arcelik makinede durgol kullanımı

'Diğer' forumunda aykutmumu tarafından 30 Ağu 2016 tarihinde açılan konu

  1. aykutmumu

    aykutmumu Yeni Üye

    merhaba arkadaşlar arcelik espresso makinesinde durgol kireç çözücüyü nasıl kullanıcam bilen arkadaşlar yardım edebilirse çok sevinirim.
     
  2. onat

    onat Yeni Üye

    Cevap: arcelik makinede durgol kullanımı

    Bu gün itibarı ile Durgol kullanıp temizliği yaptım. 125 gr lık sıvı durgolu su haznesine döküp üzerine 150-300 gr arasında su ilavesi yapınız. Daha sonra makinayı bu su bitene kadar buhar bölmesi dahil çalıştırarak aynı suyu 2 defa devir daim yaptırın. Sonrası en az 2 full su haznesine temiz su kullanarak durulamasını gerçekleştirin. Bu işlem kadar kafa temizliğide çok önemli. Suyun akışı değişti resmen.
     
  3. aykutmumu

    aykutmumu Yeni Üye

    Cevap: arcelik makinede durgol kullanımı

    peki bu işlemi yaparken bütün düğmelere basıp aynı zamanda buhar valfinide çevirip açık konumamı getiriyoruz ☺
     
  4. kbere

    kbere Paylaşımcı Üye

    Cevap: arcelik makinede durgol kullanımı

    öncelikle makinenin ısınmasını bekleyin. fişe takar takmaz işleme başlamayın. en az bir 15 dakika geçsin. sonrasında su haznesini alıp durgol şişesini içine boşaltın. yaklaşık 300 ml daha su ekleyin. normalde kullanma talimatı 125 ml diyor ama bekonun su alabilmesi için haznede 400-500 ml su olması gerekli.

    hazneyi yerine taktıktan sonra önce bir 30-40 saniye suyu akıtın ki makine içindeki suyu dışarı atıp hazneden su çeksin. sonrasında 1 dakika kadar bekleyip suyu tekrar akıtın.(talimatlar sıcak su musluğundan yapmanızı söylüyor. bekoda bunun karşılığı su düğmesine basılıyken buhar vanasını açıp suyu buhar çubuğundan dışarı vermek. ama ben biraz grup başlığından biraz buhar çubuğundan olacak şekilde sırayla boşaltıyorum. buhar tuşuna asla basmıyorum) böyle böyle haznedeki su iyice azalana kadar devam edin. makine su almayı kesince ben tekrardan 400-500 ml su doldurup bu işlemi tekrarlıyorum. sonrasında su haznesini çıkarıp, durgol kalıntılarının tamamen gitmesi için iyice yıkayıp tekrar su ile doldurarak 4-5 sefer suyu boşaltıyorum. bazen kireç çözülme işlemi daha da uzun sürebiliyor. 9-10 kazan su boşaltıp hala kireçli su geldiğini görmüşlüğüm var.
     
  5. aykutmumu

    aykutmumu Yeni Üye

    Cevap: arcelik makinede durgol kullanımı

    çok teşekkür ederim cevaplarınız için, çok yardımcı oldu ☺
     
  6. Mr Rocket

    Mr Rocket Isınmaya Başlayan Üye

  7. cemeray

    cemeray Paylaşımcı Üye

  8. Horizon

    Horizon Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: arcelik makinede durgol kullanımı

    Ülkemize kargo ile deterjan benzeri toz maddeler getirtilmesine ne yazikki izin yok.Kargo taşısa bile gümrükte sorun olur.
     
  9. Mr Rocket

    Mr Rocket Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: arcelik makinede durgol kullanımı

    İnternette şöyle bir dolaştım da bununla ilgili bir bilgiye rastlamadım.Gerçi bizim Gümrük memurları hakkında "kafalarına göre" davrandıkları da söyleniyor ...Acaba bu deterjan meselesi tecrübeyle mi sabit?

    Çok da önemli değil aslında... Amaç yeni bir şey öğrenmek!
     
  10. Horizon

    Horizon Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: arcelik makinede durgol kullanımı

    Bir süre evvel bende Amerika Amazon dan kireç sökücü aldım ve "Amerikadan iste " isimli firmaya bana göndermeleri içın yollattım,yukarida belirttigım sebeplerle bana gönderemeyeceklerini bildirdiler ve paketi imha ettiler.
     
    Son düzenleme: 24 Kas 2016
  11. esavas

    esavas Emir Savaş

  12. Mr Rocket

    Mr Rocket Isınmaya Başlayan Üye

  13. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: arcelik makinede durgol kullanımı

    Hocam o link eski herhalde benim gönderdiğim linkte sepete ekle seçeneği var :)