğrudan ilgisi olmayan firmalar tarafından doldurulmuştu. geri kalan alanda bu forumdaki insanların hepsinin bildiği firmalar vardı. belki gözümden kaçmıştır ama ben özellikle bakmama rağmen makine üreticisi/satıcısı durumunda olan firmalardan bir espresso perfetto'yu gördüm.

    ortama gelenler daha önce giden arkadaşların gözlemlediği gibi "sabah wayt çaklıt mokkamı içmeden uyanamıyorum" yoğunluklu kitleydi. bunu zaten standlara gösterilen ilgiden de anlayabiliyorsunuz. starbucks, tchibo, kk me, arçelik gibi standlara ilgi yoğundu. 3. dalgalardan bir tek waltersa yoğun ilgi vardı. onun da sebebi breaking bad konseptli fotoğraf çekme uygulamalarıydı. (ben de çektirdim :p ) nitelikli kahve iddiasındaki işletmelerin çoğu sadece espresso makinesi ile kahve ikram ediyordu. yoğunluktan dolayı normal buluyorum. gelen kitle de yüzde 99 oranında latte içiyordu. bu da profil hakkında önemli bilgi veriyor.

    4 farklı yerin kahvesinin tadına baktım. ki bunlar gerçekten nitelikli kahve konusunda önemli yerler. sadece konumları ters olduğu için deneyemediğim yerlerdi. ilk üçünde içtiğim espresso veya amerikanolar kesinlikle çok kötü çekirdeklerden yapılmıştı. dördüncüsünde artık midemi düşünerek ben de sütlü bir şey içeyim dedim. cortado istedim. tahmin ettiğim gibi o da çok kötü çekirdektendi. sanırım ücretsiz kahve dağıtma sistemi kalitesiz çekirdekle yapıldığında çok büyük maliyet oluşturuyor, bu da firmaları buna yöneltiyor. anlamadığım ise bu kadar masraf yapıp katıldıkları organizasyonda kendilerini gerçek anlamda tanıtmıyorlar böylece.

    bir daha gider miyim? gitmem. eğer nitelikli kahve dükkanlarının çoğunu tanımıyorsanız veya hafta sonu starbucks'ta tam gün oturan bir kişiyseniz, sabahtan akşama gidip bir sürü kahve içip, arkadaşlarınızla sohbet edebileceğiniz, müzik dinleyebileceğiniz, giriş seviyesinde eğitimler alabileğiniz bir etkinlik ilginizi çekiyorsa gidilebilir. ya da yarışma için gidilebilir. giden kitleyi beleşçilik üzerinden çok eleştirmek istemiyorum. çünkü organizasyon bu mantık üzerine kurulmuş ve bu kitle de organizasyonun amacına uygun hareket ediyor.