Degassing Kavanozu

'Diğer' forumunda aedemirci tarafından 30 Oca 2017 tarihinde açılan konu

  1. aedemirci

    aedemirci Aktif Üye

    Dün Internette degassing yapabilecek düzgün bir kahve kavanozu aradım. Coffee Gator'un ürünü hoşuma gitti ama Türkiye'ye göndermediklerini görünce kendi kavanozumu kendim yapayım dedim. Satın aldığım kahvelerin torbalarındaki valfleri söktüm. Gözüme kestirdiğim bir tanesini kavanozun kapağına monte ettim. Yapmak isteyen arkadaşlar, 5/8" ya da 16mm panç almaları gerekiyor. Bu boyut elimdeki valfe tam uydu. Valf satan bir yerler bulabilsem paket derdinden de kurtulacağım ama en aşağı 2500 tane satıyorlar AliExpress'te :)

    [​IMG]
     
  2. ekremk

    ekremk Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Degassing Kavanozu

    hocam helal ya boyle seylerle ugrasan insanlara imreniyorum
    denedinizmi peki işe yarıyor mu? valfin kenarlarından hava geçiyormu eminmisiniz ?
     
  3. OverdoseCoffee

    OverdoseCoffee Firma Yetkilisi

    Cevap: Degassing Kavanozu

    Süper çalışma olmuş ama ufak bir problem var. Valflerin ömürleri var bir yerden sonra ya tamamen kapanıyorlar ya da içeri oksijen girmesine izin veriyorlar. 100-200tane alıp stokta tutmak mantıklı olabilir :)
     
  4. aedemirci

    aedemirci Aktif Üye



    Benim gibi beceriksiz biri bile yaptığıma göre emin olun çok kolay bir iş. Biraz itekleyerek soktuğum için hava almadığını düşünüyorum. Ortada inceliyor zaten valf. Aşağısı ve yukarısı daha geniş. Bu da izolasyonu destekler diye düşünüyorum. Az önce yaptığım için de deneme fırsatım olmadı.
     
    Son düzenleme: 30 Oca 2017
  5. aedemirci

    aedemirci Aktif Üye

    Cevap: Degassing Kavanozu



    Çok teşekkürler. O konuyu epey araştırdım. Yaklaşık 1,5-2 ay gibi bir ömrü varmış valflerin. Maalesef ufak miktarlarda alabileceğim yer bulamadım. Gözünüze çarparsa haber verin bana da :) Yoksa aldığımız kahvelerin paketlerinden sökmeye devam.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  6. awalanche

    awalanche Paylaşımcı Üye

    Cevap: Degassing Kavanozu

    Böyle bir kavanoz ne zamandır aklımda fakat camı düzgün kestirip etrafını silikon ile kapatma gibi bir düşüncem vardı benim de. (Kilitli kavanozlar için)
     
  7. aedemirci

    aedemirci Aktif Üye

    Cevap: Degassing Kavanozu



    O da iyi fikir ama biraz daha zahmetli. Ben kestirmeden gittim biraz. Kavanoz zaten 1,5 TL. Valf değiştirilebiliyor. Camı kesme olamadım olmadığı için yeterli geldi. Bu kapak da izolasyonu sağlar diye düşünüyorum.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  8. awalanche

    awalanche Paylaşımcı Üye

    Cevap: Degassing Kavanozu

    O kapağı aç-kapa elinizi yorabilir çünkü sıkı kapatmanız lazım.. Ha iş görür mü, görmesi lazım. Yıllardır bunlarda saklanan taze domatesleri yiyoruz sonuçta. Gerçi onları sıcak kapatıyorlar ama bilemedim. :D
     
  9. aedemirci

    aedemirci Aktif Üye

    Cevap: Degassing Kavanozu

    Bu kavanozlarla hanımlar turşu falan yapıyorlar. Demek ki hava almıyor diye düşünüyorum. Bu kavanoz ile aç kapa yapmayı düşünmüyorum. Sadece degassing süresi bu kavanozda geçse yeterli. Sonrasında zaten hava almayan kaba aktarırım. Bu tamamen degassing için. Teoriye göre zaten kavrulma işleminden üç gün sonra karbondioksitin %90'ı kahveyi terketmiş oluyor.
     
  10. awalanche

    awalanche Paylaşımcı Üye

    Cevap: Degassing Kavanozu

    O zaman işinizi görecek gibi. Bu arada alideki satıcıya mesaj attım; "50-100 adette satış yapar mısınız?" diye. Olumlu bir dönüş yaparsa haber veririm.
     
  11. aedemirci

    aedemirci Aktif Üye

    Cevap: Degassing Kavanozu



    Çok teşekkür ederim. Gerçekten çok iyi olur. Bir satıcı vardı 600 tanesini 33 USD'ye satan ama ürün artık mevcut değil diyor.
     
  12. OverdoseCoffee

    OverdoseCoffee Firma Yetkilisi

    Cevap: Degassing Kavanozu

    Aliexpress den firmaya ulaşıp 100 tane almak istediğinizi söyleyin. Çinliler genelde geri çevirmiyorlar :)
     
  13. erkannhl

    erkannhl Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Degassing Kavanozu

    Alçı kalıplarında kullandığım vakumlu kabı kahve saklamak için kullanabilirsiniz yapımıda çok basit kupa çekme seti alıyorsunuz maliyetide 10-15tl gibi fiyatı var sıcak silikonla kavonoza yapıştıryorsunuz kavonozun kapağı delik olacak
    [​IMG]
     
  14. awalanche

    awalanche Paylaşımcı Üye

  15. aedemirci

    aedemirci Aktif Üye

  16. bulcum

    bulcum Paylaşımcı Üye

  17. huseyint

    huseyint Yeni Üye

    Cevap: Degassing Kavanozu

    Coffee Gator kavanozu amazon.de üzerinen satın almıştım ben, almayı düşünen varsa belirtmek istedim. Yanında 4 tane yedek valf ile geldi.
     
  18. aedemirci

    aedemirci Aktif Üye

    Cevap: Degassing Kavanozu

    Benim bu kavanozu yapmama neden olan şey aslında Amazon.de'de bulduğum Coffee Gator'un Türkiye tesliminin olmamasıydı. Belki sonradan satış politikası değiştirmişlerdir. Az önce tekrar baktım ama halen Türkiye'ye teslim edilemiyor yazıyor.
     
  19. huseyint

    huseyint Yeni Üye

    Cevap: Degassing Kavanozu

    Evet ilginç, şu an ben de deneyince ödeme ekranına gitmeye çalışırken teslim edilemez diyor.
     
  20. aedemirci

    aedemirci Aktif Üye

    Cevap: Degassing Kavanozu

    Evet. Bazen işletmeler bir ülkeyle sorun yaşadıklarında o ülkeye gönderim yapmayı durduruyorlar. Muhtemelen bunlar da geçmişte bir sorun yaşadılar ve göndermeme kararı aldılar.

    Benzeri bir durumu Dieckmann Röstmeister siparişinde yaşadım. En sonunda şirkete telefon ettim ve neden Türkiye'ye göndermiyorsunuz dedim. Cevap olarak eskiden gönderdiklerini ama zaman içinde yaşadıkları sorundan dolayı artık göndermediklerini söylediler.