Kronotrop

Mr Rocket

Yeni Kahvesever
Katılım
7 Kas 2015
Daha yeni @Cy "Bu Bölüme Mesaj Yazmadan Okuyunuz !!!" başlığıyla yorum yapılırken kullandığınız sözcüklere dikkat edin diye uyardı. Hala ve ısrarla bazı üyeler aynı saldırgan, aşağılayıcı tavırlar içinde. Gidin kavurma atölyesine söyleyin insanların yüzüne kahveniz rezalet diye. Bu mu eleştiri? Bunu duyan kavurucu kendine hemen çekidüzen mi verecek? Toplum olarak böyleyiz. Ezmek, hakaretamiz sözler kullanmak... İletişimde kullanmayı sevdiğimiz enstrümanlar bunlar. Yazık.

4zyRJq.png
 

Cy

Tecrübeli Demleyici
Katılım
12 Nis 2012
@ozgeraltay
sizi uyarmama rağmen aynı şeye devam ediyorsunuz. haklı eleştirilerinizi dile getirmişsiniz. ne güzel ancak firma sahibide güzelce cevaplamış. ancak neden insanları rencide edici kelimeler kullanıyorsunuz ? neden siz "rezaletçe" şeyler yazıyorsunuz ? hoşunuza gitti mi ? kimin hoşuna gidebilir ? ben istediğimi derim diyorsunuz ! daha öncede söyledim hatta kural olarakta yazdık. eleştiri yapın ancak bu şekilde değil ! kavga çıkartmaktan kaçının.
bu mesaja cevap yazmaktan ve bu şekilde eleştiri yapmaktan kaçının. son kez söylüyorum.

bir süre sonra bu mesaj kendi kendini yok edecektir...
 

mehmetaksit

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Kas 2017
Merhaba @KronotropRoast,

Acaba decaf kolombiya hakkinda tadimsal olarak sizden yorum alabilir miyim?

Ayrica bu kahve icin espresso kavrumu neden düşünmediniz, bunu da merak ettim.

Şimdiden teşekkürler,
 

hamzaucar

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Şub 2018

ozkanozden

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Haz 2017
Şunu da ekleyelim. 1 hafta öncesine kadar Kenya Karimiku Kronotrop'ta 50 TL idi. 60 TL ye yükseltmişler. Kahhve.com'da hala 50 TL. Kahve güzel bu arada.
 

KorayG

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Mar 2018
Konum
Antalya
Antalya Kronotrop mağazasında yeni kahvelerinden “Guatemala Finca Los Duraznalesi” denedim.Oldum olası guatemala kahvelerini sevmişimdir.Buda öyle oldu.Aeropress yöntemi ile demlettim.İçimi hafif kokusu muazzam ve sogudukça tadım notalarından kiraz ve mandalina daha belirginleşti.23 Ekim kavrum tarihli bir paket aldım.Evde v60 ve chemex ile denemelerde bulundum.Gayet keyifli ve lezzetli bir kahve.Tavsiye ederim.
 

kahvemudavimi

Yeni Kahvesever
Katılım
24 Eyl 2018
Konum
İstanbul
Bugün ilk defa çekirdek kahve (Kolombiya Inga Aponte Honey) aldım kendilerinden.(Davutpaşa Yıldız Teknopark mağazası) Kasadaki arkadaş benim kahveyle bu kadar ilgili olmama şaşırdı ilk başta sonra biraz sohbet ettik ve sağolsun espresso ikram etti. Kahve kadar, kahveyle ilgilenenlere de verdikleri değerle beni kazandılar :D Kahvenin taze olduğunu belirtti fakat kaç günlük olduğunu sormayı unuttum üstünde de kavrum tarihi yazmıyor bunu anlamamın bir yolu var mı acaba degassing açısından soruyorum, eğer yoksa 3-4 gün bekleyip içmeyi düşünüyorum garanti olması açısından :D
 

cliocu

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Eki 2015
Konum
İzmir
Kronotrop tan aldığım deneme paketi ve muhteşem cuma kampanyasından espressoperfetto dan aldığım kahvelerim geldi.kronotrop sipariş verdiğim ertesi günü kavrulmuş.espressoperfetto dan aldığım kahvelerin üzerinde kavurma tarihi yazmıyor.iki kavurucu nun da paketlemesi çok özenliydi.
 
Z

ziyaretci4

Guest
4 aralık tarihinde kavrulmuş Etiyopya Cana’yı bu akşam demleme fırsatı yakaladım.

Tetsu Kasuya 4 6 metoduyla demledim.

Comandante 36 klik te öğütülmüş 20 gram kahveyi 90 derece 300 gram suyla demledim. 3.20 dk sürdü demleme işlemi.

Tadım notları olarak çok dengeli bir kahve içtiğimi söyleyebilirim. Diğer doğal işlenmiş Etiyopya’lardan farklı olarak çok meyvemsi gelmedi. Derinden gelen meyvemsi bir tat olmasına rağmen hangi meyve ayırt edemedim. İçimi gayet güzel olan bu kahveyi, ne meyvemsi ne de sert bir kahve içmek istemeyen orta karar dengeli bir kahve içmek isteyenlere tavsiye ederim.
 

freedom

Yeni Demleyici
Katılım
20 Ara 2016
Konum
İstanbul
Etiyopya Cana
Comandante 25 klik
18:300 oranla 2:37 demleme süresi

Ortaya içimi keyifli, yumuşacık ve floral bir kahve çıktı :D
 

tuncay

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Ara 2018
bir şey sorabilir miyim ?
ben hep kahvelerimi Kronotroptan aldım ( topu topu 2 kere aldım :D ) başka yerden de almadım.. bazı kahve satan siteler de kavurma derecesi gibi birşey oluyor bu kronotropta bu yok birincisi bu neden bu site de yok, ikincisi kavurma derecesi açık orta gibi seçenekler acı veya acı olmayan kahve mi diye anlamam gerekiyor..

iki tane kahvesini denedim bu arada bu aşağıda ki kahve dehşet bişey :D mokapotla yaptım ben
Guatemala Finca Los Duraznales
Kiraz, Mandalina, Sütlü Çikolata
 
Son düzenleme:
Üst