Termos için kullanılabilecek kahve demleme yöntemi

'Kahve Yapım Teknikleri' forumunda aykutsonmez tarafından 21 Nis 2017 tarihinde açılan konu

  1. aykutsonmez

    aykutsonmez Yeni Üye

    Arkadaşlar Merhabalar Herkese.yaklaşık 6 aydır bu forumu takip ediyorum fakat sadece mobilden okuyordum biraz amatör bir kahve içicisi olduğumdan. Kafama bir şey takıldı da buradan bilen çıkar sanırım. Ben evde kahveyi öğütüp french presste demliyorum. Taze kahveyle ilgili bir sorunum yok. Bana Kütüphane de çalışırken veya dershane tarzı yerlerde içmek için demleme önerirsiniz gerekiyor termosta saklayıp ekşimeyecek. Malum french presslerde bir miktar toz oluyor tahminim o termosun içinde uzun süre beklediğinde ekşitir kahveyi. Bunu aşan Arkadaşlar nasıl halletti bir ince çay süzgeci tarzı bir şeyle halledilirmi ya da french presste demleyip v60 filtresiyle filtrelesem temiz bir kahve olur mu? Biraz uzun ama öneriler için şimdiden Teşekkürler ( başka bir demleme önerisi de alabilirim)
     
  2. mertberkegr

    mertberkegr Aktif Üye

    Cevap: Termos için kullanılabilecek kahve demleme yöntemi

    Bence en güzeli bir aeropress edinip termosla sıcak su taşıyıp kahve yapmak . Bir süredir öyle yapıyorum ve sonuç gerçekten çok iyi .
     
  3. drhasan

    drhasan Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Termos için kullanılabilecek kahve demleme yöntemi

    Hocam ben bazen v60 ı termosa demliyorum ama kahvenin tadı önemli ölçüde bozuluyor ne bir aroma ne birşey fazlasıyla baskılanıyor.
    Forumda bir arkadaşın yazdığını hatırlıyorum giltre kahve makineleriyle ilgili sürekli sıcak kalan kahve acılaşır diye. Ben de buna bağlamıştım tadının bozulmasını. Termos olarak starbucks ın iç dış çelik modelini kullanıyorum.
    Ancak bunu farkettiğimden beri demlediğim kahveye yazık etmemek için termosa koymuyorum.
     
  4. drhasan

    drhasan Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Termos için kullanılabilecek kahve demleme yöntemi

    O şekilde de kahve öğütücü filtre termos hepsini taşımak zor geliyor. Öğütülmüş kahve mi taşıyorsunuz yanınızda ?
     
  5. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

  6. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Termos için kullanılabilecek kahve demleme yöntemi

    Bütcemiz uygunsa espro alın kurtulun derim.
     
  7. DarkCloud

    DarkCloud Yeni Üye

  8. aykutsonmez

    aykutsonmez Yeni Üye

    Cevap: Termos için kullanılabilecek kahve demleme yöntemi

    Arkadaşlar Teşekkürler herkese fakat şöyle bir durum var. Ben bu termos işine biraz mecbur gibiyim Hastanede kullanacağım çünkü malum kantinlerde nescafe gold ve jacobsun tek Kullanımlık kahveleri satılıyor. Artık onları da insan içmek istemiyor. Bir de dershanede yaklaşık 6-8 saatlik bir ders var ve oradan da kahve durumu aynı. Yanıma bir demleme aparatı alıp taşımam imkansız gibi. Zaten normal evde demlediğim gibi bir tad beklemiyorum haliyle kahveden idareten olacak biraz. Aeropresslerde demlenen kahveler çok temiz içimli diye duydum fakat ondan da bir bardak çıkıyor sanırım. Biraz garip ve kahveye ters bir durum bu söylediğim fakat deneyeceğiz artık öneri veren herkese Teşekkürler tekrardan mobildeyim imla için kusura bakmayın
     
  9. aykutsonmez

    aykutsonmez Yeni Üye

    Cevap: Termos için kullanılabilecek kahve demleme yöntemi

    Teşekkürler Arkadaşlar esproya bakacağım komple bir alete benziyor tortusuz olacaksa verilene değer sanırım
     
  10. drhasan

    drhasan Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Termos için kullanılabilecek kahve demleme yöntemi

    Hocam aleti detaylı araştırmadığı dan yanlış bir şey soruyor da olabilirim ama bir sorum var :) yorumlarının birinde sonuna kadar espro mugdan içmek zorunda kaldığında da tatsal değişim yaşamadığını belirtmişsin. Peki termos olarakda kapağını kapatıp bir süre beklettikten sonra içmeye başladığın oldu mu? Olduysa o demlemende bir değişiklik yaşadın mı ?
     
  11. Aslanbek

    Aslanbek Paylaşımcı Üye

    Cevap: Termos için kullanılabilecek kahve demleme yöntemi

    tamamen tortusuz olmuyor ama normal french presse oranla kalan tortu epey az.
     
  12. mertberkegr

    mertberkegr Aktif Üye

    Cevap: Termos için kullanılabilecek kahve demleme yöntemi

    Aeropressi yanında bir adet filtre alarak sırt çantamın su koyma kısmına çok rahat sigdiriyorum kaşığını falan . Şu an için ogutulmus kahve götürüyorum yanımda ama en kısa zamanda bu iş için mini mill ya da rhinowares in aeropress içine sığan modeli tarzı bir şey almak istiyorum .
     
  13. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Termos için kullanılabilecek kahve demleme yöntemi

    Demledim kapattım kahveler filtrelenmiş bir şekilde içindeydi 2 saat sonra hafif acıma vardı.
    Filtresini söktüm ve içine demlenmiş chemex koydum, içinde filtre edilmiş kahve olmamasına rağmen 2 saatte yine yine beklemeye bağlı acıma vardı.

    :)
     
  14. drhasan

    drhasan Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Termos için kullanılabilecek kahve demleme yöntemi

    Doğal soğuma süresinden uzaklaştıkça tat konusunda kayıp kaçınılmaz sanırım. :(
     
  15. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Termos için kullanılabilecek kahve demleme yöntemi

    Bence mugdan kahve içmek idareten yapılmalı. Ben arazide değilsem bardağa koyuyorum. Ekstraksiyon sorun değil ama sıcak beklemiş kahvede ıslak izmariti andıran tatlar geliyor.
     
  16. onuronzi

    onuronzi Yeni Üye

    Cevap: Termos için kullanılabilecek kahve demleme yöntemi

    Ben v60 ile direkt 500 ml lik termosun içine demliyorum sabah, okulda öğle vaktinde tüketiyorum, tortusuz oluyor.
    Evet tadı değişiyor ama yine de en ideali bu bence.
     
  17. aykutsonmez

    aykutsonmez Yeni Üye

    Cevap: Termos için kullanılabilecek kahve demleme yöntemi

    V60 denememiştim hiç bana da mantıklı geliyor kağıt filtre olduğu için