Kahve Saklama Kabı Önerileriniz?

'Barista Aksesuarları' forumunda Ibrahim tarafından 25 Haz 2016 tarihinde açılan konu

  1. Ibrahim

    Ibrahim Yeni Üye

    Öğütülmüş kahve saklamak için önerileriniz nelerdir? En uygun saklama kabı sizce hangisidir? Bilgilendirirseniz sevinirim.
     
  2. besir

    besir Ahmet Ceyhan

    Cevap: Kahve Saklama Kabı Önerileriniz?

    Ogutulmus kahvenin saklanmasi gibi bir durumun soz konusu oldugunu dusunmek biraz garip oluyor. Cekirdek ogutuldukten kisa sure sonra tazeligini kaybeder. En ideali tuketmeden once ogutmektir.

    Ogutucunuz yok ise kavrulmus cekirdek ile ayni saklanma kosullari ogutulmus kahve icinde gecerli diyebiliriz yani valfli poşet. En azindan kahve nem cekmez.
     
  3. MrFahrenheit

    MrFahrenheit Emir OTLUOĞLU

    Cevap: Kahve Saklama Kabı Önerileriniz?

    Hocam Ahmet Bey'e katılıyorum. Makine, öğütücü vs. hepsinin önemi var ancak elimizdeki kahve ve su taze olmadıkça en iyi makineyi de kullansak taze kahve içemeyiz. O nedenle bence öğütülmüş kahve saklamayı düşünmeyin. Porsiyonluk öğütün, mis gibi taze için.
     
  4. ekremk

    ekremk Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kahve Saklama Kabı Önerileriniz?

    en iyisi; paketlenmis cekirdekten de uzak durun, bu isi yapan yerel bir kahveciden yeni kavrulmus cekirdek alin, bir hafta beklesin sonrasinda uc hafta icinde tuketin, kahve icmeden hemen once tercihen kademesiz bir ogutucude cekip hemen kullanin, diger arkadaslarin da belirttigi gibi su, nem, makine, doz, tamp vs de onemli hepsi birbiriyle baglantili ancak en iyi sonucu bu sekilde alirsiniz


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
     
  5. semihselcuk

    semihselcuk Isınmaya Başlayan Üye

  6. chinchin

    chinchin Yeni Üye

    Cevap: Kahve Saklama Kabı Önerileriniz?

    Merhaba, Crate&Barrel'da oksijen geçirmediği iddaa edilen bir saklama kabı var. En azından eve aldığımız az miktarda çekirdek kahveyi saklamak için uygun olduğunu düşünüyorum.

    Airscape Kahve Kutusu
     
    Son düzenleme: 2 Kas 2016
  7. delitazz

    delitazz Yeni Üye

    Cevap: Kahve Saklama Kabı Önerileriniz?

    Airscape en iyisi eger turkiyede bulabilirsen

    m8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  8. Rick

    Rick Yeni Üye

  9. mertberkegr

    mertberkegr Aktif Üye

    Cevap: Kahve Saklama Kabı Önerileriniz?

    Airscape hakkında ne düşünüyorsunuz ?
     
  10. DessoEldest

    DessoEldest Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kahve Saklama Kabı Önerileriniz?

    Arkadaşlar. Yeni bir konu açmak istemedim. Kahve saklama konusunda Güzel bir ürüne rastladım. Bugün elime ulaştı. Gayet işe yarar buldum. Fiyat gayet makul. Normal kahve satın alırken kullanılan valflı kilitli poşetler içerisine hava alıyor. Yaptığım denemelere göre hava sızıntısı genelde kilit tarafında oluyor yani valfta bir sıkıntı yok. Linkdeki ürün bu konuda büyük fayda sağlıyor.

    https://tr.aliexpress.com/item/6PCS...32614498764.html?spm=2114.13010608.0.0.ukfJTf
     
  11. VolkaniKahve

    VolkaniKahve Yeni Üye

    Cevap: Kahve Saklama Kabı Önerileriniz?

    Bence de kahvenin taze olabilmesi için yeni öğütülmüş olması lazım. Amma illa ki hazır öğütülmüş kahve kullanılacaksa varsa (valfli) fermuar kilitli poşetleri tercih etmeli.
    Vakumlama zor bir şey değil bu arada. Poşetin kenara bi pipet konularak kapatılır. Pipetten poşetteki havayı pipetle emeriz. Pipeti çekip orayı da kapatırız.
     
  12. bahadirxihsan

    bahadirxihsan Yeni Üye

    Cevap: Kahve Saklama Kabı Önerileriniz?

    Arkadaşlar biraz basit olacak ve görüntüsü şık olmayacak ama ben uzun süredir buzdolabı poşetleri, ince olanları kullanıyorum
    Kesinlikle hava kaçırmıyor ve almıyor
    Test edebilirsiniz: içine üfleyin ve ağzını büzün görüceksin
    İki tane ondan kullanıp iyice havasını alarak kapatıyorum.
    Selamlar
     
  13. coupe

    coupe Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kahve Saklama Kabı Önerileriniz?

    Ben kahveyi ilk kavurdugumda valfli poşete koyuyorum ertesi gün paşabahçenin vakumlu kapaklı cam kavanozlarına alıyorum.
     
  14. mrsandman

    mrsandman Aktif Üye

  15. majestece

    majestece Isınmaya Başlayan Üye

  16. mdyildiz

    mdyildiz Yeni Üye

    Cevap: Kahve Saklama Kabı Önerileriniz?

    1 PC Vacuum Sealed Jar Glass Pull Can Vacuum Jars Lid For Jars Food Glass Grains Container Storage Canister Kitchen Bottle Tank
    http://s.aliexpress.com/RrYfUjYZ
    (from AliExpress Android)

    Kahve saklamak için en uygun kapılardan biri ama düzgün çalışıyorsa tabii...

    MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  17. metalik

    metalik Yeni Üye

    Cevap: Kahve Saklama Kabý Önerileriniz?

    High quality Stainless Steel Sealed Large Coffee Canister Home Kitchen Coffee Sugar Tea Storage-in Storage Bottles & Jars from Home & Garden on Aliexpress.com | Alibaba Group

    3 aydan beri linkteki vakumlu kutuyu kullanıyorum ve çok memnunum. Kahve kavurmaya başlamadan önce 6-7 kavurmacının kahvelerini tükettim. Hepsinin de vakumlu poşetleri sorunluydu. Özellikle zipper köşelerden ayrılıp kahvenin hava almasına sebep oluyordu. Kendi kahvemi kavurmaya başlayınca Aliexpress ten bu çelik kutuyu almaya karar verdim. Kahveyi kavurduktan sonra bekletmeden kutuya koyuyorum ve en az 3 gün açmadan gaz salınımı için bekliyorum. İçeri hava almayacak şekilde tasarlanmış ve içeride oluşan basınç ile gazı dışarı salıyor. Öyle ki mutfağa girildiğinde salınan gaz ile belirgin şekilde kahve kokusu alınabiliniyor. Daha sonra da öğütücüye koyuyorum. Her defasında 250 gr kavurma yaptığım için öğütücüde en fazla 1 hafta bekliyor ve her zaman taze olarak kahvemi içiyorum. Kutu gerçekten kaliteli ve uzun yıllar kullanılmaya uygun bir ürün ve fiyatına göre oldukça iyi performans veriyor. Özellik kavurma yapanlar için sürekli poşetlerle uğraşmaktansa bir kez alıp yıllarca kullanmak çok daha ekonomik olacaktır. Farklı kahve türlerini aynı anda kavurmak için bir tane daha almayı planlıyorum.
     
    Son düzenleme: 4 Eyl 2017
  18. awalanche

    awalanche Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kahve Saklama Kabý Önerileriniz?

    Üzerindeki valfin kullanım ömrü yok mu? Değişmek gerekirse değiştirebiliyor muyuz?
     
  19. metalik

    metalik Yeni Üye

    Cevap: Kahve Saklama Kabý Önerileriniz?

    Valfin kullanım ömrü ile ilgili bir bilgi sitede mevcut değil. Bugüne kadar yaklaşık 20 kez kavurma yaptım ve her seferinde 3-4 gün boyunca bu kutuda sakladım. Şu ana kadar salınımı gayet başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Valf bu kutunun en önemli kısmı ve sadece oluşan gaz basıncını dışarı saldığı için fiziksel olarak zarar görme ihtimali yok. Uzun vadede tıkanma gibi durumu olupta gaz salınımına izin vermez ise değiştirilebilecek gibi görünmüyor. Ama böyle bir durumda normal saklama kabı olarak ta kullanılabilecek bir ürün.
     
  20. Mr Rocket

    Mr Rocket Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kahve Saklama Kabý Önerileriniz?

    Birçok kavurucu "degassing" için 5-10 gün arası bir süreci öneriyor.(Tabi tatsal olarak bu bir tercih meselesidir.) Kaldı ki öğütücü çekirdek hazneleri hava almaz (airtight) değiller.

    Bence her defasında öğüteceğiniz miktarı hopper'a koyun. Böylece kutuda kalan çekirdekler "kısmen" havasız ortamda salınıma devam eder.

    Amazon' da bu tip saklama kutuları ile ilgili yapılan yorumlarda kutu valflerinin 2 ayda bir değiştirilmesi gerektiğini 1-2 kullanıcı yazmıştı. İster bir ister iki olsun bu valflerin kesinlikle belirli bir ömrü var.