Kettle tavsiyesi - Bonavita, Brewista, ısı ayarlı, termometreli vs...

'Barista Aksesuarları' forumunda prfctm tarafından 5 Nis 2016 tarihinde açılan konu

  1. prfctm

    prfctm Yeni Üye

    Merhaba ,
    kahve konusuna yeniyim,
    Anladığım kadarıyla ısı ayarlı kettle olarak Bonavita ve Brewista markaları
    ön plana çıkıyor,
    bu iki markanın 220v lık bizim prizlere uygun modelini Türkiye de veya yurtdışı site olarak
    nereden temin edebiliriz ?

    Bu iki marka dışında alternatifler bulunmakta mıdır?

    Ayrıca ocak üstü kettle olarak bu linkteki kettle a benzeyen termometreli modelleri nerede bulabiliriz?

    teşekkürler
     
    Son düzenleme: 5 Nis 2016
  2. spongio

    spongio Isınmaya Başlayan Üye

  3. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Kettle tavsiyesi - Bonavita, Brewista, ısı ayarlı, termometreli vs...

    https://kahhve.com/hario-v60-elektrikli-buono-kettle-kahve-demleme-ekipmanlari
    Hario V60 Elektrikli Buono Kettle - Stoacoffee Shop
    Buralarda mevcut ama ben sırf elektrikli diye +200 lira vermezdim. Arkadaşın dediği gibi 35+5(40$)'a amazondan ocak üstünü almak daha mantıklı.

    Alternatif marka olarak Fino, Kalita var bildiğim. Ama Fino'yu ben beğenmedim sap kısmında kullanılan malzeme bana kaliteli gelmedi. Ucuz bir model arıyorsanız aliexpress'den "gooseneck" yazıp bulabilirsiniz.

    Termometreli çok fazla model yok ama hario için şöyle bi aksesuar çıkarmışlar ama fiyatı kettle ile aynı :D
    https://kahhve.com/hario-buono-kettle-termometresi-aksesuarlar

    Bir de bu var ama nasıl satın alınır bilmiyorum :)
    Stagg Pour-Over Kettle | Fellow
     
  4. archimede

    archimede Yeni Üye

  5. jsmill

    jsmill Yeni Üye

    Cevap: Kettle tavsiyesi - Bonavita, Brewista, ısı ayarlı, termometreli vs...

    verilen linklerdeki ürünlerde ısı ayarı/termometre yok diye anlıyorum. bayağı bakındım. bende mi bir gariplik var?
     
  6. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Kettle tavsiyesi - Bonavita, Brewista, ısı ayarlı, termometreli vs...

    Belki sap kısmı metal olduğu için ısınıyordur ama onun dışında olumsuz bir yanı yok gibi. Bir kaç videoda kullanan görmüştüm zaten. Umarım delikleri hario'dan büyüktür istediğiniz termometreyi sokarsınız :D
    Hario Kettle(elektrikli olan) hakkında haklısınız. Ben o yanan kırmızı ışığın orada dereceyi gösteren bir de ekran var sanıyordum ama yokmuş. Çok ilginç, sırf bunun için bu kadar fiyat farkı ödemek :D Demek ki o aparat hem ocak üstü hemde elektrikli olan için çıkarılmış. Ama anlamadığım kısım o elektrikli kettle suyu kaç dereceye kadar ısıtıyor, mantıken hep sabit olması lazım.
     
  7. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kettle tavsiyesi - Bonavita, Brewista, ısı ayarlı, termometreli vs...

    Aynından ben de sipariş ettim.Ne zaman gelir sıkıntı çıkar mı fikrim yok.Alıp kullananlar çok memnun hafifliğinden,suyun sabit hızda akmasından.Hatta içinden çıkan filtre ile de soğuk demleme yapılabildiği söyleniyor.
     
  8. archimede

    archimede Yeni Üye

    Cevap: Kettle tavsiyesi - Bonavita, Brewista, ısı ayarlı, termometreli vs...

    Olumlu yorum olmasına sevindim. Ben fazla araştırmadan sipariş vermiştim.
     
  9. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kettle tavsiyesi - Bonavita, Brewista, ısı ayarlı, termometreli vs...

    İnşallah gelir.Yoksa çaydanlıkla bu iş yürümez :D Satıcı güvenilir birine benziyor ama bakalım.
     
  10. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Kettle tavsiyesi - Bonavita, Brewista, ısı ayarlı, termometreli vs...

    Kayıtlı ise gelir sıkıntı olmaz.
     
  11. prfctm

    prfctm Yeni Üye

    Cevap: Kettle tavsiyesi - Bonavita, Brewista, ısı ayarlı, termometreli vs...

    Cevaplar için teşekkürler, [MENTION=320]spongio[/MENTION] , [MENTION=841]esavas[/MENTION]

    stagg kettle güzel ama 58$ kargo masrafı çıkartıyor sitesi.
    [MENTION=891]archimede[/MENTION] ve [MENTION=942]bahadr[/MENTION] aliexpress ten alınan kettle elinize ulaşınca yorumlarınızı bekliyoruz.

    bu arada aliexpress ten şu kettle ın siparişini verdim.
     
    Son düzenleme: 6 Nis 2016
  12. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kettle tavsiyesi - Bonavita, Brewista, ısı ayarlı, termometreli vs...

    Gelirse paylaşırız elbette hocam.Zaten donanımhaberdeki gerçek kahve keyfi konusuna bakarsanız orada bunu kullanan arkadaşlar tavsiye etti bana da.
     
  13. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kettle tavsiyesi - Bonavita, Brewista, ısı ayarlı, termometreli vs...

    Aliexpressten sipariş verdiğim banggod kettle bugün geldi.:D Yanında bir de filtre yollamışlar.Çay filtreleri olur ya onun ince deliklisi gibi.Performans olarak gayet iyi.İp gibi döküyor suyu sakin bir şekilde.Suyun kontrolünü rahat bir şekilde sağlıyor.Bu kadar iyi olacağını beklemezdim.Yalnız benim termometre girmedi deliklerden.
     

    Ekli dosyalar:

  14. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Kettle tavsiyesi - Bonavita, Brewista, ısı ayarlı, termometreli vs...

    Arkadaşların tavsiye ettiği gibi termometre girecek olan yeri matkapla genişletebilirsiniz, ince termometre bulamadım ben bir türlü.
     
  15. cezve

    cezve Yeni Üye

    Cevap: Kettle tavsiyesi - Bonavita, Brewista, ısı ayarlı, termometreli vs...

    Bonavita'yi kahhve.com'da gördüm. Alanınız var mi?
     
  16. semihselcuk

    semihselcuk Isınmaya Başlayan Üye

  17. pacamara

    pacamara Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kettle tavsiyesi - Bonavita, Brewista, ısı ayarlı, termometreli vs...

    Selam,

    Yukarıdaki ilan bana ait, bende 2 tane mevcut bonavita ısı kontrollü olanı. 2 tane de 99 euro'Ya bulduğum için aldım, 15 tl ( aldığımda euro 3,42 falandı kart çevriminde de biraz taktı) falan karla satıyorum yani, o da taşıdığıma değsin diye :)

    Elektrikli olan buono da ilk aldığım kettle, onu da uzun zamandır kullanmadım, kenarda köşede duracağına birisinin işine yarasın diye sıfır fiyatına bakarak 100 tl ucuza koydum ilana, denemek isteyen olursa deneyebilir 2sini de.

    Nisan Ağca
     
    Son düzenleme: 22 Eki 2016
  18. merrtk

    merrtk Aktif Üye

    Cevap: Kettle tavsiyesi - Bonavita, Brewista, ısı ayarlı, termometreli vs...

    eliniz hario'nun kettle'ına alıştıysa, bonavita'yı sevmeyebilirsiniz. festivalde deneme şansım oldu. ısı derecesi vs çok iyi gerçekten ama alet ağır. oysa hario öyle değil gayet hafif, kontorlü kolay, kasmıyor.
     
  19. CoffeeBosnjak

    CoffeeBosnjak Aktif Üye

    Cevap: Kettle tavsiyesi - Bonavita, Brewista, ısı ayarlı, termometreli vs...

    Merhabalar Arkadaşlar . Konuyla ilgili bende manuel demleme yöntemi deniyorum daha iyi sonuç almak için bu kuğu tarzı kettle'ların (goosneck) gerekli olduğunu duydum fakat neden bilmiyorum biraz pahalı gibi fiyatları bu Türkiye'de satılanlar. Bende sizin bahsettiğiniz aliexpress gibi online' olarak sipariş verip getirtmek istiyorum ama güvenemiyorum , gerçekten herhangi bir sıkıntısı var mıdır alan arkadaşlar ürün hakkında yorumlarlarsa ayrıca sevinirim . Ürün ile ilgili bir sorunla karşılaştınız mı yada bu ürün fiyatına sonradan eklenen gümrük'ten geçerken ayrı bir ödeme gibi bir durumla karşılaşır mıyım .hemen sipariş vermek istiyorum gerçekten türkiye'ye göre çok uygun nerden baksanız yarı yarıya fiyat farkı var . Cevaplarsanız en kısa zamanda çok sevinirim .Teşekkürler.
     
  20. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Kettle tavsiyesi - Bonavita, Brewista, ısı ayarlı, termometreli vs...

    Kesinlikle haklısınız, ben hario kettle bile zamanında amazondan Türkiye fiyatının yarısına aldım, ürün fiyatı 75 euro yu geçmediği sürece (kargo ücreti 75 euro ya dahil değil) gümrüğe takılmaz. Aliexpress de de zaten satıcı puanı var ona göre sipariş verebilirsiniz.