Rommelsbacher EKM 300

'Kahve Öğütücü Makineler' forumunda thewind tarafından 10 Nis 2017 tarihinde açılan konu

  1. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Merhabalar,

    Uzun süredir Rommelsbacher EKM 300 sahibi olmama rağmen hala öğütme derecesini çözebilmiş değilim. Öğütücüyü sadece pour over ve Espro Press için kullanıyorum. Kahve ya acı oluyor ya da sulu. (taneler sanırım büyük kaldığından suda yeterince çözünemiyor) Orta bir ayar tutturamadım.

    Kullanan arkadaşlar hangi demleme için hangi ayarı kullanıyorlar?
     
  2. shagrath

    shagrath Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Rommelsbacher EKM 300

    8-9 Ayarında V60 için kullanıyorum. Taze kahvelerde normal bir akış var yalnız bayat kahve akıp gidiyor :) Espresso için 1 ayarında öğütüyordum.
     
  3. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Rommelsbacher EKM 300

    cevap için teşekkür ederim.

    bende ayar pek belli olmuyor. hangi ayarda olduğunu gösteren ok işareti şuanda 8 ile 9 arasında. 8 de mi 9 da mı anlaşılmıyor. :) sizde de aynı mı? ayarı nasıl yapıyorsunuz? bazı kahvelerde bir kademe küçüğe ayarlarsam tat inanılmaz acı oluyor.
     
  4. shagrath

    shagrath Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Rommelsbacher EKM 300

    Ben genel olarak memnunum fakat bazen acı tatlar olabiliyor. Ben olması gerektiğinden ince kahve taneleri yüzünden olduğunu düşünüyorum. Diğer konuda Cruve hakkında yazılar var. Ben fırsat bulursam benzer bir ürün yapmayı planlıyorum. Ama işlerim öyle çok yoğun ki bakamıyorum. 800- 1000-1200-1500 mikron elek teli aldım. Elekten geçtikten sonra artık acı tatlar kalmayacaktır.
     
  5. DessoEldest

    DessoEldest Paylaşımcı Üye

    Cevap: Rommelsbacher EKM 300

    v60 için yeni bir öğütücü alma arifesindeyim ve yardıma ihtiyacım var. En kolay edinilebilir bütçe dostu öğütücü olarak aklımda ekm300 var. Ama aradaki farka değerse türkiye de 640 liraya baratza encore satılıyor. Ayrıca ekm300 ile aynı kulvarda birçok makine var. Kafam çok karıştı doğrusu.

    Kısacası ekm300 ile encore arasında çok fazla bir fark olur mu? Özellikle toz bırakma konusunda.

    WMF SKYLINE Kaffeemuhle, elektrisch, Kegelmahlwerk aus Stahl, 12 Stufen, cromargan poliert: Amazon.de: Kuche & Haushalt
     
  6. fatihonder

    fatihonder Aktif Üye

    Cevap: Rommelsbacher EKM 300

    İkisini de kullanmadım ama encore 3.dalga kahve yapan yerlerin yüzde 90ında kullanılıyor. Ben de bi ara bunu göz önünde bulundurarak almayı düşünmüştüm.
     
  7. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Rommelsbacher EKM 300

    ekm 300'ü daha önce kullanmış biri olarak pour over için tavsiye ederim. toz çıkarma anlamında çok kötü değil ama çok süper de değil.

    şimdi baktığımda ekm 300'ün maliyeti yaklaşık 400tl. ikisi arasında yaklaşık 240tl fark var. encore, ekm 300'e göre toz anlamında daha iyidir. eğer aradaki fiyat farkı sorun olmayacaksa ben encore'u tavsiye edebilirim.
     
  8. DessoEldest

    DessoEldest Paylaşımcı Üye

    Cevap: Rommelsbacher EKM 300

    Yorumlar için teşekkürler. Karar vermek çok zor. Baratza encore a daha yakın gibiyim şu an. Hangisini alırsam alayım yakın zamanda tekrar değiştirmek gibi bir imkanım olmayacak. Olmuşken ve imkanım varken alabileceğimin en iyisini alma niyetindeyim. Zaten espresso insanı olmadığımı anladım. Brikka bana fazlasıyla yetiyor. Yeni öğütücü ile brikkayıda daha verimli kullanacağımı varsayarsak süper olacak. Günlük olarak v60 demliyorum. Baratza benim için ideal olacağa benziyor. 1 hafta daha düşünme süresi ayırdım kendime :)
     
  9. fatihonder

    fatihonder Aktif Üye

    Cevap: Rommelsbacher EKM 300

    Lido 3 sahibi olarak lido öneriyorum encore + 100 lira oluyor sanırım.
     
  10. DessoEldest

    DessoEldest Paylaşımcı Üye

    Cevap: Rommelsbacher EKM 300

    Kolay bir şekilde edinebileceğim bir site vs. var mı hocam. Birazda onu araştırayım. Kargo ve vergi dahil ise düşünebilirim.

    Şimdi hatıradım. En son lido3 hakkında İzzet Bey ile konuşmuştuk. Fiyat totalde 230 euro ları buluyordu. Beni aşar :)
     
    Son düzenleme: 18 Ağu 2017
  11. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Rommelsbacher EKM 300

    hocam 230 dolardır o :) euro değil. kendisi amerika'dan getiriyor ama şuanki dönüş tarihi kasım ayı, bilginiz olsun.

    eğer kendiniz internetten almaya kalkarsanız kargo, vergi vs. çok pahalıya gelir.
     
  12. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Rommelsbacher EKM 300

    [MENTION=1508]DessoEldest[/MENTION] 235 dolara geldi benimki.820 lira yapıyor toplam.Kendi siteleri 70 dolar kargo istiyor.Bir de gümrüğe takılma olayı var.İzzet Bey yardımcı olur bu konuda.
     
  13. DessoEldest

    DessoEldest Paylaşımcı Üye

    Cevap: Rommelsbacher EKM 300

    Evet şimdi mesajı tekrar okudum dolarmış. İzzet bey ile tekrar iletişime geçeceğim. 1 2 ay sabredip o şekilde alırsam daha mantıklı olabilir.
     
  14. CoffeeBosnjak

    CoffeeBosnjak Aktif Üye

    İzzet bey'e nerden ulaşabilirim acaba- sanırsam forum'da çoğu kişiye ürün getirtebiliyor, ben bu olayı nasıl kaçırırım ?
     
  15. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

  16. dopa

    dopa Isınmaya Başlayan Üye

    Merhaba,

    Espresso için performansı nasıldır EKM300'ün, deneyimleme fırsatınız oldu mu?
     
  17. korhin

    korhin Yeni Üye

    Merhaba arkadaşlar, ekm 300 minimum öğütme sınırı nedir? Yani tek fincan için 14-15gr öğütme yapabilir miyiz, bilgi verebilirseniz sevinirim.
     
  18. awalanche

    awalanche Paylaşımcı Üye

    Giriş seviyesi için sizi üzmez. Naktiniz varsa daha yüksek bir modele bakmanız daha iyi olur.

    Her hangi bir sınır yok üründe dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
     
  19. korhin

    korhin Yeni Üye

    Hızlı cvp aldım, teşekkür ederim.
     
  20. shagrath

    shagrath Isınmaya Başlayan Üye


    Espresso performansı makinasına göre değişir. Espresso inceliğinden bir iki tık daha kalın öğütüyor. Çok sıkı tamp yaparsanız 25sn civarında shotı tamamlamış olursunuz. Bayat kahvede bu süre çok daha kısa sürüyor. Bu sebeple ben espresso içeceksem Sözen'de öğütüm yapmaya başladım.
    Ekm300 idare eder yeterli değildir.


    Makina içerisinde çok az miktarda toz bırakıyor. O yönüyle bence çok iyi. En fazla 0,5-1 gram civarı toz kalabilir. İstediğiniz miktarda öğütüm yaparsınız bir sıkıntı çıkarmıyor.