6 - 9 Ekim 2016 İstanbul Kahve Festivali

'Barista Yarışmaları ve Organizasyonları' forumunda merrtk tarafından 16 Haz 2016 tarihinde açılan konu

  1. merrtk

    merrtk Aktif Üye

    Ve tarih açıklandı... İstanbul Kahve Festivali 6-7-8-9 Ekim tarihlerinde Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşecek. :)
     
  2. mustyq

    mustyq Mustafa ÖZBAHCECİ

    Cevap: 6 - 9 Ekim 2016 İstanbul Kahve Festivali

    Hazır konusu açılmışken soruyum. Katılacak arkadaşlar var mı? Geçen senelerden gidenler hangi gün gidilmesini tavsiye eder? (verimlilik-yoğunluk açısından)
     
  3. aykutmumu

    aykutmumu Yeni Üye

    Cevap: 6 - 9 Ekim 2016 İstanbul Kahve Festivali

    keske istanbulda olabilseydik, birak festivali zincir magazalar disinda kahveci bile yok buralarda (antalya)
     
  4. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: 6 - 9 Ekim 2016 İstanbul Kahve Festivali

    7 GR var Antalya'da ama gidilesi bir yer mi değil mi orası tartışılır :)
     
  5. Horizon

    Horizon Yeni Üye

    Cevap: 6 - 9 Ekim 2016 İstanbul Kahve Festivali

    Geçen sene hem hafta ici hem hafta sonu festivale gitmistim, hafta sonu aşırı kalabalık oldugundan hafta icini tavsiye ederim. Tabii programı incelemektede fayda var, bazı etkinlikler hafta sonuna geliyor.
     
  6. mrsandman

    mrsandman Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: 6 - 9 Ekim 2016 İstanbul Kahve Festivali

    Ben 8 Ekim Cumartesi için tam gün biletimi aldım. Geçen sene bittikten hemen sonra haberim oldu çok üzüldüm. Keşke gene Haydarpaşada olsaydı.
     
  7. aykutmumu

    aykutmumu Yeni Üye

    Cevap: 6 - 9 Ekim 2016 İstanbul Kahve Festivali

    aa onu bilmiyorum ilk defa sizden duyuyorum araştırayım bakalım
     
  8. merrtk

    merrtk Aktif Üye

    Cevap: 6 - 9 Ekim 2016 İstanbul Kahve Festivali

    8 Ekim için ben de tam gün bilet aldım :)
     
  9. Petscheneg

    Petscheneg Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: 6 - 9 Ekim 2016 İstanbul Kahve Festivali

    Eagle's Coffee var Plaza 2000'in o taraflarlarda, çok iyi diyemem fakat denemenizi öneririm
     
  10. metehan

    metehan Yeni Üye

    Cevap: 6 - 9 Ekim 2016 İstanbul Kahve Festivali

    7GR'a Hario delisi 3 kişi gittik telveli hario geldi önümüze. Mekandaki kirli görüntüden kahveleri test etmeye fırsat gelmedi gerçi. Başka yok sanırım antalya'da 3.nesil. Bir tane açmak lazım :D
     
  11. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: 6 - 9 Ekim 2016 İstanbul Kahve Festivali

    Bende Chemex istedim ama Chemex yerine başka sürahide geldi. :D Çok saçma bi' yere açmışlar zaten. Aynen iyi bi' yere iyi hizmet veren bir mekan açılsa epey tutar gibi, böyle bi' şehirde olmaması ilginç.
     
  12. Petscheneg

    Petscheneg Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: 6 - 9 Ekim 2016 İstanbul Kahve Festivali

    Belki metal filtre kullanmışlardır, kirli görüntüden kastınız nedir? Ben sadece deathwish denemeye gideceğim yoksa diğer demleme yöntemlerinden beklentim yok zaten. Üst mesajda bahsettiğim gibi Eagle's Coffee var, denemenizi öneririm fiyatları çok uygun
     
  13. metehan

    metehan Yeni Üye

    Cevap: 6 - 9 Ekim 2016 İstanbul Kahve Festivali

    Bildiğiniz kirli hocam bardağın fotoğrafını atsam mideniz kaldırmaya bilir. Sanırım İstanbul'daki şubeleri ile alakaları yok
     
  14. muraty

    muraty Yeni Üye

    Cevap: 6 - 9 Ekim 2016 İstanbul Kahve Festivali

    Dün dikkatimi çeken bir şeyi paylaşmak istiyorum. Festival düzenleyicileri Facebook üzerinden bir post ile gönüllü olarak çalışmak isteyen kişiler aradığını yazmış. Bu duruma tepki olarak gönderi altına yazılan (benimki dahil olmak üzere) yazılar ise silinmiş.Kar amaçlı olan bir organizasyonda insanların emeğini sömürerek ücretsiz olarak çalıştırmak isteyen bir zihniyete karşı lütfen siz de tepkinizi dile getirin.
     
  15. kbere

    kbere Paylaşımcı Üye

    Cevap: 6 - 9 Ekim 2016 İstanbul Kahve Festivali

    ben tepkimi gitmeyerek koyuyorum. kusura bakmasınlar. zamanı gelince daha uzun bir yazı yazacağım ama nerden baksanız sadece istanbul'da 100'ün üzerinde kendine nitelikli kahve, üçüncü dalga kahve, roaster vb. isimler verip sözüm ona nitelikli kahve satan yerlerin yüzde 99'undan da fazlası aslında latteci. biliyorum müşteri talepleri bu durumu ozrunlu kılıyor olabilir. sade filtre kahveyi doğru düzgün yapsalar latte vs. içecekleri çok satmalarına kimse bir şey demeyecek zaten.

    en kaliteli öğütücülerle, su sıcaklığına ve gramaja harfiyen uyularak yapıldığında bile ekşi sonuçlar çıkarak kahvelerini düzeltmek dururken şekilde görüldüğü gibi müşterisiyke dalga geçenler mi istersiniz: https://www.instagram.com/p/BCSLC5cHTeB/ yoksa içemediğimiz kadar kötü demlenmiş, bardağını 9 liraya sattıkları 200 ml pour over'da tek çeşit çekirdek seçeneği(brasil fazenda) sunan sözüm ona roaster(ben coffee roasters, kadıköy) mı istersiniz? kahve hakkında bilgi almak isteyen müşteriye üstten cevaplar veren, soğuk davranan barista/garsonları olup sözde hip takılan yerler mi istersiniz? (özel isim vermeye gerek yok, çok sayıda mekan) kendilerine "sizin kahvelerinizin diğerlerinden farkı ne? mesela neden starbucks değil de sizden içmeliyim?" tarzı aslında çok önemli sorular soran insanları cahil görüp küçümseyen ama vereceği tek cevabı "çünkü taze" olan(yine hemen hepsi) işletmeler mi istersiniz?

    işletmecilerin yine çoğu nitelikli kahve/3. dalga edebiyatını paraya çevirmekte çok başarılı ama aslında niteliğin n'sinden geçmiyorlar. dünyada kavurucular, baristalar, eğitmenler internetten paylaşım üstüne paylaşım yaparken, türkiye'de bir şu forum var, bir donanımhaberde bir başlık bir de kapalı bir facebook grubu. bu foruma necdet ve de şimdi ismini hatırlayamadığım izmirli bir arkadaş dışında destek veren, bilgi paylaşan işletmeci yok. donanımhaberde kimse yok. facebook grbunda da latte art paylaşıp "üstat şahane" tarzında yıkama yağlama çalışmaları var.

    bütün ülkede 10 aynı(özellikle farklı kelimesini kullanmıyorum) çekirdek herkes tarafından ezbere profillerle kavruluyor. burada da neden belirli toptancıların ülkeye getirdiği kahveleri alıp maliyetinin 5-6 katı fiyatlarla kavurup satmanın daha karlı oluşu. düzenlenen festival de yıllardır "kar" olgusuna katkıda bulunacak şekilde düzenleniyor. daha çok "ayyy starbaks'ın karamel makyatosuna bayılıyorum merve", "sabah nero'dan aldığım kahveyi içmeden uyanamıyorum berke", "kahve dedin mi lavazzadan içeceksin, italyanlar bu işi biliyor koraycan" gelsin diye festival buna göre şekillendiriliyor.

    kusura bakmasınlar, bu çemberin dışında kalanlar da kendilerini daha net konumlandırmalılar. ben bu haliyle bu festivale katılmayı düşünmüyorum.
     
  16. captain

    captain Yeni Üye

    Cevap: 6 - 9 Ekim 2016 İstanbul Kahve Festivali

    herkes şark kurnazı oldu ülkede... Ben de katılmayacağım. Sempati oluşturmadı.
     
  17. shagrath

    shagrath Yeni Üye

    2016 İstanbul kahve Festivali

    Forumdan festivale giden arkadaşlar izlenimlerini aktarabilirler mi ?
    Hatta bir iki fotoğrafta görürsek gidemeyecek olanlar içinde faydalı olabilir.
     
  18. trblnfxn

    trblnfxn Paylaşımcı Üye

    Cevap: 6 - 9 Ekim 2016 İstanbul Kahve Festivali

    Kbere'ye sonuna kadar katılıyorum. Ben izmirdeki kahve festivaline katılacağım ama umudum yok. Çünkü tüm kahve türlerini (10 farklı çekirdek yok zaten ülkede) tüm demleme yöntemleri için "uygun" kavurmalı bir roasterlık anlayışımız var. Sorunca veya eleştirince fırça yemek de cabası.

    Hani yurtdışından çekirdek alma imkanımız olmasa görmesek bilmesek yiyeceğiz. Açıkçası İzmir kahve festivalinde her oturumda bu konuyu soracağım.
     
  19. Horizon

    Horizon Yeni Üye

    Cevap: 6 - 9 Ekim 2016 İstanbul Kahve Festivali

    Festival için söyleyebilecegim şey "Batı cephesinde yeni bir şey yok " olabilir .
    Bu sene gecen seneden daha başarılı yada daha etkileyici gelmedi bana .Festivalin bana göre enteresan yanı festivale su sağlayıcı firmanın filtre ettikleri su çeşitlerini tadabilecegimiz ilginç bir mekanik çoklu çesme kurmasıydı. Kahve çesitlerine göre filtrelenmis sulari ayri ayrı tadabiliyorduk.
    Firmanin adı " AO Smith " sanırım.
     
  20. spongio

    spongio Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: 2016 İstanbul kahve Festivali

    geçen seneye kıyasla çok daha kalabalıktı. mekanın kaldırabileceğinden çok daha fazla bilet satmışlar, bu yüzden aynı atmosfer de yoktu.